1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Foxfi

Discussion in 'Android Devices' started by Jdcaddell, Jan 5, 2013.

  1. Jdcaddell

    Jdcaddell Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Aug 19, 2012

    Aug 19, 2012
    17
    0
    15
    Ok guys I have a note 2 and used Foxfi on my last android with no issues. On this phone when I got to use my Foxfire app it pulls up my phones mobile hotspot. Is this just letting me know that I'm using my foxfi app or is it really using the built in app so that verizon can track it?
     

    Advertisement

  2. potterdood

    potterdood Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    567
    Joined:
    Apr 30, 2010

    Apr 30, 2010
    567
    26
    68
    Male
    Verizon Wireless Tech Support
    Anderson, SC
    it's only using the foxfi, but it has some way of opening up the app so that it runs thru the phone, but doesn't register as mobile hotspot, I use foxfi too sometimes when I'm in need of internet on my laptop and I'm not at home, I purchased the full version, definitely worth the $7.
     
  3. Whiskeypawz

    Whiskeypawz Android Enthusiast
    Rank:
     #303
    Points:
    78
    Posts:
    511
    Joined:
    May 20, 2010

    May 20, 2010
    511
    54
    78
    Is FoxFi actually working for you? I'm on Sprint & it gives me some message about hotspot not being included in my plan.
     
  4. dave1812

    dave1812 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    732
    Joined:
    Oct 29, 2009

    Oct 29, 2009
    732
    112
    93
    Male
    ret
    San Jose, CA
    i dumped foxfi for Portable Wifi Hotspot. It connects faster, IS FREE, and is dead simple to use. Foxfi is last year's darling hot spot app. this year, it sucks. It's no longer free unless you consider the ultra limited use the free version has...
     
    drexappeal, DonB and Whiskeypawz like this.
  5. lcneed

    lcneed Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    601
    Joined:
    Nov 12, 2012

    Nov 12, 2012
    601
    99
    78
    SoCal
    Foxfi is working on AT&T. I just need to download it from foxfi directly. The proxy addon doesn't seem to work for me though.
     
  6. Whiskeypawz

    Whiskeypawz Android Enthusiast
    Rank:
     #303
    Points:
    78
    Posts:
    511
    Joined:
    May 20, 2010

    May 20, 2010
    511
    54
    78
    I didn't know about this app! I see there's a free version & .99 version. What's the difference? And do you know of anyone on Sprint having success with it?

    **update** This doesn't seem to work with the Sprint version either. Same error message I got with Foxfi. :-( It seems that Sprint has blocked these apps from working on their phones. Bummer! http://androidforums.com/samsung-galaxy-s3/660122-sprint-blocked-all-hot-spot-apps.html
     
  7. Jdcaddell

    Jdcaddell Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Aug 19, 2012

    Aug 19, 2012
    17
    0
    15
    Ok thanks. I upgraded already before I switched from my RAZR to my note, definitely worth the $7 or whatever it was that it cost. I use the wife app for when I'm at work and need to use my laptop for a bit. I just wanted to make sure that's all that was going on with it. Thanks.
     
  8. dave1812

    dave1812 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    732
    Joined:
    Oct 29, 2009

    Oct 29, 2009
    732
    112
    93
    Male
    ret
    San Jose, CA

    and people complain about Verizon. :)
     
  9. Harplayr

    Harplayr Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    152
    Joined:
    Nov 17, 2012

    Nov 17, 2012
    152
    13
    38
    Is this the one from core technologies?
     
  10. lr1517

    lr1517 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    35
    2
    16
    Nevada
    Who needs Foxfi? Just download Elixir Widget 2 create a widget for your Hotspot and you get access to the built in tether capability that Android has bypassing the carrier provisions that ask you to subscribe, it works like a champ at least on Verizon and at&t.
     
  11. willowlee

    willowlee Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    47
    Joined:
    Nov 10, 2012

    Nov 10, 2012
    47
    1
    16
    I take it that the tether is free then? I might have to try it.
     
  12. credemann

    credemann Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    60
    Joined:
    May 29, 2010

    May 29, 2010
    60
    3
    16
    Christian radio
    Stallings NC
    I had a droid razr which was rooted and used SQlite editor and changed a setting in a db that allowed me to use Verizon's Mobile Hotspot without the data use being counted against my data plan. Which was great while traveling in the van so my family could tether to my phone.

    on my Note 2 on Verizon using Foxfi-what is free? I have the shared data plan so using Verizon's Mobile Hotspot is free and the data is being tallied against my shared data.

    1. If I use Foxfi will the data still be tallied on my plan?

    2. Does Foxfi bypass my data plan?

    Some clarification as to what is free using Foxfi.
    Thanks!
     
