1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Flashing ROM ?'s

Discussion in 'Android Devices' started by Ramer84015, Sep 23, 2010.

  1. Ramer84015

    Ramer84015 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    159
    Joined:
    May 20, 2010

    May 20, 2010
    159
    86
    53
    Utah
    I rooted with Unrevoked 3.2 but I have not flashed a ROM yet. My biggest concerns are that I will loose everything. If I flash the new OTA ROM, do I loose all my settings, like my gmail accounts, checkbook balances, game scores etc?

    I did (at least I think I did) and Nandoid backup using ROM Manager, confirmed the filename that I chose was on the SD card. Does that mean that if I boot into recovery mode, I should see the file? And can I boot into recovery to verify that it's there and then back out?

    Sorry for the noobie questions, searching through the forums (which I did) can be very challenging.
     

    Advertisement

  2. wake69

    wake69 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,808
    Joined:
    Jun 8, 2010

    Jun 8, 2010
    1,808
    513
    213
    Security Engineer
    Georgia
    Generally if you flash a rom you have to wipe data. if you have astro file manager you can look for nand backup without connecting to computer or going into recovery. Do you have clockwork or ra recovery? I am not sure if you have to wipe to change to the stock rooted rom
     
  3. Ramer84015

    Ramer84015 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    159
    Joined:
    May 20, 2010

    May 20, 2010
    159
    86
    53
    Utah
    I have Clockwork, when I ran ROM Manager for the first time, it downloaded clockwork recovery for me. I verified that the file I created, that I called "Original ROM" was in the clockwork directory on my SD card and I just went ahead and booted into recovery mode, but I'm not sure what I would select to view/verify my backup is there.
     
  4. wake69

    wake69 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,808
    Joined:
    Jun 8, 2010

    Jun 8, 2010
    1,808
    513
    213
    Security Engineer
    Georgia
    In clockwork recovery you will see a menu called nandroid, once you are there, there should be a option to restore and if it is a backup, it will come up on the next screen
     
    Ramer84015 likes this.
  5. Ramer84015

    Ramer84015 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    159
    Joined:
    May 20, 2010

    May 20, 2010
    159
    86
    53
    Utah
    Thank you, it's there. Last question (ha), if I experiment with different ROMs, when/if I restore my original backup, will my restore be "exactly" like it was when I backed up, meaning all my settings, accounts, apps/games etc. are exactly as they were at time of backup?
     
  6. wake69

    wake69 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,808
    Joined:
    Jun 8, 2010

    Jun 8, 2010
    1,808
    513
    213
    Security Engineer
    Georgia

    Yes
     
Tags:

Share This Page

Loading...