1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Fresh2.0d = 6 hours of battery life?

Discussion in 'Android Devices' started by gh0atd, Apr 7, 2010.

  1. gh0atd

    gh0atd Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    88
    Joined:
    Dec 28, 2009

    Dec 28, 2009
    88
    0
    15
    I have terrible battery life with the 2.0d ROM. I don't really know why either as when I look at the battery usage, everything is pretty low except for the Cell Standby. On that note, has anyone else experienced terrible signal? Cause, I am. :(
     

    Advertisement

  2. DFRESH

    DFRESH Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    559
    Joined:
    Dec 26, 2009

    Dec 26, 2009
    559
    39
    88
    The Bay Area SF/Oak
    I don't ......
     
  3. momoceio

    momoceio Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,235
    Joined:
    Dec 14, 2009

    Dec 14, 2009
    1,235
    149
    163
    Sr. Systems Administrator
    St. Louis
    do you have the no audio issue?
     
  4. gh0atd

    gh0atd Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    88
    Joined:
    Dec 28, 2009

    Dec 28, 2009
    88
    0
    15
    I don't have any audio issue that I am aware of. I havn't gotten any phone calls though either.
     
  5. momoceio

    momoceio Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,235
    Joined:
    Dec 14, 2009

    Dec 14, 2009
    1,235
    149
    163
    Sr. Systems Administrator
    St. Louis
    Well, the audio issue causes the CPU to be pegged so it eats through the battery pretty quickly.
     
  6. Bob Loblaw

    Bob Loblaw Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    47
    Joined:
    Nov 4, 2009

    Nov 4, 2009
    47
    2
    16
    Screebl was keeping my phone awake with 2.0d. Are you using that?
     
  7. tatonka_Hero

    tatonka_Hero Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,566
    Joined:
    Nov 12, 2009

    Nov 12, 2009
    1,566
    86
    128
    Student/Engineer
    Minnesota
    make sure you're not using SetCPU either...I imagine that'd really mess with battery life
     
  8. gh0atd

    gh0atd Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    88
    Joined:
    Dec 28, 2009

    Dec 28, 2009
    88
    0
    15
    Nah, I don't use Screebl or SetCPU.
     
  9. tatonka_Hero

    tatonka_Hero Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,566
    Joined:
    Nov 12, 2009

    Nov 12, 2009
    1,566
    86
    128
    Student/Engineer
    Minnesota
    perhaps do the radio update for the 2.x ROM's?

    I know that radio update fixed my auto GSM mode issues, and now I'm down to 13% without signal with 6h 18m "time on" (75 hr uptime, 23 hr awake time). And chances are, I was indeed without signal for that 13% of the time lol
     
  10. gh0atd

    gh0atd Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    88
    Joined:
    Dec 28, 2009

    Dec 28, 2009
    88
    0
    15
    How close do you live to a tower? Because I usually only get about a bar or two, and have a -93 or less Dbm.
     
  11. Toyzruskid1976

    Toyzruskid1976 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    122
    Joined:
    Jan 19, 2010

    Jan 19, 2010
    122
    2
    36
    Business Analyst
    Dayton, OH
    I'm unfortunately getting 6 hours on a battery with Fresh too.

    I've tried everything
    New radio, New PRL, Email Fixes, removed accounts re-added, reflashed several times, my original flash was after a full wipe

    For the life of me I can't figure it out. Cell standby time is 50%
     
  12. mysticmead

    mysticmead Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,348
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    1,348
    175
    143
    Kingston, GA
    at first my battery life was horrible... then I configured autokiller for aggressive. then rebooted.. (I upgraded the radio as well).. now I get great battery life. after being unplugged for 19hrs 45min I still had 48% battery life.

    make sure you configure autokiller and Reboot the phone
     
  13. gh0atd

    gh0atd Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    88
    Joined:
    Dec 28, 2009

    Dec 28, 2009
    88
    0
    15
    Did you ever get an error host unresolved: after you finished applying the tweak? I know that is for data/internet but, I don't know why it would need to access the internet after applying a tweak like that.
     
  14. sessman

    sessman Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    199
    Joined:
    Nov 4, 2009

    Nov 4, 2009
    199
    24
    38
    San Diego
    i found my battery life was pretty bad, then i went to settings/account and sync, and realized that my phone was updating gmail, contacts, weather and more every 3 minutes or so. go in their and change it to manual, or a larger interval of time. that helped me a lot
     
  15. gh0atd

    gh0atd Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    88
    Joined:
    Dec 28, 2009

    Dec 28, 2009
    88
    0
    15
    I don't believe it is possible to change the interval time. Only enable and disable it. As I just tried going through and pressing Menu to see if that opened up another option. It didn't.

    EDIT:
    I see it for weather, but not for anything else (facebook, gmail, etc)
     
  16. sessman

    sessman Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    199
    Joined:
    Nov 4, 2009

    Nov 4, 2009
    199
    24
    38
    San Diego
    ya thats right, i turned mine off, i figured i dont need facebook contancts syncing all the time, i can do it manually, along with the gmail, i kept my weather at 3 hours. it helped a lot though
     
  17. mysticmead

    mysticmead Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,348
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    1,348
    175
    143
    Kingston, GA
    what kind of signal strength do you have? the lower the signal, the more power you use
     
  18. gh0atd

    gh0atd Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    88
    Joined:
    Dec 28, 2009

    Dec 28, 2009
    88
    0
    15
    Yeah, that is prolly the biggest reason why then. Sprint coverage is average or something to be desired in my area. We have complained over and over, they only want to sell us their Airrave thing, which I am not going to buy and spend the money on a service we are paying for. :(
     
  19. mysticmead

    mysticmead Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,348
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    1,348
    175
    143
    Kingston, GA
    honestly... if you get crap service.. the airave is worth the $99 and the $4.99 a month fee to get 6 bars of service (without it I get 1 bar at best.. or 1 bar roaming)
     
  20. 330D

    330D From My Cold Dead Hands
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,863
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    2,863
    779
    213
    operator
    upstate NY
    I have 1-2 bars roaming 1x service at my house. I need to go outside to be able to make a call. My phone can last 22-24 hrs with moderate use..25 emails, 25 texts, limited web surfing, some downloading. I am very happy with the batt. life. It sucks that some of you guys aren't benefiting from how good this rom seems to be...
     
  21. teejaymarx

    teejaymarx Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    5
    Joined:
    Mar 27, 2010

    Mar 27, 2010
    5
    0
    25
    After throwing a fit to three different sprint reps, explaining that I already pay for the service and that I shouldnt have to buy more equipment to get the service, they gave me the air rave for free, give it a shot.
     
Tags:

Share This Page

Loading...