  13. lordmegatron

    lordmegatron Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    13
    Joined:
    Mar 30, 2013

    Mar 30, 2013
    13
    0
    35
    Male
    i need to read before posting
     
  14. Captain53

    Captain53 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    55
    Joined:
    Dec 2, 2012

    Dec 2, 2012
    55
    4
    16
    FoxFi went to hell in a hand basket when they decided it should be a pay app, was great when free. Go figure you have a great app for free and decide you should get paid for it so turn it into a useless piece of junk then charge for it.

    I switched to Portable WiFi Hotspot based on info found here several months ago and it works very good. Verizon user and no problems.
     
  15. Profaniter

    Profaniter Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Oct 25, 2012

    Oct 25, 2012
    4
    0
    5
    I want to know if anyone can confirm if Foxfi can work on Samsung Galaxy Note 2 with Verizon on Jelly Bean 4.1.2? Because I tried to use Foxfi, the Verizon's native mobile hotspot pops up on the notification bar, so I don't want to get charged for anything or something...
     
  16. twmanga

    twmanga Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    5
    Joined:
    Dec 17, 2011

    Dec 17, 2011
    5
    1
    16
    Male
    Chicago
    Yes, FoxFi still works in 4.1.2. Just last week, I was using it with my phone as a hotspot & was testing streaming video from a video camera (JVC GY-HM650U with a WiFi Adapter) to my Nexus 7 & was controlling the camera with the N7 as well.
     
  17. Profaniter

    Profaniter Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Oct 25, 2012

    Oct 25, 2012
    4
    0
    5

    Okay then I have a question, since you said it still works in 4.1.2 version but here's the problem, when I started up Foxfi, the Verizon's native mobile hotspot icon pops up on the notification bar, what is the meaning of this? will I get charged if Verizon detects I started using Foxfi or? is there a safe way?
     
  18. twmanga

    twmanga Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    5
    Joined:
    Dec 17, 2011

    Dec 17, 2011
    5
    1
    16
    Male
    Chicago
    That's just turning on the hotspot option. FoxFi will bypass Verizon's activation. You will not be charged the $20 - $30 tethering fee. You are still using data, so whatever your plan currently is, that is what you pay for. Since I'm still on the grandfathered unlimited plan, that's what I pay for.
     
  19. drexappeal

    drexappeal Android Expert
    Rank:
     #22
    Points:
    1,133
    Posts:
    10,781
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    10,781
    3,118
    1,133
    Male
    Entertainment Industry
    West LA, CA
    I hadn't connected in so long, but just for you, I went through and tried it with my Note 8. Foxfi kinda works using bluetooth, but not wifi. The connection is a little unstable and not as strong as when the wifi was working, but just wanted you to know that it does work somewhat.

    Back when I had the Photon, it worked perfectly! I actually preferred connecting my laptop via USB, whenever I needed to tether, but I remember it working flawlessly with the Photon. I can't really blame Sprint for blocking the wifi tether though or any other OEM's for that matter. I think there are just too many people that take advantage of it and go overboard with use.
     
    Whiskeypawz likes this.
  20. Whiskeypawz

    Whiskeypawz Android Enthusiast
    Rank:
     #303
    Points:
    78
    Posts:
    511
    Joined:
    May 20, 2010

    May 20, 2010
    511
    54
    78
    I don't blame them either. It takes away a potential hotspot add on sale for them. But at the same time I do pay for "truly unlimited" data. :)
     
  21. MartiniLover

    MartiniLover Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    4
    Joined:
    Jul 27, 2013

    Jul 27, 2013
    4
    1
    6
    Male
    Retired
    Michigan
    I am a new N2 user, but had FoxFi w/ key on my Bionic. It auto downloaded to my phone when I activated it, on Verizon. I am still on the unlimited data plan. I turned off wifi on the phone, hit FoxFi to activate hotspot, and my laptop recognized it immediately. Download speed at 18 but upload was only 3 doing a speed test.

    It works for me.
     
    drexappeal likes this.
  22. dfran1

    dfran1 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    307
    Joined:
    Nov 13, 2009

    Nov 13, 2009
    307
    44
    43
    I have to say this, but this method is slick and seems very easy to undo.

    NOTICE: do at your own risk! I am not responsible for anything that could go wrong!

    I have done a lot of digging for this and I think it should have been easier to find.

    1. Root with this method and use superSU not superuser.
    Framaroot.

    Very easy to do, load the app and click, all within the phone.

    2. Download this modified version of wifi tether

    3. Follow these steps to configure wifi tether
     

Share This Page

Loading...