1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root "Error in cache/recovery/last_log (I/O Error)" aosp

Discussion in 'Android Devices' started by Chrizzl3, Sep 21, 2011.

  1. Chrizzl3

    Chrizzl3 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    339
    Joined:
    Feb 7, 2011

    Feb 7, 2011
    339
    39
    43
    Hey all. just flashed the newest blacksource 2.2.1. wiped cache/delvik/ and format system as droid theory has said with all his roms.

    After flashing the newest 2.2.1 just now, it says "install from sd card complete" as always, and displayed this right below it--

    "Error in cache/recovery/last_log (I/O Error)"

    anyone know what this means?

    ***(It should be noted that in the last 2 days I switched from 2.1>2.2>2.1>2.2.1 AND also my market has been acting weird, keeps force closing when updating an app.

    UPDATE: market doesnt work. FC everytime i DL or update anything. going to try a fully clean install i think

    Should I do a fresh install with wiping data and everything? Or is this no problem?
     

    Advertisement

  2. Yeahha

    Yeahha Usually off topic
    Rank:
    None
    Points:
    813
    Posts:
    10,472
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    10,472
    4,693
    813
    ...
    FG
    Before any rom flash you should wipe cache and dalvik cache regardless of where you are coming from or going to.

    Try backing up whatever you need to with titanium. Going into recovery and wiping data/factory reset, wiping cache, wiping dalvik cache, the reflash whichever rom you are trying to run. You can format /system if you want, it wouldn't hurt and seeing as you are getting force closes and errors with system apps it may be a good idea and get you started on a clean slate.
     
  3. digdug1

    digdug1 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,965
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    1,965
    309
    163
    I wiped cache delvick and system. I also got that error. So I flashed the rom again without wiping this time(files would be exact so I didn't rewipe) and it I didn't get the error. Worked for me.
     
  4. Yeahha

    Yeahha Usually off topic
    Rank:
    None
    Points:
    813
    Posts:
    10,472
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    10,472
    4,693
    813
    ...
    FG
    Okay I didn't read the OP correct. Seems odd that you would get an error on a clean install but not on a reinstall. Sounds like the error is being caused by something that should be flashed that is missing but is written in dalvik as it is created on the first boot.
     
  5. scotty85

    scotty85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,139
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,139
    7,418
    1,413
    did you guys look at your recovery logs?

    flash the rom again,this time look for an option to move recovery log to sd before you try and boot.

    move the file to your pc,copy it to pastebin and put a link,or just paste it here inside some
    Code (Text):
    1.  tags
     
    Chrizzl3 likes this.
  6. Chrizzl3

    Chrizzl3 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    339
    Joined:
    Feb 7, 2011

    Feb 7, 2011
    339
    39
    43
     
  7. Yeahha

    Yeahha Usually off topic
    Rank:
    None
    Points:
    813
    Posts:
    10,472
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    10,472
    4,693
    813
    ...
    FG
    If you are still having the issue then reflash the rom. You could try not wiping as that seemed to fix dig's issue. If you get the error and you are using CWM then go to advanced in CWM and do the "report error" option. Then put it online or copy paste it here with the BBCode tags
    HTML:
    1. [code] and [/code]

    I can't figure out how to turn off BBCode to show it any clearer
     
    Chrizzl3 likes this.
  8. jackdubl

    jackdubl Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    986
    Joined:
    May 18, 2010

    May 18, 2010
    986
    111
    93
    Topeka, KS
    I got that error once too flashing 2.2.1. I was going back and forth between it and 2.1. Didn't know what it meant either. Did clean flash the first time something weird happened. That was the only time I saw it. No idea what it meant.
     
    Chrizzl3 likes this.
  9. Chrizzl3

    Chrizzl3 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    339
    Joined:
    Feb 7, 2011

    Feb 7, 2011
    339
    39
    43
    so what did u do to fix it?
     
  10. Chrizzl3

    Chrizzl3 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    339
    Joined:
    Feb 7, 2011

    Feb 7, 2011
    339
    39
    43
    this is what it says when i click "report error"

    "/tmp/recovery.log was copied to /sdcard/clockworkmod/recovery.log"

    please open ROM manager to report this issue
     
  11. Chrizzl3

    Chrizzl3 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    339
    Joined:
    Feb 7, 2011

    Feb 7, 2011
    339
    39
    43
    I just went to CWM recovery and tried to reinstall blacksource 2.2.1 without wiping anything. it gave me an error and said that "installation was aborted" im rebooting my phone now and it seems as if its stuck on the htc splash screen..... might just revert to a recovery. never had this much trouble before.

    any suggestions?! HELP!
     
  12. scotty85

    scotty85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,139
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,139
    7,418
    1,413
    yes... there should be an option inside recovery to move the log to sd. youll want to move it before trying to boot. it may help someone figure out what is going on that the flash didnt work properly

    after you do this,there will be a log on your sd called "recovery". just move it to your pc once youve booted to a working rom. you can copy and paste all the text here,or go to "pastebin.com" and paste it there,and then give a link.

    as far as your white screen,dont panic,just pull the battery,go back to recovery,and full wipe and either restore a backup or flash a rom.
     
    Chrizzl3 likes this.
  13. Chrizzl3

    Chrizzl3 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    339
    Joined:
    Feb 7, 2011

    Feb 7, 2011
    339
    39
    43
    thanks man, worked like a charm. i did a factory data reset too. its been a while. felt like it needed it.
     
  14. jackdubl

    jackdubl Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    986
    Joined:
    May 18, 2010

    May 18, 2010
    986
    111
    93
    Topeka, KS
    I just wiped everything and restored a backup.
     
    Chrizzl3 likes this.
  15. Chrizzl3

    Chrizzl3 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    339
    Joined:
    Feb 7, 2011

    Feb 7, 2011
    339
    39
    43
    I still dont know if CWM recovery has a "recovery log move to sd", but i just wiped data and everything at it worked fine. no probs here.
     

Share This Page

Loading...