1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Galaxy S3 crashing when copying text to clipboard

Discussion in 'Android Devices' started by Nathanp05, Jun 14, 2012.

  1. dr3do

    dr3do Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    8
    Posts:
    5
    Joined:
    Jul 25, 2012

    Jul 25, 2012
    5
    11
    8
    Which CWM version? You should see at the end (last line) the "advanced" menu?
     

    Advertisement

  2. matttye

    matttye Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,939
    Joined:
    Apr 26, 2010

    Apr 26, 2010
    1,939
    379
    163
    Senior Legal Secretary
    Lincoln, England
    When I factory reset my phone (to fix this very issue) all of my apps automatically reinstalled as soon as I logged into my google account.
     
  3. sprale

    sprale Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    3
    Joined:
    Aug 5, 2012

    Aug 5, 2012
    3
    0
    25
    It seems like this fix should take care of my issue, but there is no root solution I can find for the Galaxy Tab 2 7.0. I have the same crashing issue when copying text from any app to the clipboard. I don't really want to do a full reset if I can help it.
     
  4. narfzz

    narfzz Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    2
    Joined:
    Dec 14, 2010

    Dec 14, 2010
    2
    1
    6
    WORKS LIKE A CHARM! Thank you so much. Also... typo there, advanved = advance. Just in case no one caught it but seems like everyone did.
     
    dr3do likes this.
  5. andrago

    andrago Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 6, 2012

    Sep 6, 2012
    1
    0
    5
    Here is an interesting observation. I swore my copy induced crashing problem began when I loaded Chrome. Interestingly every application I copy from except "internet" (the built in browser) crashes, whereas "internet" never crashes.

    Thoughts? Similar observations?


    ~ Grady
     
  6. dr3do

    dr3do Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    8
    Posts:
    5
    Joined:
    Jul 25, 2012

    Jul 25, 2012
    5
    11
    8
    My girlfriend's SGS3 has the same ROM and also Chrome installed. We have very similar apps installed; I have some more. She never had a copy'n'paste problem.

    So
     
  7. highspeed11

    highspeed11 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    24
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    24
    0
    15
    Grease Monkey
    SF Bay Area
    Between my previous Galaxy Captivate's GPS, & text messaging problems, and now my S3 crashing everytime I try to copy text, this will be my last Samsung phone. I should have bought the Sony Ion & saved $100
     
  8. t35rk

    t35rk Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    170
    Joined:
    Jun 11, 2010

    Jun 11, 2010
    170
    5
    36
    I just did a factory reset. 3 hours later... my cut and paste is working again. GPS is also back on track in the limited time i used it. Glad I went through the trouble.
     
  9. tomren30

    tomren30 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jun 4, 2011

    Jun 4, 2011
    4
    0
    5
    Czech Republic
    Hi all,

    I
     
  10. Szadzik

    Szadzik Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    223
    Posts:
    5,413
    Joined:
    Feb 15, 2010

    Feb 15, 2010
    5,413
    715
    223
    Male
    FAS Admin
    I had it happen a few times. Running DLI1.
     
  11. randun

    randun Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Dec 23, 2010

    Dec 23, 2010
    26
    1
    16
    Hi All-

    I jumped over here from XDA, when I noted the following post"

    "The guys over at phandroid found a solution that doesn't require factory reset

    http://androidforums.com/samsung-gal...clipboard.html"

    However, it appears that the only solution that I've seen here that doesn't require a factory reset is only for rooted phones. Am I correct?

    I've had my S3 (SGH-I747) since July & had to go through one factory reset already. While I use a couple of backup apps (best is MyBackup Pro) that did a pretty nice job of restoring everything, it still is a bit of a pain.

    Thanks!
     
