1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Eris Dialer

Discussion in 'Android Devices' started by prj, May 26, 2010.

  1. prj

    prj Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    267
    Joined:
    May 26, 2010

    May 26, 2010
    267
    42
    43
    I'm not a big fan of the dialer on the eris. Not too impressed with Dialer One either.

    What I do like is the dialer on the Samsung Moment. I like the tabs to switch between the call log, contacts and favorites.

    [​IMG]

    Anyone know where I can find one that is similar?
     

    Advertisement

  2. Spaz007

    Spaz007 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    40
    Joined:
    Mar 27, 2010

    Mar 27, 2010
    40
    2
    16
    The White Widow ROM has the tabs. I think you want a Vanilla ROM to get anything close to it.

    [​IMG]

     
  3. prj

    prj Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    267
    Joined:
    May 26, 2010

    May 26, 2010
    267
    42
    43
    None of that made any sense to me.
     
  4. xx_bishop_xx

    xx_bishop_xx Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Dec 18, 2009

    Dec 18, 2009
    1,311
    173
    163
    Texas
  5. xx_bishop_xx

    xx_bishop_xx Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Dec 18, 2009

    Dec 18, 2009
    1,311
    173
    163
    Texas
    Apparently you cannot change the default dialer without root. There still may be some Market apps, but they won't replace the default, and won't come up when you press the "phone" keys. It will just run as an application. I've read in this forum that Dialer One is popular, but it doesn't appear to suit the design you mentioned.
     
  6. Benrx

    Benrx Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    171
    Joined:
    Dec 13, 2009

    Dec 13, 2009
    171
    21
    38
    I just installed Dialer One, and I like it a lot. I have been wondering if I could replace the stock dialer with it. So thanks for answering that question. I was about to post about it. I haven't set my phone to root.
     
  7. xx_bishop_xx

    xx_bishop_xx Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Dec 18, 2009

    Dec 18, 2009
    1,311
    173
    163
    Texas

    Yeah, from what I've read in the forums, with 2.1 you cannot replace it. Evidently it was/is possible with 1.5...:thinking:
     
  8. jreed2560

    jreed2560 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    3,922
    Joined:
    Dec 31, 2009

    Dec 31, 2009
    3,922
    439
    183
    Male
    Sales Specialist/Wireless Consultant
    Tennessee
    Thats the vanilla android dialer. Surely someone has pulled the apk from a rom and posted it somewhere. Now has it been ported to the Eris? thats the million dollar question.
     
  9. xx_bishop_xx

    xx_bishop_xx Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Dec 18, 2009

    Dec 18, 2009
    1,311
    173
    163
    Texas
  10. xx_bishop_xx

    xx_bishop_xx Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Dec 18, 2009

    Dec 18, 2009
    1,311
    173
    163
    Texas
  11. jreed2560

    jreed2560 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    3,922
    Joined:
    Dec 31, 2009

    Dec 31, 2009
    3,922
    439
    183
    Male
    Sales Specialist/Wireless Consultant
    Tennessee
    LOL may the fail be with you! j/k

    I've seen the complete vanilla roms, I just wonder if someone has pulled the apk for the dialer from them and ported it to non root users (similar to how adrenalinerush has for vanilla mms (with better success i hope(j/k ar I love mmz :D))) damn thats a lot of parentheses :D
     
  12. prj

    prj Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    267
    Joined:
    May 26, 2010

    May 26, 2010
    267
    42
    43
    Well at this point, I'm not smart enough to root my phone. I have tried every dialer available in the market. I know when I had 1.5 and tried some dialers and launched them it would give me the option to make that particular dialer the default. Haven't seen that with 2.1 though.

    Even the motorola devour and droid has a nicer dialer...

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  13. xx_bishop_xx

    xx_bishop_xx Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Dec 18, 2009

    Dec 18, 2009
    1,311
    173
    163
    Texas
    Yeah sorry, I guess you did say that. Hopefully some will manage to do that for you. The dialer is simply not too important to me. Could it be improved?...no doubt, but it's still a dialer. :rolleyes:...that was a lot of parentheses, felt like I was reading an equation. :)
     

Share This Page

Loading...