1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Galaxy S 2 connect to mac

Discussion in 'Android Devices' started by stu76j, Jun 22, 2011.

  1. stu76j

    stu76j Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jun 22, 2011

    Jun 22, 2011
    2
    0
    5
    Australia
    I just bought a galaxy s 2 the other day and it recognises existing wifi networks at home (mac - airport), but disconnects straight away.

    any tips on connecting my new phone to the mac wifi?

    HELP
     

    Advertisement

  2. lotus49

    lotus49 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    153
    Posts:
    1,513
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    1,513
    232
    153
    Male
    Yorkshire
    Could you be a little more explicit in your explanation of the problem? Are you trying to connect to an AirPort access point or to the Mac itself? If the latter, why?

    I am a Mac user but I use a D-Link access point. I have connected my SGS2 to numerous APs, in airports, cafes, at work, home etc and I have never had any real problem. The signal is sometime a bit weak but otherwise, it's always worked fine.
     
  3. xmjox

    xmjox Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    187
    Joined:
    May 16, 2011

    I had a similar problem trying to connect to my wifi at home, so i just unplugged my router and turned it back on then it worked fine.
     
  4. stu76j

    stu76j Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jun 22, 2011

    Jun 22, 2011
    2
    0
    5
    Australia
    I'll try and be more explicit...
    I have a macbook at home with wireless set up via an airport base station.
    My SGS2 scans and recognises the existing wifi network at home, and automattically attempts to connect to the network, but then disconnects immediately (even with a strong signal). I need to know how to stay connected to the wifi. Hope you can help!
     
  5. AZZ_MANIA_101

    AZZ_MANIA_101 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jun 23, 2011

    Jun 23, 2011
    1
    0
    5
    can you reboot your mac in windows
     
  6. xmjox

    xmjox Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    187
    Joined:
    May 16, 2011

    Try forgetting the wifi network on SGS2, turn AirPort off the same with your wifi connection on SGS2. Then turn AirPort and your SGS2 wifi network on and let it search for the connection again.
     

Share This Page

Loading...