1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Facebook Sync Solution

Discussion in 'Android Devices' started by androidtp, May 22, 2010.

  1. androidtp

    androidtp Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    701
    Joined:
    Dec 15, 2009

    Dec 15, 2009
    701
    64
    78
    Houston, Texas
    I'm sure everyone here knows that Facebook sometimes doesn't sync with your newly aquired ROM. For me, it never did. I found a solution however. It may work for you, may not, but this is the best looking solution so far. Discusssed it with others over at XDA and this is what we came up with.

    First log into your facebook from the web
    On the top right hand side on facebook you will see ACCOUNT
    Click on Account and select APPLICATION SETTINGS
    Then on the application settings page there will be a drop down box with the title Show: select AUTHORIZE
    Then you will have a page with your authorized applications. They are organized by category so you might have to click on the category to expand that section.
    In the APPLICATIONS ON FACEBOOK category there will be FACEBOOK FOR ANDROID.
    You might have several listings for Facebook for Android. On the far right of the row there is a X.
    Click on the X and click REMOVE on the popup.
    Do this for every listing of Facebook For Android
    Next go to the category DESKTOP APPLICATION.
    You will see an entry or entries for HTC SENSE
    On the far right of the row of HTC Sense there will be a X
    Click on the X and select REMOVE on the popup.
    Do this for every listing of HTC Sense

    Then go into your phone and re-setup the accounts.

    good luck :cool:
     

    Advertisement

    sebsal and ibepressin like this.
  2. fayester

    fayester Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    69
    Joined:
    Feb 6, 2010

    Feb 6, 2010
    69
    24
    18
    Followed everything...keep getting "The service is currently unavailable..." Sigh.
     
  3. msierra519

    msierra519 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    261
    Joined:
    Mar 9, 2010

    Mar 9, 2010
    261
    10
    58
    IT Security
    South Florida
    what rom are you currently running?
     
  4. NotSure

    NotSure Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    20
    Joined:
    Apr 30, 2010

    Apr 30, 2010
    20
    0
    15
    Morehead City, NC
    Wished it worked for me, but it doesnt
     
  5. MrERainey

    MrERainey Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    May 23, 2010

    May 23, 2010
    13
    0
    15
    US Cellular
    Tried it too, still no luck.
     
  6. androidtp

    androidtp Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    701
    Joined:
    Dec 15, 2009

    Dec 15, 2009
    701
    64
    78
    Houston, Texas
    for those of you who tried this method, are you rooted or running the official update?
     
  7. NotSure

    NotSure Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    20
    Joined:
    Apr 30, 2010

    Apr 30, 2010
    20
    0
    15
    Morehead City, NC
    rooted
     
  8. androidtp

    androidtp Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    701
    Joined:
    Dec 15, 2009

    Dec 15, 2009
    701
    64
    78
    Houston, Texas
    wanna kno what's strange?

    you can go to your "photos" app and scroll over to facebook at the very bottom. funny how all your contacts will pop up in this app but they won't sync with your facebook "people" app

    someone should look into this...
     
  9. delarge05

    delarge05 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    16
    Joined:
    Dec 16, 2009

    Dec 16, 2009
    16
    0
    15
    New Orleans, LA U.S.
    Tried your method still not working.....wtf is up with photo app working and not the people app this is some bull!!! Keep me posted if you find a new method! Im not rooted.
     
  10. androidtp

    androidtp Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    701
    Joined:
    Dec 15, 2009

    Dec 15, 2009
    701
    64
    78
    Houston, Texas
    so it's official? the update doesn't allow facebook to sync their contacts? that's WOW & BUGGY
     
  11. KitsapAndroid

    KitsapAndroid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    743
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    743
    118
    113
    Male
    Group Sales Associate/Front Desk Clerk
    Washington (state)
    I sometimes wonder if I am the only person with a Sprint HTC Hero that does NOT have a problem with facebook or it linking to my contacts. My only weird thing with facebook in the 2.1 is how it brings up phone numbers of people from their FB acct. when you use the dialer search whether they are in your contact list or not. But that's not a bug apparently, it's just how the 2.1 update is.
     
  12. mysticmead

    mysticmead Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,348
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    1,348
    175
    143
    Kingston, GA

    facebook has always had NO problems syncing with my Hero.. no matter what ROM I was using. so based on that..no it's not official.
     
