1. Check out our companion app, Forums for Android! Download from Google Play

Root Error building Froyo AOSP

Discussion in 'Android Devices' started by gdanko619, Oct 22, 2010.

  1. gdanko619

    gdanko619 Member
    Thread Starter
    5

    Oct 1, 2010
    5
    0
    5
    Hi all, I am posting across multiple forums to try and gather as much help as possible. I am taking on the task of building 2.2.1 AOSP on a Samsung Captivate. I've got the vendor files set up and I think I have what I need. The build completes successfully but I have this nagging error in logcat:

    Code (Text):
    1. I/SurfaceFlinger( 2249): SurfaceFlinger is starting
    2. I/SurfaceFlinger( 2249): SurfaceFlinger's main thread ready to run. Initializing graphics H/W...
    3. E/SurfaceFlinger( 2249): Couldn't open /sys/power/wait_for_fb_sleep or /sys/power/wait_for_fb_wake
    4. E/IMGSRV  ( 2249): [PVRSRVConnect fail] PVRSRVEnumerateDevices failed!
    5. E/IMGSRV  ( 2249): [PVRSRVConnect fail] PVRSRVEnumerateDevices failed!
    6. E/FramebufferNativeWindow( 2249): couldn't open framebuffer HAL (No such device)
    7. D/libEGL  ( 2249): loaded /system/lib/egl/libEGL_POWERVR_SGX540_120.so
    8. D/libEGL  ( 2249): loaded /system/lib/egl/libGLESv1_CM_POWERVR_SGX540_120.so
    9. D/libEGL  ( 2249): loaded /system/lib/egl/libGLESv2_POWERVR_SGX540_120.so
    10. E/IMGSRV  ( 2249): [PVRSRVConnect fail] PVRSRVEnumerateDevices failed!
    11. E/IMGSRV  ( 2249): [SRV_SGXServicesInit fail] PVRSRVConnect failed!
    12. E/IMGSRV  ( 2249): [eglInitialize fail] 0 attempt to initialize!
    13. E/IMGSRV  ( 2249): [PVRSRVConnect fail] PVRSRVEnumerateDevices failed!
    14. E/IMGSRV  ( 2249): [SRV_SGXServicesInit fail] PVRSRVConnect failed!
    15. E/IMGSRV  ( 2249): [eglInitialize fail] 1 attempt to initialize!
    16. E/IMGSRV  ( 2249): [PVRSRVConnect fail] PVRSRVEnumerateDevices failed!
    17. E/IMGSRV  ( 2249): [SRV_SGXServicesInit fail] PVRSRVConnect failed!
    18. E/IMGSRV  ( 2249): [eglInitialize fail] SRV_ServicesInit failed!
    19. W/libEGL  ( 2249): 0: eglInitialize(0x1) failed (EGL_BAD_ALLOC)
    20. E/libEGL  ( 2249): eglInitialize:740 error 3001 (EGL_NOT_INITIALIZED)
    First of all, I see a couple of files in /sys/power that I need. How do I put them into my build?

    Next, it looks like the graphics system isn't wanting to fire up. Perhaps I am missing something very specific. At this point I am stumped.

    Is IMGSRV the graphics system? Perhaps EGL cannot init because of the IMGSRV errors?

    Any help is appreciated. :)
     

    Advertisement

  2. BitVenom

    BitVenom New Member
    5

    Dec 17, 2010
    1
    0
    5
    Did you get anywhere with this? I am on a similar path, though this is a month-old message - any chance you have an update?
     

Share This Page

Loading...