1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Error while searching for networks (JellyBam)

Discussion in 'Android Devices' started by maksudcs, Feb 16, 2013.

  1. maksudcs

    maksudcs Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Feb 7, 2013

    Feb 7, 2013
    8
    0
    5
    Hello

    Every Anroid Developer.. i have facing a problem but not overcome this..I explain my problem below..

    i have a Galaxy s2 Phone Model No: GT-I9100.

    Recently i installed JallyBam Version: Jellybam-4.2.1_i9100_v5.1.0-Stable_20130128.
    Android Version 4.2.1.
    Baseband Version: Unknown.
    karnel version: 3.0.31-CM-g3f2e0e6 root@ks313768.kimsufi.com


    1.Now My problem is when i choose Networ automatically: Mobile Network Settings ->Network Operators->choose Automatically or Search Networks than get message "Error while searcing for Networks".. i provide all status

    1.Signal strength: 0 dbm 99asu
    2.Mobile Network type: Unknown:0
    3.Service state: Out of service
    4. Roaming: Not roaming
    5.Mobile network status: Disconnected
    6.My phone Number : Unknown
    7.IMEI : unknown
    8.IMEI SV : unknown
    9.IP address: Unavailable
    10. Bluetoth Address: Unavailable
    11. Wi fi Mac adress: 88.30:.........b5:

    So please.. share ur knowledge to solve my porblem..

    Thank

    Maksud
     

    Advertisement

  2. ironass

    ironass Android Expert
    Rank:
     #20
    Points:
    1,343
    Posts:
    11,541
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    11,541
    5,752
    1,343
    Male
    Keeping one step ahead of the tax man.
    Cotswolds, England
    Hi maksudcs!

    If you are referring to the Network Signal Info app then I am not surprised as this does not work with all modems and can mis-report signals and status. You could always flash, as you are rooted, a different modem to your phone. See the, "Modems - Dummies Guide".

    Alternatively, you can get basic information regarding your signal by going to...

    Settings > About device (phone) > Status > Signal strength

    Details of signal strength readings and what they mean are shown in the Dummies Guide, linked above.
     
  3. Slug

    Slug Check six!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,542
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,542
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    Did this problem coincide with the installation of the custom firmware? The reason I ask is that

    suggests that your /efs partition may be corrupt.

    Btw, I've moved this to the All-Things-Root sub-forum as it concerns JellyBam.
     
    maksudcs and ironass like this.
  4. SCPadgeebar

    SCPadgeebar Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    363
    Joined:
    Sep 6, 2012

    Sep 6, 2012
    363
    74
    53
    Male
    If you created a nandroid backup before flashing JellyBam, restore it and it would fix your IMEI.

    I once had an IMEI / MEID of null / null (dial *#06# to check) and restoring my nandroid backup did the trick.
     
  5. ironass

    ironass Android Expert
    Rank:
     #20
    Points:
    1,343
    Posts:
    11,541
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    11,541
    5,752
    1,343
    Male
    Keeping one step ahead of the tax man.
    Cotswolds, England
    Thanks Slug old bean. I totally got that one round my neck and missed the efs file thing completely. I was on a totally different planet. :stupido2:
     
  6. maksudcs

    maksudcs Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Feb 7, 2013

    Feb 7, 2013
    8
    0
    5
    Thanks

    Mr. Ironass, moderator, Scpadgeebar for your reply..

    Mr. Ironass i have read about ur topics is Dummies Guides. Its very nice. But Ironass, i didn't take any backup original samsung firmware, ROM , Kernel. But now, i want to back original samsung state. but i dont know how to move previous option, because have no backup. and where found original firmware, Rom, Kernel.

    so please tell me what will i do right now.

    Thanks
    Maksudcs
     
  7. ironass

    ironass Android Expert
    Rank:
     #20
    Points:
    1,343
    Posts:
    11,541
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    11,541
    5,752
    1,343
    Male
    Keeping one step ahead of the tax man.
    Cotswolds, England
    To flash the original firmware for your phone's CSC code, see under, "My firmware is not eligible for ICS yet but I want it now!", in post #1, here.
     
  8. maksudcs

    maksudcs Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Feb 7, 2013

    Feb 7, 2013
    8
    0
    5
    Dear,

    Ironass thanks for again reply..

    i cann't get CSC code. Type *#1234# but get message "Mobile Network not available"..
    so what i do

    Thanks
    Maksud
     
  9. SCPadgeebar

    SCPadgeebar Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    363
    Joined:
    Sep 6, 2012

    Sep 6, 2012
    363
    74
    53
    Male
    May I ask what country do you live in?
     
  10. maksudcs

    maksudcs Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Feb 7, 2013

    Feb 7, 2013
    8
    0
    5
    MR SCPadgeebar

    I live in Bangladesh. if u know this solution plse help me..

    thanks

    Maksud
     
  11. ironass

    ironass Android Expert
    Rank:
     #20
    Points:
    1,343
    Posts:
    11,541
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    11,541
    5,752
    1,343
    Male
    Keeping one step ahead of the tax man.
    Cotswolds, England
    Latest stock, Samsung firmware for Bangladesh is Android 4.0.4, ICS, I9100XWLPW for model GT-i9100. Make sure you back everything up before flashing.
     