  12. nonnarb

    nonnarb Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 12, 2012

    Sep 12, 2012
    2
    0
    5
    Yes, your phone must be rooted, and although I was anxious about rooting my phone (I've never done it before), the process is EXTREMELY simple if you follow the guide on the site galaxys3root (I'm a new user and can't post links yet, otherwise I'd be able to give you exact links to the places I'm talking about). There's a page there with a video that is a fail-proof/noob-proof way to root your phone. After that, it's a simple thing to be able to fix the copy/paste issue. There are also instructions on that site for how to unroot your phone if you want to do so (but idk why you would unless returning it for warranty reasons). It's better than doing a factory reset and then probably having to do it again a little while later if the same issue happens. MAKE SURE TO NOT FOLLOW THE INSTRUCTIONS FOR THE INTERNATIONAL VERSION IF YOU HAVE A U.S. VERSION AND VICE VERSA.
     
  13. randun

    randun Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Dec 23, 2010

    Dec 23, 2010
    26
    1
    16
    Thanks for the feedback but I simply don't want to root my phone.
     
  14. olssim

    olssim Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 15, 2012

    Sep 15, 2012
    1
    0
    5
    Digital Modeller Volvo Cars
    Gr
    Thanks a lot, this worked for me. The TestService cache was already empty so all I had to do was delete /data/clipboard/* and reboot.
     
  15. randun

    randun Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Dec 23, 2010

    Dec 23, 2010
    26
    1
    16
    Am I correct in presuming that your phone is rooted?

    Regardless, I followed the same steps on my non-rooted phone & found no data in \data\clipboard, & further, TestServices contained no data at all!

    Suggestions, comments, ideas, etc.?

    Thanks.
     
  16. THE W

    THE W Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,092
    Joined:
    Mar 10, 2012

    Mar 10, 2012
    2,092
    242
    163
    Detroit
    are you guys having the copy paste issue using the international version?
     
  17. nonnarb

    nonnarb Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 12, 2012

    Sep 12, 2012
    2
    0
    5
    Although there is a "data" folder in your file explorer program, it is not the same "data" folder he's referring to. The "data" folder he's referring to is located in the root folder, which you do not have access to if you're not rooted.
     
  18. dennygreen

    dennygreen Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    299
    Joined:
    May 9, 2010

    May 9, 2010
    299
    26
    43
    why isn't this fixed yet.
    Samsung has really taken their time fixing anything. there's a bunch of little things like this that I didn't think I'd have to live with for long, and now it's been 2 months.
     
  19. randun

    randun Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Dec 23, 2010

    Dec 23, 2010
    26
    1
    16
    Understood. I figured that out while perusing the other posts here.

    PS: As an FYI to the Admin, there is a totally different thread here discussing the same topic, "Serious fault with S3- Copy and Paste function - (No non root fix)" Maybe they could be consolidated into one?
     
  20. bigsmokefarmer

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    50
    Joined:
    Jul 2, 2012

    Jul 2, 2012
    50
    1
    16
    has anyone had this issue who's using a Jelly Bean ROM? I'm just wondering if there's not been a fix out for this as it will be fixed with the Jelly bean update?
     
  21. tptjazz99

    tptjazz99 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 24, 2012

    Sep 24, 2012
    2
    0
    5
    Please, would every single person that has this issue please report it to Samsung? They will do nothing about it unless each and every one of you reports it, insisting that a factory reset is not an option. I have called and gone through the issue patiently and politely with 3 techs during the call until the last one said he was filing a report for the engineers.

    Mobile phones
    1-888-987-HELP(4357)
    Mon - Fri : 7am - 9pm (CST)
    Sat : 9am - 6pm (CST)
     
  22. Krunk83

    Krunk83 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    519
    Joined:
    Sep 27, 2011

    Sep 27, 2011
    519
    110
    93
    Male
    Chicago
    Just do a factory reset. A lot easier.
     
  23. dennygreen

    dennygreen Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    299
    Joined:
    May 9, 2010

    May 9, 2010
    299
    26
    43
    factory reset isn't an option!
     
  24. Krunk83

    Krunk83 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    519
    Joined:
    Sep 27, 2011

    Sep 27, 2011
    519
    110
    93
    Male
    Chicago
  25. barryl85

    barryl85 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    209
    Joined:
    Jul 3, 2012

    Jul 3, 2012
    209
    37
    43
    Male
    Larkhall, Scotland
    because its not fixing the problem its just a work around and its a pain in the hole
     
    kychia likes this.

Share This Page

Loading...