1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Functionability

Discussion in 'Android Devices' started by mike33123, Dec 28, 2013.

  1. mike33123

    mike33123 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Dec 28, 2013

    Dec 28, 2013
    2
    0
    5
    1- When on my home screen I pull down to get to my "Wi-Fi" "GPS" "Sound" "Screen Rotation" "Bluetooth" Unfortunately the new update removed "Mobile Data" from that list. Is there a way to get it put back on?

    2- When I go into messaging and on the top left corner click on a the button to compose a new message at the top it says "enter recipient" I type in a name and nothing pops up. I think it's another something the new upgrade broke. Any way to fix that back?

    3- When texting if I look back at old text every message has the time on it was sent. However to find the date I need to scroll all the way up to the top of the conversation. Any way to add the date so that every text has the date and time it was sent?

    4- Is there a way to send/receive picture/video/mass text by using wireless instead of mobile data?
     

    Advertisement

  2. Rukbat

    Rukbat Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    943
    Posts:
    10,392
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    10,392
    2,897
    943
    Male
    Being retired and writing Tasker tasks.
    Fayetteville, NC, USA
    Seems like just more 4.3 update bugs. If the first fix didn't fix those two, wait for the next fix. Or the one after that. Or ...

    Since texting itself goes via 2G telephone connection, not unless you go to an SMS gateway site. (You have to $ub$cribe to those.)
     
  3. Mr. Lucky

    Mr. Lucky Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    263
    Posts:
    2,086
    Joined:
    Oct 27, 2011

    Oct 27, 2011
    2,086
    511
    263
    business owner
    SoCal
    1- Download the app xShortcut FREE. Once installed, select "System Settings" and then "Mobile Network Settings" from the scrolling list.

    2- Those names are populated from your address book (i.e., Contacts app), not embedded within the Messaging app. Check to make sure all your entries are there. You may need to adjust visibility or sync:
    Contacts > press "Menu" button > Contacts to display
    or
    System settings > Accounts (check option and sync for each individual account, and verify it is as expected)
    3- I no longer use the stock messaging app, but I believe it's normal for the time and date stamp to only appear on past messages, not current day.

    4- I must be misunderstanding your question. Isn't that what wifi is for :thinking:
     
    Rxpert83 likes this.
  4. electricpete

    electricpete Android Expert
    Rank:
     #57
    Points:
    393
    Posts:
    2,105
    Joined:
    Jan 7, 2012

    Jan 7, 2012
    2,105
    1,057
    393
    Male
    Electrical Engineer
    Not much help, but my thoughts:

    1- No easy way - mobile data quick toggle is gone in 4.3 / MK2 for everyone. Maybe a program like 1TAP quick bar will give you similar functionality.

    2- I've heard other people with this complaint after the update, but for me if I begin typing letters in the "to" box, the matching contacts show up below. So I think there's hope that it's just a setting somewhere that needs to be changed. Where that might be... I have no idea.

    3- Mine has date markers just before the first message in any given day of a conversation. So yes, would have to scroll up to the previous date marker in some situations.

    4- Seems like messages with pictures or with more than one address are MMS and require data. I wish there was a way to change that but I don't know of any.
     
    Rxpert83 likes this.
  5. mike33123

    mike33123 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Dec 28, 2013

    Dec 28, 2013
    2
    0
    5
    The app worked great to fix the mobile issue.

    I tried some different programs for texting, that's a double edged sword though. What one program does well another does horrible.
     
  6. JaRN99

    JaRN99 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    365
    Joined:
    Jul 30, 2010

    Jul 30, 2010
    365
    42
    43
    Hmmm....I have the most recent update on my Verizon GS4 & I still have the mobile data toggle.
     

    Attached Files:

  7. itsallgood

    itsallgood Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,876
    Joined:
    Jan 27, 2011

    Jan 27, 2011
    1,876
    276
    163
    Maybe because your on Verizon. I'm on AT&T and my data toggle is gone after the 4.3 update.
     
  8. Mr. Lucky

    Mr. Lucky Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    263
    Posts:
    2,086
    Joined:
    Oct 27, 2011

    Oct 27, 2011
    2,086
    511
    263
    business owner
    SoCal
    OP doesn't mention what carrier he's with, but maybe it's an AT&T thing?

    [​IMG]
     
  9. electricpete

    electricpete Android Expert
    Rank:
     #57
    Points:
    393
    Posts:
    2,105
    Joined:
    Jan 7, 2012

    Jan 7, 2012
    2,105
    1,057
    393
    Male
    Electrical Engineer
    Mr Lucky... I think I can see why you got that handle...

    How the heck did you know last Sunday that you were going to need that screenshot today?
     
  10. jejb

    jejb Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    233
    Joined:
    Apr 29, 2013

    Apr 29, 2013
    233
    43
    53
    NW Arkansas, USA
    Gone on Sprint after the 4.3 update also.
     
  11. Note3owner

    Note3owner Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    110
    Joined:
    Dec 26, 2013

    Dec 26, 2013
    110
    16
    38
    If you pull down the status bar with twi fingers then you can toggle mobile data.
     
  12. Mr. Lucky

    Mr. Lucky Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    263
    Posts:
    2,086
    Joined:
    Oct 27, 2011

    Oct 27, 2011
    2,086
    511
    263
    business owner
    SoCal
    Only if it's there (see my screen-shot, above). :(
     

Share This Page

Loading...