1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Galaxy S2 gt-i9100G: All things root

Discussion in 'Android Devices' started by Shotgun84, Jan 12, 2012.

  1. Shotgun84

    Shotgun84 Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    483
    Posts:
    6,322
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    6,322
    4,270
    483
    Whatever he said.
    Cambridgeshire, England
    I suppose it depends how brave you're feeling. Cm10 will have bugs as there isn't an official jellybean firmware yet so I'd probably go for the stable cm9. Although I suppose it can't hurt trying. If the jellybean version has too many bugs for your liking you can always flash the ics version after.
     

    Advertisement

    assteroid likes this.
  2. assteroid

    assteroid Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    18
    Joined:
    Jul 30, 2012

    Jul 30, 2012
    18
    0
    35
    hi sir

    i have followed everything to the letter. the 4 steps in the ironass guide and the kernel that you so kindly provided me with. i should say that when i go to recovery mode it is indeed written CWM version 5.5.0.4

    but i am left baffled when i see everything else is missing. there is no little yellow triangel at the boot up. there are no cwm and superuser apps in my app drawer and when i try to use the apps that need root access it says that root access is denied.

    can you PLS help me understand what is going on?
     
  3. Shotgun84

    Shotgun84 Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    483
    Posts:
    6,322
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    6,322
    4,270
    483
    Whatever he said.
    Cambridgeshire, England
    The root method for the g on ics is slightly different. You need to finish the procedure with superoneclick.
    SuperOneClick | shortfuse.org
    Make sure usb debugging is turned on (not exactly sure where it will be in the g variant settings, but something like settings, developer options) connect your phone to your pc and press root.
     
  4. assteroid

    assteroid Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    18
    Joined:
    Jul 30, 2012

    Jul 30, 2012
    18
    0
    35
    ok

    1. just like that? no kernel to download? no turning your phone off and going to download mod?

    2.say i just use the CWM to flash the cyanogenmod10 that i downloaded from the official website. would i end up with a rooted phone running cyanogenmod10 or would i end up with a bricked phone?
     
  5. Shotgun84

    Shotgun84 Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    483
    Posts:
    6,322
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    6,322
    4,270
    483
    Whatever he said.
    Cambridgeshire, England
    1. You have already flashed the kernel so no need to flash anything else you just need to push root. I'm not sure if superoneclick will install the superuser app so you may have to download from the market after.

    2. I don't see why that wouldn't work. As long as you have cwm recovery it should flash and install a rooted kernel at the same time.

    It might be worth finishing the rooting process first though so you can backup your apps with titanium as you'll need to wipe your phone to install cyanogenmod.
     
  6. Shotgun84

    Shotgun84 Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    483
    Posts:
    6,322
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    6,322
    4,270
    483
    Whatever he said.
    Cambridgeshire, England
    Can I just check you used the ics kernel and not the ics lp7 kernel as the lp7 has a bug which can brick your phone if you perform a wipe with cwm. It's not present in the ics kernel though.
     
  7. assteroid

    assteroid Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    18
    Joined:
    Jul 30, 2012

    Jul 30, 2012
    18
    0
    35
    pls provide me with a guide for how to use the SuperOneClick as well. thanks alot
     
  8. assteroid

    assteroid Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    18
    Joined:
    Jul 30, 2012

    Jul 30, 2012
    18
    0
    35
    no. i did use the ics. iread about the bug at the other one and stired clear of it


    my main concern is that in the giudes for installing the cyanogenmod the first step is please make sure that your CWM is fuly functional. and i still can't be 100% sure


    i took a go backup(titanium still wont work) a nandroid back up and copied the efs files. i also took a note of the codes that come after typing *#1234# as ironass said that it's crucial.


    i'm awaiting furthur instructions sir ;-)
     
  9. Shotgun84

    Shotgun84 Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    483
    Posts:
    6,322
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    6,322
    4,270
    483
    Whatever he said.
    Cambridgeshire, England
    To use superoneclick
    1. Turn on USB debugging on your phone
    2. Open superoneclick
    3. Connect your phone to your pc
    4. Press root
    5.Reboot your phone
    6. Your rooted

    If you successfully made a nandroid backup cwm recovery will be working fine
     
    assteroid likes this.
  10. assteroid

    assteroid Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    18
    Joined:
    Jul 30, 2012

    Jul 30, 2012
    18
    0
    35
    the lords of phandroid are my sheperds. i shall not want.

    thank you sir. my phone is rooted and running cyanogenmod 10. and to top it all, i didn't brick my phone thanx to you. thanks a million.

    but having that said, i actually do want something. :)

    i'm having a little trouble restoring my contacts. i took two back ups. go back and and samsung kies back up. but for no apparent reason the go back up doesnt recognize its own backups and my phone will not connect to samsung kies. any ideas?
     
  11. Shotgun84

    Shotgun84 Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    483
    Posts:
    6,322
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    6,322
    4,270
    483
    Whatever he said.
    Cambridgeshire, England
    Kies won't work with your phone now you are rooted and running a custom Rom. I'm not familiar with go backuo myself but it would appear a lot of people have been unable to restore backups made with a previous version of the app after updating.

