1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Enable SoftKeys (MOD)

Discussion in 'Android Devices' started by aciulladev, Sep 27, 2012.

  1. aciulladev

    aciulladev Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    80
    Joined:
    Sep 14, 2012

    Sep 14, 2012
    80
    15
    18
    Male
    FOH @ Babes Chicken Dinner House
    Arlington, Texas
    Hey everyone. I really wanted softkeys. So I got them by going into system/build.prop then go down to the bottom of the document and paste
    Code (Text):
    1. qemu.hw.mainkeys=0
    and reboot your phone. When it starts back up Baaam! You have soft keys enabled. Only problem is that it does not change the screen, it just overlaps the name of some apps.
     

    Advertisement

    TransitGuy4500, Xieon, jpizle and 3 others like this.
  2. mrpnut

    mrpnut THE WORLD IS YOURS
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,525
    Joined:
    Jun 1, 2011

    Jun 1, 2011
    3,525
    1,783
    413
    Male
    trying to concur the world
    CALI
    Nice find bro ;) check you pm box.

    Edit: k it looks good but know when taking a screenshot the keys are in the middle of the picture, but actually there not.

    [​IMG]
     
    henrytamayo likes this.
  3. aciulladev

    aciulladev Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    80
    Joined:
    Sep 14, 2012

    Sep 14, 2012
    80
    15
    18
    Male
    FOH @ Babes Chicken Dinner House
    Arlington, Texas
    LOL havent taken a screenshot, but my only problem is that the keys overlap the screen :'(
     
  4. mrpnut

    mrpnut THE WORLD IS YOURS
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,525
    Joined:
    Jun 1, 2011

    Jun 1, 2011
    3,525
    1,783
    413
    Male
    trying to concur the world
    CALI
    I use apex launch with the tablet ui and put my icons on top.
     
  5. ninjasinabag

    ninjasinabag Android Enthusiast
    Rank:
     #217
    Points:
    103
    Posts:
    538
    Joined:
    Jun 21, 2012

    Jun 21, 2012
    538
    164
    103
    Male
    you name it
    philadelphia, PA
    I dont know if it was user error on my part, but my music player just died out after editing the build prop. After taking the addition off my props my music player worked perfectly.
     
  6. darryim

    darryim Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    362
    Joined:
    May 29, 2011

    May 29, 2011
    362
    75
    53
    Nice Thank!


    [​IMG]
     
  7. aciulladev

    aciulladev Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    80
    Joined:
    Sep 14, 2012

    Sep 14, 2012
    80
    15
    18
    Male
    FOH @ Babes Chicken Dinner House
    Arlington, Texas
    IDK, I just know how to get them to pop up :)
     
  8. darryim

    darryim Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    362
    Joined:
    May 29, 2011

    May 29, 2011
    362
    75
    53
    You know or you don't?
     
  9. aciulladev

    aciulladev Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    80
    Joined:
    Sep 14, 2012

    Sep 14, 2012
    80
    15
    18
    Male
    FOH @ Babes Chicken Dinner House
    Arlington, Texas
    I know how to get them to work, they just like to overlap the screen a little bit. So i am trying to trouble shoot and see if I can resize the screen so that they do not overlap.
     
  10. ninjasinabag

    ninjasinabag Android Enthusiast
    Rank:
     #217
    Points:
    103
    Posts:
    538
    Joined:
    Jun 21, 2012

    Jun 21, 2012
    538
    164
    103
    Male
    you name it
    philadelphia, PA
    Well since no one got back to me on this, i tried the mod again and my music player is still fcing.
     
  11. aciulladev

    aciulladev Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    80
    Joined:
    Sep 14, 2012

    Sep 14, 2012
    80
    15
    18
    Male
    FOH @ Babes Chicken Dinner House
    Arlington, Texas
    umm, let me test it out real quick and see.
     
  12. aciulladev

    aciulladev Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    80
    Joined:
    Sep 14, 2012

    Sep 14, 2012
    80
    15
    18
    Male
    FOH @ Babes Chicken Dinner House
    Arlington, Texas
    Im getting a force close on the default music player. But go to the android market and download this app. And you can use it to download music or listen to music. That is what I just tested out and it worked perfectly fine.

     
  13. darryim

    darryim Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    362
    Joined:
    May 29, 2011

    May 29, 2011
    362
    75
    53
    It seems to work fine on my motion
     
  14. genovdot

    genovdot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,082
    Joined:
    Mar 23, 2011

    Mar 23, 2011
    1,082
    287
    163
    Think this would work on gb

    Sent from my SCH-R920 using Tapatalk 2
     
  15. HereticSins

    HereticSins Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,507
    Joined:
    Nov 30, 2011

    Nov 30, 2011
    1,507
    278
    183
    Male
    Dad, Computer Engineer student, Public Service.
    Palm Springs, California.
    Nope.
     
  16. Da Boss

    Da Boss Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    33
    Joined:
    Jun 23, 2012

    Jun 23, 2012
    33
    2
    16
    Can someone explain what softkeys are to me. How does it benefit me?
     
  17. HereticSins

    HereticSins Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,507
    Joined:
    Nov 30, 2011

    Nov 30, 2011
    1,507
    278
    183
    Male
    Dad, Computer Engineer student, Public Service.
    Palm Springs, California.
    Phones like the galaxy nexus don't have the home/back/menu/recent apps buttons on the phone, so it has on screen keys so you can navigate the phone. It allows the phone to be shorter and just a screen. People like the soft keys for cosmetic reasons so they enabled them. They could help improve battery life if you use them instead of having the light on the hard keys.
     
    Da Boss likes this.
Tags:

Share This Page

Loading...