1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support editing contacts in messaging

Discussion in 'Android Devices' started by hcmustard, Dec 2, 2010.

  1. hcmustard

    hcmustard Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Dec 2, 2010

    Dec 2, 2010
    5
    0
    5
    I have the X10, but I've found the same issue (unanswered) posted on other phone sections so it doesn't seem to be phone specific, hence why I am trying in general android section

    I synced my google contacts by mistake. This added all my email contacts in gmail to my messaging app.
    However they do not show up in the phonebook so I cannot remove them from there.

    They are only when I goto messaging, add recipient.. in that list.. In here I cannot long press to remove nor are there any menu button settings.

    I tried clearing data for messaging, but it did not clear them

    I am not sure where else to check to remove these extra ones.
     

    Advertisement

  2. D3sRtH4mmR

    D3sRtH4mmR Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    60
    Joined:
    Nov 12, 2010

    Nov 12, 2010
    60
    11
    18
    Go to Phonebook, click the 3 heads icon at the top left and under Display contacts you have the options for both phone contacts and Google.
     
  3. hcmustard

    hcmustard Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Dec 2, 2010

    Dec 2, 2010
    5
    0
    5
    Thanks I didn't notice that before.

    However not quite what I'm looking for.
    That only edits what I see in the regular contact book.
    That was always fine for me.

    When I go into messaging and add recipient, it has a whole different list then whats in my contact book, including any email address I every emailed from gmail.. I obviously dont want this in my messaging SMS section..

    I do not see these same addresses show up anywhere else.
     
  4. rosered

    rosered Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,129
    Joined:
    Jul 4, 2010

    Jul 4, 2010
    2,129
    317
    163
    UK
    I use Handcent SMS and one of the settings is show Mobile Numbers only, which cuts down on the scrolling through so many items.
     
  5. hcmustard

    hcmustard Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Dec 2, 2010

    Dec 2, 2010
    5
    0
    5
    I may check that out too then. I used ChompSMS before and I liked it, but when we finally got the update for X10 in Canada, the default messaging wasn't so bad anymore.

    But maybe I will have to try Handcent or Chomp again if there is no other default way to do that.

    Thanks
     

Share This Page

Loading...