1. Check out our companion app, Forums for Android! Download from Google Play

Root Encryption Broke Wimax?

Discussion in 'Android Devices' started by zendritic, Sep 10, 2012.

  1. zendritic

    zendritic New Member
    Thread Starter
    5

    Aug 17, 2011
    3
    0
    5
    My Design is rooted with the stock ROM. I recently used Android's native encryption, encrypting the device. Since I did that, 4G only searches and never connects. Anyone have any idea what's going on?
     

    Advertisement

  2. zendritic

    zendritic New Member
    Thread Starter
    5

    Aug 17, 2011
    3
    0
    5
    Hi all. I installed CWM and rooted my device and 4G worked fine. Then I encrypted the device with Android's native encryption. Now 4G scans and disconnects. I tried checking the wimax partition with adb and this is what I got in response:

    1|shell@android:/ # wimax_mtd
    wimax_mtd
    Open WiMAX partition ........ OK
    Get HTC WiMAX Tag ........ OK
    Verify WiMAX Tag (HTC-WiMAX-SQN1130)........ PASS
    Read WiMAX partition ........ OK
    Check Firwmare Version (R4624-US-29490) ........ R4624-US-29490
    Check Firwmare File ........ MATCH
    Dev MAC = D8:B3:77:C9:07:57
    Read properties from flash ..... OK
    + in wmx_PropSetFromFlash.
    + in wmx_CheckPropTag.
    - out wmx_CheckPropTag.
    wmx_PropSetFromFlash: Find matched property name in flash.
    persist.wimax.Cold_Boot_Flag = 4
    isColdBoot = 0

    Then when I try to check the RSA keys with this command:
    # grep RSA /dev/mtd/mtd0
    I get this:
    shell@android:/ # grep RSA /dev/mtd/mtd0
    grep RSA /dev/mtd/mtd0
    grep: /dev/mtd/mtd0: No such file or directory

    How do I check to see if I still have my RSA keys? Is it possible that encryption wiped them or is interrupting their use somehow? Should I flash a new unencrypted ROM to see if it fixes the problem? I want my 4G back.
     
  3. damewolf13

    damewolf13 live~laugh~love
    533

    May 14, 2010
    4,087
    2,667
    533
    Female
    AZ
    Welcome to AF, Zendritic!:)

    I have moved this into the "all things root" portion of this forum since it involves a rooted phone.
    Threads merged for same content.
     
  4. MIGzNYC

    MIGzNYC Well-Known Member
    16

    Aug 24, 2012
    58
    1
    16
    I would try and do a factory reset and see if it helps...
     

Share This Page

Loading...