1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Flashing a new kernal

Discussion in 'Android Devices' started by DaretoDroid2, Jul 15, 2010.

  1. DaretoDroid2

    DaretoDroid2 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    34
    Joined:
    Feb 5, 2010

    Feb 5, 2010
    34
    1
    16
    Last night I was trying to change from a Chevy kernal to one of P3's kernals. I downloaded the kernal from the website to my computer, plugged my phone in via usb and copied the zip folder from my computer to the root of my sd card. unplugged the phone and rebooted into recovery. When I went to install from sd card and choose zip the kernal was not there. Am I missing a step, I swore this is what I did last time. Thank you for any help
     

    Advertisement

  2. gwlaw99

    gwlaw99 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,030
    Joined:
    Nov 1, 2009

    Nov 1, 2009
    1,030
    53
    128
    It should be there. Check will a file browser like Astro. Are you using clockwork recovery or SPR?
     
  3. DaretoDroid2

    DaretoDroid2 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    34
    Joined:
    Feb 5, 2010

    Feb 5, 2010
    34
    1
    16
    I am using clockwork, if I go into Astro I can see it in there, but when I reboot into recovery I dont see anything with the same file name
     
  4. klwheat

    klwheat Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    172
    Joined:
    Jun 23, 2010

    Jun 23, 2010
    172
    5
    36
    Just go into clockwork and install zip from SD card that way, rather than rebooting into recovery first.
     
  5. DaretoDroid2

    DaretoDroid2 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    34
    Joined:
    Feb 5, 2010

    Feb 5, 2010
    34
    1
    16
    When I go into ROM manager, the only option I have is to install ROM from SD card, I am using the free version so I don't know if that makes a difference
     
  6. gwlaw99

    gwlaw99 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,030
    Joined:
    Nov 1, 2009

    Nov 1, 2009
    1,030
    53
    128
    Try renaming it to update.zip and using the install update.zip option in clockwork
     
  7. klwheat

    klwheat Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    172
    Joined:
    Jun 23, 2010

    Jun 23, 2010
    172
    5
    36
    That's the one. Choose install rom from SD (yes...i know it's not a rom...but a .zip file that it will find), choose the zip file, and viola :) enjoy
     
  8. The_Chief

    The_Chief Accept no imitations!
    Moderator
    Rank:
     #10
    Points:
    2,043
    Posts:
    13,114
    Joined:
    Nov 17, 2009

    Nov 17, 2009
    13,114
    13,041
    2,043
    Male
    I'm retired: every day's a Monday :P
    Manchester, TN
    Make SURE you have a working backup and can get into recovery using x+power before flashing anything! If you get stuck in a bootloop it will save you countless hours of work! :)
     

Share This Page

Loading...