1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Error in CWM...

Discussion in 'Android Devices' started by zandersig, May 19, 2013.

  1. zandersig

    zandersig Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    515
    Joined:
    Apr 6, 2012

    Apr 6, 2012
    515
    27
    88
    Male
    Prepress, graphic arts, macintosh
    Atlanta, GA, USA
    Guys, when I am in CWM and I am doing the Wiping data/factory reset option I get this error "E:format_volume: make_extf4fs failed on /dev/block/mmcblk1p4"

    Anyone know what this means? I am running the vv3 baseband.

    Thanks...
     

    Advertisement

  2. zandersig

    zandersig Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    515
    Joined:
    Apr 6, 2012

    Apr 6, 2012
    515
    27
    88
    Male
    Prepress, graphic arts, macintosh
    Atlanta, GA, USA
    No help on this?

    I have one more question, how can I browse my root and system folders/files from my phone on my computer? I can't figure it out. Any help is greatly appreciated!

    TIA!
     
  3. jlede

    jlede Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    905
    Joined:
    Jul 11, 2012

    Jul 11, 2012
    905
    84
    78
    Male
    N/A
    Bardwell,Texas
    Can you boot back to the os
     
  4. zandersig

    zandersig Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    515
    Joined:
    Apr 6, 2012

    Apr 6, 2012
    515
    27
    88
    Male
    Prepress, graphic arts, macintosh
    Atlanta, GA, USA
    Yea, but I think it's causing me some problems cause it can't format that one directory.
     
  5. Spec2nirvash

    VIP Member
    Rank:
     #80
    Points:
    233
    Posts:
    1,783
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    1,783
    744
    233
    MA
    I may have asked already, but have you considered re-flashing some new firmware and starting off fresh again? I've never seen any errors like that in CWM, may wanna do that and do root+CWM again :(
     
  6. zandersig

    zandersig Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    515
    Joined:
    Apr 6, 2012

    Apr 6, 2012
    515
    27
    88
    Male
    Prepress, graphic arts, macintosh
    Atlanta, GA, USA
  7. zandersig

    zandersig Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    515
    Joined:
    Apr 6, 2012

    Apr 6, 2012
    515
    27
    88
    Male
    Prepress, graphic arts, macintosh
    Atlanta, GA, USA
    The error that cwm is giving me is causing me big problems.... how can I fix this? I have emailed the ROM Manager developer 4 times now and no reply! I need some help fixing this. This is error is also causing my apps to be renamed with a -1 at the end of my user app filenames!! HELP!
     
  8. zandersig

    zandersig Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    515
    Joined:
    Apr 6, 2012

    Apr 6, 2012
    515
    27
    88
    Male
    Prepress, graphic arts, macintosh
    Atlanta, GA, USA
    Well I formatted my SD Card and tried this again and it still gives me that same error

    When I am in CWM and I am doing the Wiping data/factory reset option I get this error "E:format_volume: make_extf4fs failed on /dev/block/mmcblk1p4"

    I have even went back and installed vv3 and I also tried vva and when I finally get back into CWM it still gives me the same error. I have even went to - mounts and storage and tried formatting just the /sd-ext and it gives me "Error formatting /sd-ext!"

    Is there some way to run CWM on my PC and try to get my phone back to factory? Or is there and update to CWM? I am running v5.8.3.1, I don't think this version will work with vv3.

    Since I can't wipe my phone back to factory it is doing all kinds of crazy things like renaming my apps with a -1 at the end and saying the my system folders were installed on 12-31-1970! 1970!!!! There were no ANDROID phones back then!
     
  9. kenboyles72

    kenboyles72 Well-Known Member
    Rank:
     #183
    Points:
    63
    Posts:
    151
    Joined:
    Feb 19, 2011

    Feb 19, 2011
    151
    55
    63
    Male
    PPA Admin
    Actually, the naming scheme is 1970-xx-xx.xx.xx.xx and the 1970 does NOT mean the year. The "E:format_volume: make_extf4fs failed on /dev/block/mmcblk1p4" error, afaik, may refer to the swap partition. If you don't have a swap, then it throws that error, at least for me. I have done a cat/partition and there is no mmcblk1p4 stock partition. The only partition similar is, /dev/block/mmcblk0p14, which is /system/etc/firmware/misc_mdm. I haven't gone to deep with this phone, but that partition may be your firmware, judging by the name. Also, have you tried CWM 6.0.1.0? If not, flash that ver and see how it goes.

    Link for CWM 6.0.1.0:
    http://d-h.st/zei
     
  10. Spec2nirvash

    VIP Member
    Rank:
     #80
    Points:
    233
    Posts:
    1,783
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    1,783
    744
    233
    MA
    Or maybe try running Shabbypenguins CWM de-looper and replace your CWM. I use 5.8.3.1 and only problems I've experienced are freeze-ups after flashing and the 1970 thing. I have CWM backups from other devices on my card and it shows the date it was made and a couple of other numbers after that. Yeah for me, 5.8.3.1 backups always began with 1970 :D
     
  11. kenboyles72

    kenboyles72 Well-Known Member
    Rank:
     #183
    Points:
    63
    Posts:
    151
    Joined:
    Feb 19, 2011

    Feb 19, 2011
    151
    55
    63
    Male
    PPA Admin
    I have 6.0.1.0 and it still puts 1970 prefix.
     
