1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Email Blues

Discussion in 'Android Devices' started by trouter0523, Aug 23, 2011.

  1. trouter0523

    trouter0523 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Aug 23, 2011

    Aug 23, 2011
    3
    0
    5
    Hi. I just got my Commando and really like it, except... I'm unable to send emails through one of my POP3 email accounts. I've tried the stock email app and K9, with the same lack of results. When I set it up, it finds and communicates with the receiving server fine, but no matter what I do or how I change settings, it will not connect to the send server (mail.xxx.com). My sales rep told me it's an issue with this phone. I'm hoping it's not.

    Any advice or help will be greatly appreciated.
     

    Advertisement

  2. ChadWilliam1

    ChadWilliam1 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    185
    Joined:
    Jul 16, 2011

    Jul 16, 2011
    185
    49
    63
    Cincinnati
    I use mail droid. the stock app worked for me but I couldn't get it to delete e mails.
     
  3. runsondiesel

    runsondiesel Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    91
    Joined:
    Jul 24, 2011

    Jul 24, 2011
    91
    23
    18
    Houston Texas
    Go to your mail provider's site and find the settings, incoming server, outgoing server, whether user name is the whole email address or just the username (as in username@isp.com). And whether it requires an secure socket layer (SSL) connection or particular port.

    I'm shooting in the dark here, but check if the SSL setting is on.

    Hope this helps.

    -David
     
    trouter0523 likes this.
  4. trouter0523

    trouter0523 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Aug 23, 2011

    Aug 23, 2011
    3
    0
    5
    Thanks for the reply. You were real close. I needed to set the security to Login. Once I did that K9 flew. The setting was unavailable in the stock app.

    Thanks again!
     

Share This Page

Loading...