1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General errors mounting sd card

Discussion in 'Android Devices' started by cmvermont, Dec 3, 2009.

  1. cmvermont

    cmvermont Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Dec 3, 2009

    Dec 3, 2009
    3
    0
    5
    *i know about the notification to select "mount" or "don't mount"*

    whenever i connect my phone to my laptop via usb, it shows up as removable drive:f. i pull down the notification of a usb connection, and select "mount", yet when i double-click on the drive in windows explorer it gives me the message "please insert a disk into drive:f"

    after powering cycling the phone, i repeated the steps and received an error message saying that the drive couldn't be accessed because of an "I/O Error".

    what can i do?
     

    Advertisement

  2. aleis

    aleis Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    118
    Posts:
    1,055
    Joined:
    Nov 14, 2009

    Nov 14, 2009
    1,055
    33
    118
    when the box pops up after you click mount, select the open folder option.
     
  3. Podivin

    Podivin Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,679
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    3,679
    881
    213
    Jacksonville, Fl
    There is another possible problem, that's Window's related (go figure). Before you plug in the phone to the computer do a 'safely disconnect USB devices' in Windows. Check to see if there is already and F drive showing. Windows will often 'remember' that you had something different plugged in as F, and it gets confused when a different device shows up as F. I've had this happen fairly often on my computer (I use several different USB drives).
    This may or may not be your problem, but it's worth checking.
     
  4. ghettobandit

    ghettobandit Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Dec 5, 2009

    Dec 5, 2009
    2
    0
    5
    ok I mount my Eris and it says that it is connected and syncing, but when I go to "my computer" it does not list the phone or the "sd card".....and suggestions ?
     
  5. rigamrts

    rigamrts Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    213
    Joined:
    Nov 19, 2009

    Nov 19, 2009
    213
    1
    36

    one question is your pc usb 1.5 or 2.0 androids have big issues with 1.5. other than that windows is always the problem with droids not connecting.
     
  6. ghettobandit

    ghettobandit Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Dec 5, 2009

    Dec 5, 2009
    2
    0
    5
    usb is 2.0 and running Windows 7
     
  7. cmvermont

    cmvermont Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Dec 3, 2009

    Dec 3, 2009
    3
    0
    5

    actually, that was exactly the problem. i was having the problem on my 5 year old laptop with usb 1.5, but here on this newer desktop it works perfectly!

    now my only question is what folder to put music files in... :)
     
  8. CrashOverride_HCK

    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Mar 5, 2010

    Mar 5, 2010
    11
    0
    15
    md
    im having a problem maybe someone can help me. reading the above replies no one has my same issue. i just bought a new class 6 16 gig sd card to exchange it out for the standard 8 gig class 2. so i copied all of my files from the 8 to my computer. then i put the new card in and immediately it says damaged sd card you should reformat. ((thinking thats because its new and there is nothing on it for the phone to read)) then i formatted and same thing. so i plug my phone in to mount it so i can copy and paste the stuff on and what do you know the option for mount just isnt there. i rooted the phone with 2.1 and have done this with another sd card as well for my friend and never have i encountered this problem. only gives me the option to charge or outlook sync. not mount. any ideas?
     
  9. MOS95B

    MOS95B Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    434
    Joined:
    Jan 16, 2010

    Jan 16, 2010
    434
    19
    58
    Male
    Enterprise Level NAS Tech Support
    Minnesota
    When I switched to a 16GB, mine did the same thing. I set it aside for a while, thinking it really was bad and needed to be exchanged. When the second 2.1 leak came out, the 16GB was the only card I could find.

    What the heck, give it a shot, right? Worked, and is working, perfectly. No idea what, if anything I changed. I fix computers for a living, and have seen way too may times where storage devices sometimes just need a "time out"
     

Share This Page

Loading...