  12. Spec2nirvash

    VIP Member
    Rank:
     #80
    Points:
    233
    Posts:
    1,783
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    1,783
    744
    233
    MA
    And maybe the -1 on the files are because they are duplicates?
     
  13. zandersig

    zandersig Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    515
    Joined:
    Apr 6, 2012

    Apr 6, 2012
    515
    27
    88
    Male
    Prepress, graphic arts, macintosh
    Atlanta, GA, USA
    Nah, I deleted everything in that folder beforehand.
     
  14. zandersig

    zandersig Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    515
    Joined:
    Apr 6, 2012

    Apr 6, 2012
    515
    27
    88
    Male
    Prepress, graphic arts, macintosh
    Atlanta, GA, USA
    No, these are the dates of my system folders. Take a look at these screenshots.
     

    Attached Files:

  15. zandersig

    zandersig Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    515
    Joined:
    Apr 6, 2012

    Apr 6, 2012
    515
    27
    88
    Male
    Prepress, graphic arts, macintosh
    Atlanta, GA, USA
    I will give that new version of cwm a try, how do I install it? From my pc?
     
  16. zandersig

    zandersig Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    515
    Joined:
    Apr 6, 2012

    Apr 6, 2012
    515
    27
    88
    Male
    Prepress, graphic arts, macintosh
    Atlanta, GA, USA
    This is what I did last night....

    First off I copied the LG stock firmware from a .cab to a .kdz them I installed a fresh vv3 baseband (with my phone in emergency download mode), then rooted it, then flashed cwm. I then copied my whole 32gb sd card to my pc then I formated it cwm and from inside my phone settings. Then after that I booted into cwm and hit "Erase user data/factory reset" and I got the same freakin' error "E:format_volume: make_extf4fs failed on /dev/block mmcblk1p4"

    I also partitioned my sd card, the first part is fat 32 and the second part is ext4 (5gb). So I have no ideas anymore and don't know what else to do, I feel like smashing my phone with a big ass sledgehammer!! I have emailed the cwm developer like 7 times over 2 months and got no, zero, zip replies from him! Grrr

    I have also included the pics of /dev/block. while I was looking through there I noticed that I don't even have a file named "mmcblk1p4". That is effed' up huh?

    Maybe I should make my system R/W and try to do the factory reset from cwm again?
     

    Attached Files:

  17. zandersig

    zandersig Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    515
    Joined:
    Apr 6, 2012

    Apr 6, 2012
    515
    27
    88
    Male
    Prepress, graphic arts, macintosh
    Atlanta, GA, USA
    I wonder if someone sent me this file "mmcblk1p4" and I put it in here /dev/block/ would that solve my problem?
     
  18. sammyz

    sammyz LG Whiz Kid
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,840
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    8,840
    2,499
    423
    Male
    Video Production
    Sunrise, Fl
    Ummm, what did you do before entering into recovery mode?

    To me, it sounds like you flashed something corrupt, or wasn't supposed to be flashed on this phone.
     
  19. zandersig

    zandersig Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    515
    Joined:
    Apr 6, 2012

    Apr 6, 2012
    515
    27
    88
    Male
    Prepress, graphic arts, macintosh
    Atlanta, GA, USA
    I went from vv4 to vv3, the phone came with vv4 on it but the phone is just a regular LG-MS840.
     
  20. Spec2nirvash

    VIP Member
    Rank:
     #80
    Points:
    233
    Posts:
    1,783
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    1,783
    744
    233
    MA
    I wish I could be of some help here. I've flashed almost everything flashable like mods, ROMs, you name it. Never had any errors like that. Zandersig, does the phone work fine other than duplicate filenames and that other error when wiping the phone?
     
  21. zandersig

    zandersig Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    515
    Joined:
    Apr 6, 2012

    Apr 6, 2012
    515
    27
    88
    Male
    Prepress, graphic arts, macintosh
    Atlanta, GA, USA
    It's very strange.... I have done everything to try and fix it.
     
  22. Spec2nirvash

    VIP Member
    Rank:
     #80
    Points:
    233
    Posts:
    1,783
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    1,783
    744
    233
    MA
    It does kinda sound like you flashed something corrupt in a forbidden area of the phone.... Or something got deleted/modified somewhere?
     
  23. zandersig

    zandersig Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    515
    Joined:
    Apr 6, 2012

    Apr 6, 2012
    515
    27
    88
    Male
    Prepress, graphic arts, macintosh
    Atlanta, GA, USA
    Yea, every thing works fine. I just can't do a factory reset in cwm and all my apps in /data/app/ end with a -1 in the filenames
     
  24. zandersig

    zandersig Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    515
    Joined:
    Apr 6, 2012

    Apr 6, 2012
    515
    27
    88
    Male
    Prepress, graphic arts, macintosh
    Atlanta, GA, USA
    How can I get my phone back to factory?
     
  25. zandersig

    zandersig Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    515
    Joined:
    Apr 6, 2012

    Apr 6, 2012
    515
    27
    88
    Male
    Prepress, graphic arts, macintosh
    Atlanta, GA, USA
    I've flashed zva and vv3 and cwm gives me that error when trying to erase data/factory reset. Should I flash the zv8 or the zv9 and see what happens?
     

Share This Page

Loading...