  12. OmarOwaini

    OmarOwaini Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Mar 6, 2013

    Mar 6, 2013
    1
    0
    5
    Dear all,
    i'm kind of desperate at this moment.
    I have a galaxy s2 international version gt-i9100 and have bought it unlocked as there are no carrier plans in my country. Benn using it with ICS and CM9 and even updated to jellvbean CM10 with the nightlies. As of yesterday i updated to the newest nightly and upon restart it gave me the message "Sim Network Unlock Pin" and i can see the networks but i cant register on them so basically i don't have a phone. I tried flashing the old nightly that was working previously but the message persisted.
    I downloaded multiple stock jelly beans (I9100XWLS8 and i9100XXLSJ) but no effect, i even thought maybe install a custom ROM on top of them (AOKP) but still no luck. I went through the forums and tried all the suggested solutions such as the galaxy s unlocker but didn't work and i downloaded an update zip file which i then flashed but still the message keeps popping.
    Any ideas what to try?
     
  13. maksudcs

    maksudcs Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Feb 7, 2013

    Feb 7, 2013
    8
    0
    5
    Dear,

    Ironass thank you for help..

    Mr Ironass i have flashed with ur linked FirmeWare. after Flashin WIfi , Blootuth, and other uitilities is ok.
    But Network problem exist.. i ask a question that is, can motherboard or other device effected for flashing ?? out line existing problem below

    1.Signal strength: 0 dbm 99asu
    2.Mobile Network type: Unknown
    3.Service state: Out of service
    4. Roaming: Not roaming
    5.Mobile network status: Disconnected
    6.My phone Number : Unknown
    7.IMEI : unknown
    8.IMEI SV : unknown
    9.IP address: Unavailable

    please share your knoledge.. i m so worried my favourite Phone..

    Thanks Maksud
     
  14. ironass

    ironass Android Expert
    Rank:
     #20
    Points:
    1,343
    Posts:
    11,541
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    11,541
    5,752
    1,343
    Male
    Keeping one step ahead of the tax man.
    Cotswolds, England
    I am sorry to say maksudcs that I agree with Slug's comment in post #3...

    This thread explains all about the /efs file and its importance.

    If you have a nandroid backup made prior to flashing JellyBam, as per SCPadgeebar's post #4, this could restore your /efs file...

    Normally, a corrupt /efs file requires attention from a Samsung Service Point if you have not got a good nanadroid backup or a saved copy of your /efs file to fall back on.

    I use an app, free from the Play Store, called GSII Repair to backup and restore my /efs file in case of such an emergency. This app also has a repair feature which, "MAY", be able to repair your file although it is very much a last option before taking it to be repaired and I have never used it.
     
    maksudcs likes this.
  15. Twinn

    Twinn Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    820
    Joined:
    Jul 24, 2011

    Jul 24, 2011
    820
    261
    113
    Male
    Ireland
    ironass since when JellyBean is called JellyBam ? ;)
     
  16. ironass

    ironass Android Expert
    Rank:
     #20
    Points:
    1,343
    Posts:
    11,541
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    11,541
    5,752
    1,343
    Male
    Keeping one step ahead of the tax man.
    Cotswolds, England
    JellyBam ROM ;)
     
    Twinn likes this.
  17. Twinn

    Twinn Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    820
    Joined:
    Jul 24, 2011

    Jul 24, 2011
    820
    261
    113
    Male
    Ireland
    oh... i missed that. thx for info m8! :)
     
  18. maksudcs

    maksudcs Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Feb 7, 2013

    Feb 7, 2013
    8
    0
    5
    Mr slug .. I can not solve my phone.. i have no backup /efs file .. Now message shown .
    E:failed to mount /efs (Invalid argument)
    E:failed to mount /efs (Invalid argument)

    do u give any suggesions ?
    thanks
    Maksud
     
  19. JuliaJJ

    JuliaJJ Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jun 14, 2013

    Jun 14, 2013
    1
    0
    5
    My phone has that problem all the time and so far this trick has fixed it every time. Plug it into the charger and reboot. When it comes back it connects to the network.
     
  20. Javed Malik

    Javed Malik Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Aug 6, 2013

    Aug 6, 2013
    1
    0
    5
    Hello

    Every Android Developer.. i have facing a problem but not overcome this..I explain my problem below..

    i have a Galaxy s2 Phone Model No: GT-I9100. Korean

    Recently i installed JallyBam Version: Jellybam-7.4.0_i9100_v7.4-Stable_20130128.
    Android Version 4.2.2.
    Baseband Version: I9100UHMS1.
    karnel version: 3.0.31-CM-GFD46D49
    Build Number: jellybam_i9100-userdebug4.2.2 JDQ39 test-keys

    1.Now My problem is when i choose Network automatically: Mobile Network Settings ->Network Operators->choose Automatically or Search Networks than get message "Error while searching for Networks".. i provide all status

    1.Signal strength: 0 dbm 99asu
    2.Mobile Network type: Unknown:0
    3.Service state: Out of service
    4. Roaming: Not roaming
    5.Mobile network status: Disconnected
    6.My phone Number : Unknown
    7.IMEI : unknown
    8.IMEI SV : unknown
    9.IP address: Unavailable
    10. Bluetoth Address: Unavailable
    11. Wi fi Mac adress: 88.30:.........b5:

    So please.. share ur knowledge to solve my problem..& plz inform to me which use Android Version, ROM, Firmware.


    Regard,

    Thank
    Javed Malik
    Pakistan
    +923343060470
     

Share This Page

Loading...