  13. NotSure

    NotSure Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    20
    Joined:
    Apr 30, 2010

    Apr 30, 2010
    20
    0
    15
    Morehead City, NC
    The only issue I had was that events (birthdays) didnt sync
     
  14. androidtp

    androidtp Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    701
    Joined:
    Dec 15, 2009

    Dec 15, 2009
    701
    64
    78
    Houston, Texas
    do u have "with google"?
     
  15. ibepressin

    ibepressin Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    26
    Joined:
    Dec 28, 2009

    Dec 28, 2009
    26
    10
    18
    This worked for me. Thanks!!
     
  16. mysticmead

    mysticmead Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,348
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    1,348
    175
    143
    Kingston, GA
    yes, although that really should make NO difference
     
  17. letum00

    letum00 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jun 6, 2010

    Jun 6, 2010
    1
    0
    5
    This worked for me.

    First, I signed out of and removed all of my facebook accounts on my HTC Incredible.

    I then removed the two Facebook for Android and one HTC Sense apps from my facebook list.

    Next I added my Facebook and Facebook for Sense (this is what syncs your contacts and such) account information and then synced manually. Everything synced up perfectly and I now only have one Facebook for Android and one Facebook for Sense and my com.htc.bg process isn't crashing.

    Thank you for the fix!
     
  18. androidtp

    androidtp Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    701
    Joined:
    Dec 15, 2009

    Dec 15, 2009
    701
    64
    78
    Houston, Texas
    cool..glad it worked for you. what rom were you on?

    has anyone had any problems syncing with facebook since the new 2.1 roms have been released?
     
  19. littlewhiteowl

    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    35
    Joined:
    May 8, 2010

    May 8, 2010
    35
    9
    36
    Co-owner, Russell Guitars
    North California
    It didn't look like it worked for me. I'm running Fresh 2.0d and my Facebook app hasn't work since I got Fresh. Everything else is fine. And I can go into Facebook via YouTube...but not through the Facebook app. I get a 102/session error message every time.

    I'll see what happens when I reboot tomorrow morning. Night, everyone! Thanks....
     
  20. oxfordmark

    oxfordmark Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    72
    Joined:
    Dec 30, 2009

    Dec 30, 2009
    72
    1
    16
    Right guys, this worked for me:

    Log in to FB and remove the FB for Android app.
    remove the account on your phones account settings
    restart the phone
    Add the account again
    then try to link a contact, try it a few trimes tho

    Should work!
     
  21. androidtp

    androidtp Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    701
    Joined:
    Dec 15, 2009

    Dec 15, 2009
    701
    64
    78
    Houston, Texas
    wha rom are you using?
     
  22. oxfordmark

    oxfordmark Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    72
    Joined:
    Dec 30, 2009

    Dec 30, 2009
    72
    1
    16
    2.1 Generic HTC Hero one.
     
  23. androidtp

    androidtp Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    701
    Joined:
    Dec 15, 2009

    Dec 15, 2009
    701
    64
    78
    Houston, Texas
    you're running the 2.1 update sprint gave?
     
  24. my menace

    my menace Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    85
    Joined:
    Jul 13, 2010

    Jul 13, 2010
    85
    2
    16
    doesn't work for me on Zen
     
  25. taz633

    taz633 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    3
    0
    5
    I think I've just discovered something important about this problem...
    I had the same problems and even by deleting the 'HTC Sense' App on FB and re-added the sync account on m Hero, the problem did not resolve entirely.
    I'm using the Autokiller app to change the rules by which the Android OS is closing apps. (Apps don't really close in Android for anyone who doesn't know that, so the OS closes Apps using a set of rules, you can change those rules using Autokiller to make the OS close apps a little bit more efficiently). and to the point...
    Anyway, I thought to myself that there could be a slight chance that the rules I set were so strict that it could be that the problem is that the OS is closing the facebook syncing maybe because it uses too much RAM (maybe downloading the updates, contacts and photos takes a good load of RAM). so I've set the rules less strict, and suddenly, right after changing the rules - FB contacts, updates, and photos started to pour into my phone! I've found that it downloaded ALL of my friends, but I don't know why one was missing from the list (It's the only problem I've found and the friend count was correct - the contact list showed 74 friend while saying there are 75 of them for some unknown reason).
    So if any of you guys is using the Autokiller app with very strict settings, probably that's the problem (I'm still not 100% sure its the problem but it's very likely that it is) please lower these settings to allow the syncing to run as it should.
     
Tags:

Share This Page

Loading...