1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Freezing/Resetting

Discussion in 'Android Devices' started by ard, Feb 6, 2013.

  1. ard

    ard Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Feb 6, 2013

    Feb 6, 2013
    3
    0
    5
    My Samsung Galaxy Stellar is only a few months old. Every since I bought it, it will reset itself randomly. Sometimes in the middle of a phone conversation, and sometimes in the middle of the night when I'm not using it at all. It will freeze, vibrate once, then reset itself. Many times it will say a completely different date and time also, and then it will reset. The other day it turned off and I couldn't get it to come back on for 4 hours. I've tried taking the battery out (multiple times) and the SD card.
    HELP! This is very frustrating.
     

    Advertisement

  2. Tiffany01

    Tiffany01 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    153
    Joined:
    Apr 24, 2012

    Apr 24, 2012
    153
    19
    58
    Female
    Pennsylvania
    can you get a replacement??
     
  3. ard

    ard Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Feb 6, 2013

    Feb 6, 2013
    3
    0
    5
    I was hoping not to go that route because we all know what it's like standing in line at the phone store! You're probably right though. Thanks
     
  4. Tiffany01

    Tiffany01 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    153
    Joined:
    Apr 24, 2012

    Apr 24, 2012
    153
    19
    58
    Female
    Pennsylvania
    can you get a new phone something differnt?? I know they wouldnt let me after the 14 days were up.
     
  5. KE6ALV

    KE6ALV Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    Nov 7, 2012

    Nov 7, 2012
    8
    1
    6
    Male
    Radio Geek
    Boise, ID
    I am on my third Stellar in 4 months. All because of this same problem. The first one wouldn't even let me do a factory reset on it. Great phone---when it works. Sorry for your problem, but glad to see I'm not the only one. :|
     
  6. ard

    ard Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Feb 6, 2013

    Feb 6, 2013
    3
    0
    5
    I got a replacement and this one is doing the same thing. This is so frustrating. Next they are sending me a battery to see if that is the problem. Wish me luck.
     
  7. xguy

    xguy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    330
    Joined:
    Oct 4, 2010

    Oct 4, 2010
    330
    9
    36
    Wow! Is there a fix for it? I'm SO glad i founf this thread as I was fixing to buy one- no wonder they're so many on ebay cheap!
     
  8. KE6ALV

    KE6ALV Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    Nov 7, 2012

    Nov 7, 2012
    8
    1
    6
    Male
    Radio Geek
    Boise, ID
    So far so good on number 3... plus the upgrade to Jelly Bean seems to help. *crosses fingers*
     
  9. LeoRexus

    LeoRexus Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    57
    Joined:
    Dec 1, 2012

    Dec 1, 2012
    57
    9
    16
    Software Engineer
    Leominster MA
    I had a few of those on occasion... random resets.. and another issue where I would start a phone call, it would kind of just sit there, not actually calling anything.. I had to reboot to clear that one. But since I've got the JB update, things have been much more stable.

    No other issues.... My uneducated guess is that the phone was released with a somewhat halfbaked 4.0.4 for the device. 4.1.2 came with a slew of updates and may have resolved some of the issues with the stability.

    Thing's been rock solid since JB... Once I beat down some wakelock issues that popped up with JB... can't complain at all.
     
  10. Phantomtool

    Phantomtool Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Apr 2, 2013

    Apr 2, 2013
    1
    0
    5
    My phone just rebooted on itself... Then after it deleted everything and started up as new. It's on the setup wizard but my screen won't work D: HELP?
     
  11. Tiffany01

    Tiffany01 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    153
    Joined:
    Apr 24, 2012

    Apr 24, 2012
    153
    19
    58
    Female
    Pennsylvania
    Do a facteroy reset.
     

Share This Page

Loading...