1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support FoxFi: "Your carrier has blocked WiFi mode in the latest phone update"

Discussion in 'Android Devices' started by NewArtDroid, Jan 23, 2014.

  1. Timtron

    Timtron Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 8, 2016

    Nov 8, 2016
    4
    0
    5
    You ever run the update? Any issues with FoxFi?
     

    Advertisement

  2. shadowmanjw

    shadowmanjw Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    10
    Joined:
    Oct 3, 2016

    Oct 3, 2016
    10
    0
    25
    Male
    I ran the update today and I'm happy to report that FoxFi still works perfectly.
    Galaxy S6
    Verizon (Unlimited)
     
  3. shadowmanjw

    shadowmanjw Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    10
    Joined:
    Oct 3, 2016

    Oct 3, 2016
    10
    0
    25
    Male
    Sorry for the late reply. Originally when I upgraded, I transferred my upgrade to my wife's line, upgraded her line, transfered her back to her old phone, then put the new phone on my line. This kept my unlimited plan and got me the new phone.

    It was a bit unnecessary though. The last time I upgraded, the Verizon rep at the Target store did everything. I made it clear what I wanted to do, and they upgraded my sons 2gb line and moved the phone to my unlimited line. I didn't have to do all the transfers myself.
     
  4. Timtron

    Timtron Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 8, 2016

    Nov 8, 2016
    4
    0
    5
    My hero, thanks!
     
  5. shadowmanjw

    shadowmanjw Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    10
    Joined:
    Oct 3, 2016

    Oct 3, 2016
    10
    0
    25
    Male
    You're welcome. Glad I could help.
     
  6. Ch1005

    Ch1005 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    3
    Joined:
    Dec 18, 2016

    Dec 18, 2016
    3
    0
    15
    Female
    Help I just upgraded from a galaxy s5 to the moto z force. I've been using foxfi wifi for the past 3 phones. Now since upgrading and installing foxfi on my moto z force it's not working. Getting this message. Attached. Running 6.0.1. I cannot use USB or tethering due to needing the wifi to travel and work with other deviced. Any help is appreciated.
     

    Attached Files:

  7. shadowmanjw

    shadowmanjw Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    10
    Joined:
    Oct 3, 2016

    Oct 3, 2016
    10
    0
    25
    Male
    Unfortunately, it looks like this is a fix that will have to come from FoxFi. Did you research the FoxFi capability for the moto z force? I can't find any resource to help you.
     
  8. Ch1005

    Ch1005 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    3
    Joined:
    Dec 18, 2016

    Dec 18, 2016
    3
    0
    15
    Female
    We are looking. My husband is pretty good with these things and isn't sure why this isn't working either.. Same. We researched it and I think with it being a newer model there isn't much on it yet. We use our hotspots for our main home WiFi. This is going to suck if it don't work..
     
  9. doogald

    doogald Extreme Android User
    Rank:
     #46
    Points:
    483
    Posts:
    6,692
    Joined:
    Jan 7, 2010

    Jan 7, 2010
    6,692
    1,928
    483
    As far as I know, Motorola phones going back to the 2013 Droids have not worked with FoxFi for WiFi tethering since the KitKat update at least. No other Droid phone since then has, either.

    Trade in the phone for one that will (Galaxy S6?).
     
    Ch1005 likes this.
  10. Ch1005

    Ch1005 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    3
    Joined:
    Dec 18, 2016

    Dec 18, 2016
    3
    0
    15
    Female
    Thanks. I looked at the s7 and the lg and I liked the moto way better even after being a full on Samsung owner for many years. We are gonna look at an option for internet mifi first. I have 14 days to decide if I want to trade this in. Foxfi needs to find a fix to expand their software for a wider range of phones.
     
  11. johnh123

    johnh123 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    14
    Joined:
    Apr 3, 2010

    Apr 3, 2010
    14
    0
    15
    Get a nexus 6p. Tethering is native out of the box, no problem with verizon unlimited.
     
  12. Dlaushey

    Dlaushey Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 8, 2016

    Sep 8, 2016
    2
    1
    16
    Male
    Thank you! I guess I'll update today. Been pushing it off the past couple of days!

    Have a Merry Christmas!
     
  13. 766keys

    766keys Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    2
    Joined:
    Dec 31, 2016

    Dec 31, 2016
    2
    0
    15
    Male
    I downLoaded the foxfi to my s6 edge. I can turn on the mobile hotspot and devices can connect to it. But they are not able to gain internet access. What do I need to done for devices connecting to the hotspot able to have internet access?
     
  14. Timtron

    Timtron Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 8, 2016

    Nov 8, 2016
    4
    0
    5
    VZW Galaxy S5
    New update out today -
    MMB29M.G900VVRS2DPL1

    Can anyone confirm FoxFi still works after the update?
     
  15. Pikagreg

    Pikagreg Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jan 4, 2017

    Jan 4, 2017
    2
    0
    5
    Orange County, CA
    Got the update prompt this morning though have been too afraid to update seeing these posts the last week. Galaxy S5 Verizon Unlimited here also.
     
  16. Pikagreg

    Pikagreg Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jan 4, 2017

    Jan 4, 2017
    2
    0
    5
    Orange County, CA
    Well I gave in and updated my S5 and there were no issues.
     
  17. Spinnerfast33

    Spinnerfast33 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    2
    Joined:
    Mar 7, 2017

    Mar 7, 2017
    2
    0
    15
    Male
    Ok herd is how I went around the same problem but with cricket . I had an unlimited plan but they want to charge me for hotspot 10 dl a month for 5 gb foxfi down also on cricket so I did this and Crack them with 256 gb on that month . Maybe someone can figure this out.
    First I created a new APN(this is on cricket phone)
    the new APN I name it hotspot I copy exactly everything from my original apn and add as proxy proxy.cricketwireless.net wich didn't appear on my original apn . I got the apn settings online and copy and fill the blanks wich are the proxy and apn type had 2 more wich I think was suplex and something else . Anyway . I change the apn to the one I just created and tried activating hotspot and . But! CAME ON then of course was no data so while hotspot it was on I switched back to my original cricket apn and hotspot stayed on . Now when I try activating hotspot with my original apn doesn't let me displaying a message contact bla bla bla and pay us bla bla bla at bla bla .com wich is the same that verizon does now here's the catch ... Verizon has the apn settings blocked wich doesn't let you create a new APN or modify the existing one . I bet you if someone can get the apn block off mayb by rooting the phone and find the right settings I'm guessing it should work and bum! CRACK 'EM FOO ..PLEASE if someone is able to do this let the world know like I just did with the cricket stuff .I don't think no one has talked about it too much if not at all . Enjoy . :)
     

Share This Page

Loading...