1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Experimental Stock Build .2233 -Latest Bionic Leak discussion

Discussion in 'Android Devices' started by xmr405o, Jun 21, 2012.

  1. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,023
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,023
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL

    Follow this it has everything you need. http://androidforums.com/bionic-all-things-root/480176-how-flash-5-9-902-rsdlite.html
     

    Advertisement

    DanDroide likes this.
  2. beefyy

    beefyy Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    201
    Joined:
    May 3, 2010

    May 3, 2010
    201
    30
    43
    Accounting
    Boston
    Just figured out a fix for my issues...reset my google framework services and my couple of issues seem to be fixed.
     
  3. dautley

    dautley Android Expert
    Rank:
     #77
    Points:
    253
    Posts:
    1,822
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    1,822
    501
    253
    Dickson, TN.
    My LTE speeds seem much improved!
    [​IMG]
     
  4. bionicboss69

    bionicboss69 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Jun 18, 2012

    Jun 18, 2012
    9
    0
    5
    I downloaded the zip file to the sd card and flashed it but when I went to power it back on it AP FASTBOOT MODE S BOOT FAILURE. INVALID CD WEBTOP INVALID SP DATA INVALID CG HAB STATUS 0X004 INVALID CG OTV WEBTOP...AND I CAN'T POWER MY PHONE ALL THE WAY ON AND IT SAYS BATTERY OK OK TO PROGRAM CONNECT USB DATA CABLE BUT I DOIT AND IT DOEDNT WORK.....WHAT DO I DO I NEED MY PHONE??? :(
     
  5. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,023
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,023
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
  6. goldz28

    goldz28 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    319
    Joined:
    Jun 21, 2010

    I like the stock UI but I guess if it's not out by end of the month and I'm on vacaton I'll break and dl another launcher.
     
  7. jerry42570

    jerry42570 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    200
    Joined:
    Jun 29, 2010

    Jun 29, 2010
    200
    20
    58
    Pennsylvania
  8. jerry42570

    jerry42570 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    200
    Joined:
    Jun 29, 2010

    Jun 29, 2010
    200
    20
    58
    Pennsylvania
    I flashed 2233. Using Rom Toolbox to set CPU Control, I now have the option to choose 1200MHz. I never had that before.

    :D
     
  9. jerry42570

    jerry42570 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    200
    Joined:
    Jun 29, 2010

    Jun 29, 2010
    200
    20
    58
    Pennsylvania
     
  10. bionicboss69

    bionicboss69 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Jun 18, 2012

    Jun 18, 2012
    9
    0
    5
    this will work even if my phone will not function at all?
     
  11. AurJohn

    AurJohn Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    115
    Joined:
    Aug 16, 2010

    Aug 16, 2010
    115
    13
    38
    Aurora, CO
    Huh? No...
     
  12. xmr405o

    xmr405o Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    4,166
    Joined:
    Dec 7, 2009

    Dec 7, 2009
    4,166
    1,185
    333
    Looks like you're stuck in fastboot. I'm not sure what steps you performed that got you there but if you are able to get into fastboot then you should be able to use RSD lite to flash .902 stock rom. You can start all over if you like.

    Here's Dfibs post on how to do that.

    http://androidforums.com/bionic-all-things-root/480176-how-flash-5-9-902-rsdlite.html

    After you do that, make sure to allow the system to update to .905. Then you can take the ICS leak and install it via the Bionic's stock recovery.

    My suggestion is to get your phone up and running first. If you still want to install the leak, let us know.

    BTW- Welcome to the forums! :)
     
  13. DanDroide

    DanDroide Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    580
    Joined:
    Nov 23, 2009

    1.2 Ghz here ...yes!
     
  14. dautley

    dautley Android Expert
    Rank:
     #77
    Points:
    253
    Posts:
    1,822
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    1,822
    501
    253
    Dickson, TN.
    It may just be my imagination but battery life with ICS doesn't seem quite as good as it was under .905, however I haven't experienced a single data drop and LTE seems faster also. I'll be traveling to a G3 only area tomorrow and back home and am curious to see how switching between the two will preform!!:)
     
  15. DanDroide

    DanDroide Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    580
    Joined:
    Nov 23, 2009

    Some of my observations:

    1. Super quick adjusting to turning screen.
    2. Having trouble receiving videos attached to text messages.
    3. Battery seems to be draining fast but phone has made lots of updates and I am messing with it constantly... maybe after a good full charge from empty will help.
    4. I can't seem to find how to find running programs so I can try swipe to close.
    Even though phone is now 1.2 Ghz, it stays cool.
    5. Booting up is extremely fast now.
    6. My stock Bionic got a 3025 Quadrant score.
    7. I can use the Lapdock/Webdock for a few minutes browsing but I eventually get "Unfortunately, system UI has stopped". And I have to reboot for phone to function again.
     
    xmr405o likes this.
  16. PowerBomb

    PowerBomb Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    542
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    542
    104
    93
    Chicago
    Anyone else have issues with embedded videos on web pages? I can watch videos in the YT app or through the video player, but if I'm using the Browser and I come across an embedded video, it won't play and I have to FC the browser to get things loading again. I do have the newest Flash installed from the market and I tried factory resetting the 2233 ICS leak just to see if that would help.
     
  17. Somniferum

    Somniferum Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    283
    Joined:
    Jan 14, 2010

    Jan 14, 2010
    283
    65
    63
    My CPU is version 2 according to Quadrant, and I'm clocked at 1200Mhz. I also only installed the .2233 leak. My wife's Bionic is the exact same way. Both phones were purchased on release day back in September 2011.
     
