1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Fresh 2.0d and Sprint Navagation

Discussion in 'Android Devices' started by JasonK75, Apr 20, 2010.

  1. JasonK75

    JasonK75 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    153
    Joined:
    Nov 7, 2009

    Nov 7, 2009
    153
    12
    38
    Sales Manager
    I haven't rooted or flashed a new ROM to my phone yet, but I'm thinking about it. After reading Fresh 2.0d seems like a good one, especially since it doesn't have all the bloatware with it. The only app that I want from the bloatware is the Sprint Navagation. I saw the file to reinstall all the applications back, but I only want the Navagation. Does anyone know how to flash just that app to the phone and skip the rest of the Sprint bloatware?
     

    Advertisement

  2. toomuchgame441

    toomuchgame441 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,081
    Joined:
    Oct 24, 2009

    Oct 24, 2009
    1,081
    78
    128
    Good question, I just rooted my phone earlier today, and I am also trying to get 2.0d and definitely want Sprint Nav back
     
  3. chick3nstrip

    chick3nstrip Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    44
    Joined:
    Nov 8, 2009

    Nov 8, 2009
    44
    2
    36
    laurel, md
    what I did was downloaded the zip file for the removed sprint application and then I WinZipped it.

    I downloaded ASTRO from the market.

    I took the sprint navigation apk. file from when I winzipped the sprint application ZIP and I moved the apk into the root of my phone, disconnected from the computer, opened astro scrolled down and found sprint navigation click on it and the click install and then your done.


    thats what I did I hope I explained it right and I hope it works for you....
     
  4. vastateofmind

    vastateofmind Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    31
    Joined:
    Jan 9, 2010

    Jan 9, 2010
    31
    8
    16
    DoD program manager
    Alexandria, VA
    We wouldn't normally have known this without rooting (and like y'all, I also installed the Fresh 2.0d ROM and wanted only SprintNav back), BUT -- please bear in mind that the Sprint Navigation app, while very good, is also very BIG. Like 4MB big!

    I kept SprintNav installed for a couple days after installing Fresh 2.0d and compared it to the Google Maps/Navigation app that I was FINALLY able to install on my Android 2.1-ROM'med Hero. And I gotta be honest -- I started to prefer Google Maps/Nav. I prefer the routes conveyed on Google Maps by far, and you can even click on landmarks on the maps (food, gas, etc.) for additional details. Only thing I don't like about the Google app is the somewhat unnatural voice that reads directions out loud, but I can live with that.

    So, I uninstalled the SprintNav app and just keep the .apk on my SD card as a backup install in case, for some reason Google Maps/Nav doesn't work. I can install an extra 3-4 apps on my Hero in the amount of space that SprintNav took up -- something to think about. :D
     
  5. lunatech

    lunatech Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    43
    Joined:
    Dec 20, 2009

    Dec 20, 2009
    43
    2
    16
    If you root and need Sprint Nav. just shoot me an e-mail LunaTech1@gmail.com
    I have the .apk file. After you get the ROM flashed, you can use HTC sync. to install the .apk file. Really simple. Just give me an e-mail so I'll have your email addy to send it to. But as vastateofmind put it, I think I prefer google nav. over sprint nav. but I do have both on my phone.

    Jeff
     
  6. JasonK75

    JasonK75 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    153
    Joined:
    Nov 7, 2009

    Nov 7, 2009
    153
    12
    38
    Sales Manager
    Thanks everyone, I'll make sure I give the Google navagation a try and if I don't like it I will email Jeff (lunatech) to get the app.
     
  7. iCrash

    iCrash Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Dec 24, 2009

    Dec 24, 2009
    26
    1
    16
    New Jersey, USA
    I thought Sprint Nav was great until I used Google Nav. It loads up sooo much quicker and gives a route a lot quicker too. IDK what makes Sprint Nav so slow, but when I'm on the move and need directions I want the navigation app to be prompt.
     
  8. JasonK75

    JasonK75 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    153
    Joined:
    Nov 7, 2009

    Nov 7, 2009
    153
    12
    38
    Sales Manager
    Great to hear! Now I'm excited to give that a try.

    I just rooted my phone for the first time today, and will be flashing Fresh 2.0d either tonight or sometime tomorrow. I'm excited to give that a try!
     
  9. SlothyUK

    SlothyUK Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Jan 24, 2010

    Jan 24, 2010
    52
    4
    16
    Auto Dealership
    Cartersville, GA
    Is it just me, or does everyone's (who re-installed it) Sprint navigation just state the road you need to turn on BUT NOT which way you should turn??

    I seem to be missing the important phrase of "turn left on...."

    weird
     
  10. mysticmead

    mysticmead Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,348
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    1,348
    175
    143
    Kingston, GA
    Hmm... I might have to load it up just to check that out...

    BTW... Howdy Neighbor :D
     
  11. SlothyUK

    SlothyUK Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Jan 24, 2010

    Jan 24, 2010
    52
    4
    16
    Auto Dealership
    Cartersville, GA
    Hey neighbor.
    been here 5 years but only just went through Kingston for the first time a few weeks ago. blink and you could miss it! Kinda spotty service there, right?
    Went to the very nice Barnsley Gardens for an evening out.
     
  12. mysticmead

    mysticmead Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,348
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    1,348
    175
    143
    Kingston, GA
    lol... if you went to Barnsley Gardens, then you were 2 miles from my house.. yes VERY spotty service, which is why I have an Airave
     
  13. trist06

    trist06 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jun 11, 2010

    Jun 11, 2010
    2
    0
    5
    Can someone kindly help me? How do I get the google navigation app?
     
  14. toomuchgame441

    toomuchgame441 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,081
    Joined:
    Oct 24, 2009

    Oct 24, 2009
    1,081
    78
    128
    When you flash any of the Fresh ROMs I know it comes preinstalled
     
  15. 330D

    330D From My Cold Dead Hands
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,863
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    2,863
    779
    213
    operator
    upstate NY

    Go into google maps and there is a navigate feature, that is google nav. After you run it, you will get the widget.
     
  16. Cuso

    Cuso Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    106
    Joined:
    May 27, 2010

    May 27, 2010
    106
    9
    56
    Industrial Mech.
    FL
    I kinda prefer the robo-lady-voice of Google maps, it speaks in complete phrases that my wife can undertand...I'm sold.
     
Tags:

Share This Page

Loading...