1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Gameboid bios

Discussion in 'Android Apps & Games' started by bscott17, Nov 24, 2009.

  1. bscott17

    bscott17 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Nov 24, 2009

    Nov 24, 2009
    2
    0
    5
    I've found gba bios on the internet, but my droid won't allow me to download them, why is that, and how do I gain access to these bios?
     

    Advertisement

  2. SlidewayzS14

    SlidewayzS14 Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    30
    Joined:
    Nov 24, 2009

    Nov 24, 2009
    30
    0
    15
    I am lost I don't even know where to start!! :(
     
  3. bscott17

    bscott17 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Nov 24, 2009

    Nov 24, 2009
    2
    0
    5
    Like I know how to get roms and emulator on my computer, but I haven't figured out how to do it on my phone.
     
  4. visualvalhalla

    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    55
    Joined:
    Nov 20, 2009

    Connect your Droid to the PC via USB. Your phone should 'bing' and a notification will appear at the top of the screen. Drag the screen down and touch the USB icon. Select MOUNT option, and you should see a new drive icon appear on your PC. That drive is your phone's SD card. Create a folder called games/gba in that drive and copy the GBA bios and any other ROM games into it.
    Right click the SD drive icon and select EJECT. Drag the notification bar down on your phone, select USB and UNMOUNT.

    Run your GBA emulator and select the bios in games/gba folder
     
  5. SlidewayzS14

    SlidewayzS14 Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    30
    Joined:
    Nov 24, 2009

    Nov 24, 2009
    30
    0
    15
    Maybe I have a bad bios file? where can I get one?
     
  6. SlidewayzS14

    SlidewayzS14 Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    30
    Joined:
    Nov 24, 2009

    Nov 24, 2009
    30
    0
    15
    Got it working thanks guys! :D
     
  7. Melon Bread

    Melon Bread Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    25
    Joined:
    Nov 26, 2009

    Nov 26, 2009
    25
    1
    36
    Programming Student
    USA
    Downloading BIOS is illegal, so posting where to get them is illegal

    Just google it.
     
  8. xxjonaldxx

    xxjonaldxx Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 27, 2009

    Nov 27, 2009
    4
    0
    5
    I wanted to know where I can get gameboid roms and the BIOS I can't find one plz help
     
  9. pdragon

    pdragon Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    395
    Joined:
    Oct 15, 2009

    This thread already existed and answered your question. Please search the forum before posting.
     
  10. Rasendori

    Rasendori Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 22, 2009

    Dec 22, 2009
    1
    0
    5
    Hey Plz relpy

    I was wondering if you have to download the Bios directly from the phone. Or could you do it via computer. Also do you have to pay to update Gamboid, and how do you update it.
     
  11. visualvalhalla

    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    55
    Joined:
    Nov 20, 2009

    Read the thread.... 7 posts up
     
  12. Johnnyßutt

    Johnnyßutt Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Aug 16, 2010

    Aug 16, 2010
    1
    0
    5
    1) is it possible to trade on pokemon games?
    2) can i move the d-pad to a different spot? (incredible)
    3) i cant seem to transfer passwords from golden sun 1 to 2, it will accept it then reload the game and make me re-enter.
     
  13. Dark Reality

    Dark Reality Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    115
    Joined:
    Aug 4, 2010

    Aug 4, 2010
    115
    11
    58
    North Carolina
    What is the BIOS? As far as I know, PC emulators don't require one.

    Also, how do the games fare on phones that lack multitouch?
     
  14. amfmhippy

    amfmhippy Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 19, 2010

    Dec 19, 2010
    1
    0
    5
    how do i speacify the bios i go in the settings and go to gba bios file select the game and it still tells me it needs the bio speacifyed
     
  15. snapper.fishes

    snapper.fishes Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,279
    Joined:
    Jul 13, 2010

    Jul 13, 2010
    2,279
    263
    163
    PC emulators have the BIOS integrated. That's why.

    You don't select the game. You select the bios in settings. Press the first option in the settings menu.
     
  16. bbrandon8

    bbrandon8 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Aug 24, 2011

    Aug 24, 2011
    1
    0
    5
    so after selecting the gba bios u can then go and play the ROM? ive tried to do that and now im sent back to the menu screen and a little icon comes up saying that gameboid is running. but the games wont play
     
  17. TriplexXx

    TriplexXx Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Nov 20, 2011

    Nov 20, 2011
    1
    0
    5
    Hi!
    I installed the gameboid on my HTC Sensation and got the bios and everything.
    Now when I want to launch a game like Pokemon I click on'gameboid' in my app list, then select 'Pokemon ... .gba' and then i have a black screen for a secong, then it says 'gameboid is running.' in the notification bar at the top but now nothing happens ...
    what am I doing wrong?
     
  18. Spillerdroid

    Spillerdroid Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Feb 1, 2012

    Feb 1, 2012
    1
    0
    5
    Hi,
    I'm the same with this because I've downloaded the bios, the app itself, everything but I'm still having trouble with it and it just keeps coming up saying "gameboid is running" when it clearly isn't. Any help at all would be greatly appreciated.
     
  19. akane2985

    akane2985 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    48
    Joined:
    Sep 14, 2011

    Sep 14, 2011
    48
    3
    16
    which gameboid version u guys running ?

    bios should make of the new emulator work for android. . . .
     
  20. SkylarRae

    SkylarRae Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    May 27, 2012

    May 27, 2012
    1
    0
    5
    i tried doing what you said, but when i clicked on the usb icon, it didn't give me the option "mount". :/ now i'm lost.
     
  21. airtioteclint

    airtioteclint Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,909
    Joined:
    Dec 15, 2011

    Dec 15, 2011
    1,909
    855
    213

    You have he bios on your pc already right? Just connect your phone to your pc with the usb cable and out the bios anywhere on you phones sd card. (Altho it would be wiser to create a folder named gba bios so it will be easier to find later). Now disconnect your usb and start gba. It should give you the option to select bios. Select it from wherever you put it earlier. If it doesn't prompt you then just click you phones menu button for the settings and choose bios setting.
     
  22. I luv trolling

    I luv trolling Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    179
    Joined:
    Apr 28, 2012

    Apr 28, 2012
    179
    9
    36
    The Bios can be downloaded from either your phone or your pc. Gameboid can be updated from the website SLIDEme.net, where all the oid emulators are located. Most are free (gameboid among them) but some are only available through purchase.
     

Share This Page

Loading...