    All I can think of is to restore the nandroid backup you made which will restore your contacts. You can then save them to google instead of your phone (open contacts, menu, merge with Google). Then reflash cyanogenmod and when you log into your Google account they will automatically be transferred to your phone.
     
    assteroid likes this.
  12. AJ 10

    AJ 10 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 23, 2012

    Sep 23, 2012
    1
    0
    5
    Hi. Got my S2 few months back. Would like help on rooting my phone

    model- GT-I9100
    Android version- 4.0.3
    Baseband version- I9100xxlpw
    Build number- Iml74k.Jplpc

    Do I have to take into account my build no. and Baseband version while rooting
    Help would be appreciated
    Thanks
     
  13. Shotgun84

    Shotgun84 Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    483
    Posts:
    6,322
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    6,322
    4,270
    483
    Whatever he said.
    Cambridgeshire, England
    AJ 10 likes this.
  14. xy1234

    xy1234 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Sep 16, 2012

    Sep 16, 2012
    10
    0
    15
    Hello!
    I have a i9100G, India. have installed stock ICS and rooted. The current details are as follows -
    Model no: GT-I9100G
    Android ver.: 4.0.3
    Baseband version: I9100GDDLP5
    Kernel ver.: 3.0.8-TH
    codeworkx@cyanogenmod #1
    SMP PREEMPT Mon Jun 11 19:40:06 CEST 2012
    Build no: IML74K.XXLPQ

    3d games like Temple run etc are lagging horribly(they ran smooth on GB) and so i want to install a custom ROM and/or kernel(if required). Can i install a jellybean based ROM? Please suggest me some bug-free ROMs which are compatible!
    Thanks a lot!

    EDIT: Please also mention ROM/kernel which allows overclocking of CPU and GPU.
     
  15. xy1234

    xy1234 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Sep 16, 2012

    Sep 16, 2012
    10
    0
    15
  16. Shotgun84

    Shotgun84 Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    483
    Posts:
    6,322
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    6,322
    4,270
    483
    Whatever he said.
    Cambridgeshire, England
    As far as I'm aware there is only one jb kernel at the moment and that is the one which comes with those roms. You will need to flash them with cwm. The kernel you have at the moment will be fine as it will be replaced by the jb compatible one when you flash.
     
  17. xy1234

    xy1234 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Sep 16, 2012

    Sep 16, 2012
    10
    0
    15
    which Jellybean ROM do you recommend?
     
  18. Shotgun84

    Shotgun84 Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    483
    Posts:
    6,322
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    6,322
    4,270
    483
    Whatever he said.
    Cambridgeshire, England
    I don't own the G so I can't test any of them so I can't really make a recommendation. It's probably your best bet to browse through their xda pages as any problems they have will be reported there.
     
  19. xy1234

    xy1234 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Sep 16, 2012

    Sep 16, 2012
    10
    0
    15
    I installed the Vanilla Rootbox ROM and i find it good! lacks some useful features, but nevertheless nice!
    Thanks a lot for your help! :)
     
  20. Jozefo

    Jozefo Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 2, 2012

    Dec 2, 2012
    1
    0
    5
    Male
    Mechanical Engineer
    Maracaibo, Venezuela
    Hey guys! another newbie in this matter, I bought my S2 from Amazon.com as "international version", then upgraded to ICS from Kies, I want to root.. any advise?

    Thanks!

    Here is my phone info:

    Model Number:
    GT-I9100G
    Android Version:
    4.0.4
    Baseband Version:
    I9100GXXLPV
    Kernel Version:
    3.0.8 se.infra@SEP-102 #2 SMP PREEMPT Tue Jul 24 20:49:19 KST 2012
    Build number:
    IMM76D.XXLPY
     
  21. Shotgun84

    Shotgun84 Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    483
    Posts:
    6,322
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    6,322
    4,270
    483
    Whatever he said.
    Cambridgeshire, England
  22. Ryuinferno

    Ryuinferno Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    126
    Joined:
    Jun 15, 2012

    Jun 15, 2012
    126
    33
    43
    Shotgun84 likes this.
  23. poisongod

    poisongod Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    4
    Joined:
    Feb 16, 2013

    Feb 16, 2013
    4
    1
    6
    Hi guys,
    I just got a used GT-I9100g, and it's Chinese or Korean or something.
    It comes with a bunch of apps in Chinese, but no Google Play Store. The only market it has is Samsung's, but that doesn't have the apps I want.
    I downloaded the Google Play apk, installed it, but it didn't run (it looks as if it'll run, but immediately closes). What do I do?
    The Android version is 4.0.4.
    Sorry, but I don't understand ROMs and stuff like that. It's my first Android.

    Thanks!
     
  24. kelis32

    kelis32 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    302
    Joined:
    Dec 25, 2012

    Dec 25, 2012
    302
    64
    53
    Male
    UK

    Hello

    Can you let us know where you are and who your carrier is
     
  25. poisongod

    poisongod Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    4
    Joined:
    Feb 16, 2013

    Feb 16, 2013
    4
    1
    6
    I'm from Brazil.
    My carrier is Claro, from Brazil.
    Like I said, the model is from Asia... it works with my carrier just fine.
     

Share This Page

Loading...