  18. xmr405o

    xmr405o Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    4,166
    Joined:
    Dec 7, 2009

    Dec 7, 2009
    4,166
    1,185
    333
    1. Not sure what you mean. If you mean auto rotation is better, then I agree.
    2. I haven't tried that yet. I'll test it.
    3. Standby time has improved, IMO. I've been using my phone constantly the past few days since I installed the leak so my battery life has been less than stellar ( I can't help it, it seems like a totally different phone from the original :p)
    4. If you long press the home button, then your recently viewed apps should pop up. you should be able to swipe to close. Works great!
    5. Totally agree. Booting up, loading apps, and overall experience has been super fast.
    6. I got a 3114 quad score once while messing with the developer options in the settings menu. :D
    7. Hey you added one! :) Do you use the apex launcher? That usually fixes that issue with webtop. I heard that you can set smart actions to launch Apex Launcher when you use webtop. I havent' tried it yet.

    As for what I noticed,

    1- The camera is a lot faster. It's most noticeable when taking a pic with a lot of light. The old camera software still took a little bit to focus even with a lot of light. Low light pics still takes a while to focus and capture but there's still an improvement from the old firmware.

    2- Contact pics look sharper especially in the text messaging app. It's still kinda blurry in the dialer app.

    3- I've also noticed issues with flash vids in the browser. I use Dolphin HD. I might try a different browser may be the new Firefox browser but for right now it's not an issue that's high on priority list...yet.

    4- And lastly, my wifi radio and 3g/4g radios have seen a definite improvement. Thank god!! There's certain spots in my house where wifi is sketchy. I would lose connection from time to time in my house. Not anymore! 3G/4G switching has improved too. I've still experience a few drop data connections but I've experienced them in places where 3g or 4g isn't optimal...mostly near some canyons where I drive through but there was no need for airplane mode or a reboot to regain my data connection.
     
    DanDroide likes this.
  19. xmr405o

    xmr405o Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    4,166
    Joined:
    Dec 7, 2009

    Dec 7, 2009
    4,166
    1,185
    333
    I know what "embedded videos" you are talking about. wink wink. ;) I gotcha, powerbomb. :D

    Yes, I've had issues too....watching videos from Engadget. :p
     
  20. DanDroide

    DanDroide Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    580
    Joined:
    Nov 23, 2009

    Btw, I added the below to my DanDroide above post:
    ----------

    Yes, I meant "auto rotation".

    Thanks, holding in the "Home" key did the trick...great!

    And yes, feels like I just got a new phone :)
     
    xmr405o likes this.
  21. DanDroide

    DanDroide Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    580
    Joined:
    Nov 23, 2009

    I don't use Apex Launcher but I will try it. I actually use Tasker and I went to "manage apps" and Disabled Smart Actions, along with a bunch of other apps, but I will re-enable Smart Actions if necessary.

    I experimented and put high res pics as the contact photos which look sharp...you just have to crop them square first.
     
  22. Somniferum

    Somniferum Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    283
    Joined:
    Jan 14, 2010

    Jan 14, 2010
    283
    65
    63
    Nova Launcher works with Webtop 3.0 as well. I tried both Nova and Apex and found that I preferred Nova, so I just use that for everything now. Previously on Gingerbread I used GO Launcher EX, but it seems laggy in ICS compared to Nova/Apex.

    Only downside is that you can't customize your screens separately for Webtop vs. phone mode like you can with the default browser. I guess you could use the Smart Actions trick to use one launcher for Webtop and a different one for phone, and set them up separately. Might be a drag on resources though to have two launchers running.
     
    DanDroide likes this.
  23. DanDroide

    DanDroide Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    580
    Joined:
    Nov 23, 2009

    I have been using Apex for about an hour and it's been working on the Lapdock, which is fine to stop the shutting down. I was trying to configure Tasker to turn off Apex when I exit Webdock but I would have to be rooted. I was also trying to find a Toggle (or something) that I can turn off Apex and go back to the stock launcher when I shut the Lapdock. I can click on the Apex Icon to launch it before I use the Webdock but can't find that HOME LAUNCHER Widget icon that I can click on to exit Apex.
     
  24. wildkitten

    wildkitten Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    609
    Joined:
    Dec 30, 2011

    Dec 30, 2011
    609
    75
    78
    Alabama
    I've been following along this discussion cause quite honestly I am looking forward to ICS on the phone but I am not confident enough to try the leak. But I do have some questions about things to be prepared for when we do get it, which seems to be soon.

    I've noticed some of you talk about Apex Launcher and I've seen that in the Play Market and that it's an ICS only home launcer replacement. I use Go Launcer Ex. Should I uninstall it, and any other apps, before letting my phone update to ICS? Will the stock launcher be something that has a lot of features or will it still be beneficial to get a launcer replacement?
     
  25. Somniferum

    Somniferum Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    283
    Joined:
    Jan 14, 2010

    Jan 14, 2010
    283
    65
    63
    You can use GO Launcher EX with ICS, but it seems to run much choppier than the launchers that were written specifically for ICS (Apex and Nova). I switched from GO to Nova after trying all three out on the .2233 ICS leak.

    The default launcher seems better than before, but it still lacks certain features that I need (such as the ability to increase the number of rows per screen). There's also a bug currently that prevents it from working with Webtop, but I imagine that'll be fixed in the final OTA.
     

Share This Page

Loading...