1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root flashing a cricket prl?

Discussion in 'Android Devices' started by symbiance, Jul 23, 2011.

  1. symbiance

    symbiance Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    Jan 8, 2011

    Jan 8, 2011
    18
    0
    15
    my friend got this phone and he has cricket, i know it sounds odd but he wants me to flash this phone to cricket. now the phone is rooted, and i did put on Shabbymod Rom.

    the drivers are on my computer and my computer recognises the device. my problem is that CDMA workshop doesnt recognise the phone. what should i do to get cdma workshop to recognise the phone? it sees the portCOM that the device is on, successfully connects to it, but it wont read it in DM mode. DM mode fails. i should be able to get the spc without any problem. but my problem is getting it into dm mode.
     

    Advertisement

  2. maskedviperus

    maskedviperus Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    84
    Joined:
    Jun 8, 2011

    Jun 8, 2011
    84
    10
    18
    Wouldnt this be impossible due to sprint having the phone in their esn database and cricket not?
     
  3. new optimus

    new optimus Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    4,205
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    4,205
    1,457
    413
    Jax Fl
    I am pretty sure cricket is one of few that have open esn.
    They dont care were the esn is from they can add it to there database manually.
     
  4. MrPeter1985

    MrPeter1985 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    144
    Joined:
    Jun 21, 2011

    Jun 21, 2011
    144
    50
    53
    IT Specialist/Consultant and Webdesigner
    Jeffersonville, IN
    Well that's the whole purpose of using CDMA workshop, to switch the good #'s from the cricket phone to the prevail. I don't see why this would be hard since many HTC EVO's have been flashed from sprint to cricket.
     
  5. maskedviperus

    maskedviperus Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    84
    Joined:
    Jun 8, 2011

    Jun 8, 2011
    84
    10
    18
    Well isnt that interesting! Learned something new!
     
  6. symbiance

    symbiance Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    Jan 8, 2011

    Jan 8, 2011
    18
    0
    15
    yes cricket has an open network for any cdma phone, as long as the prl is set to cricket.

    i can use cdma workshop and know how to run it ok. just that i cant figure out how to get this phone into diagnostic mode and turn it to modem mode so i can swap the prl to cricket.
     
  7. maskedviperus

    maskedviperus Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    84
    Joined:
    Jun 8, 2011

    Jun 8, 2011
    84
    10
    18

Share This Page

Loading...