1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support galaxy S7 texting problems

Discussion in 'Android Help' started by misterDEAN, Aug 31, 2016.

  1. misterDEAN

    misterDEAN Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Aug 31, 2016

    Aug 31, 2016
    1
    0
    5
    phone is from US cellular. using Tmobile. everything works good, except text messages. if i send a short text, no problems. if i type a few sentences it won't go through. i can see MMS next to the text and the little loading circle just spins and spins and eventually i get an error message - currently unable to send your message it will be sent when the service becomes available. i also can't send or receive pictures. i tried google searching but have not resolved the problem. mobile data is on. anybody have a solution?
     

    Advertisement

  2. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #7
    Points:
    2,218
    Posts:
    22,834
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    22,834
    16,251
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    It sounds like the phone is set to send longer texts as MMS - most message apps let you change that behaviour, so if the stock one doesn't you can install another which does.

    It also sounds like MMS is not working. Many carriers use a separate APN for MMS, so if yours is one of those and that APN is not set up that would explain the rest. Check your APN settings (in the data settings somewhere), you should be able to find the settings for your carrier via the web. If they are ok try calling your carrier to check that MMS is enabled for your account (even if it's supposed to be errors can happen).
     
    BustaLime, tube517 and Jfalls63 like this.
  3. BigPoppaChive

    BigPoppaChive Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    1
    Joined:
    Apr 30, 2017

    Apr 30, 2017
    1
    1
    16
    I had the same problem. I went to "settings" "mobile networks" "network mode" and changed it from global to LTE/CDMA, then back to global again. It fixed it immediately.
     
    tube517 likes this.

Share This Page

Loading...