1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Getting TB, giving OG droid to family member

Discussion in 'Android Devices' started by ISUVetMed, Mar 16, 2011.

  1. ISUVetMed

    ISUVetMed Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    62
    Joined:
    Mar 2, 2010

    Mar 2, 2010
    62
    13
    18
    So I am getting the bolt tomorrow and will be giving my dad my original droid. It is rooted running CM 6.1.2. I would like to be able to keep my phone set up the way I have it now, ringtones, settings, menus, ect. I know market apps are tied to the gmail account, but other than those is it possible to keep everything exaclty how I have it, just activated on his line and linked to his gmail? I did a google search and couldnt really find what I was looking for, any help would be appreciated :D I need to mail him my phone and would prefer to have it all set up so he can just call and activate. This will be his first smartphone so he really has no idea how to set stuff up and i wont be around to help.
     

    Advertisement

  2. skinien

    skinien Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    634
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    634
    86
    78

    All you should really have to do is go into "Accounts" and delete all of the accounts listed. Then, set up a google account with his email.
     
  3. ISUVetMed

    ISUVetMed Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    62
    Joined:
    Mar 2, 2010

    Mar 2, 2010
    62
    13
    18
    Ok thank you. I know most people wipe data/cache when they get rid of their phone but there isnt anything on mine that I would care if he has access too. I just want it to work for him. On a side note do you know if he is coming from a dummy phone (env 2 touch) can he just call *228 option 3 to activate his phone or will he have to call customer support and/or visit a store? I just dont want him walking into a vzw store with a rooted phone lol
     
  4. TxGoat

    TxGoat Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    If I told my father that I was giving him my Hand-Me-Downs, he'd slap me so hard that I'd wake up just in time for the Thunderbolt's release.
     
  5. ska.t73

    ska.t73 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,659
    Joined:
    Mar 11, 2010

    Mar 11, 2010
    1,659
    305
    163
    Phoenix, AZ
    He will have to add a data package so I would think he will have to call, have him do the *228 thing. If that doesn't work it will prompt him to call customer support. They will be able to do everything over the phone so there won't be a need to go into a store.
     
  6. ISUVetMed

    ISUVetMed Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    62
    Joined:
    Mar 2, 2010

    Mar 2, 2010
    62
    13
    18
    He has a data package. I changed our plan to the family data plan promo awhile back so he has a data plan just not a phone that really can use it. That is why I am giving him my old phone. Thanks for the help.
     
  7. ISUVetMed

    ISUVetMed Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    62
    Joined:
    Mar 2, 2010

    Mar 2, 2010
    62
    13
    18
    Its his idea actually, he gives me his upgrade every year (or used to be year) in exchange for my hand me downs... best of both worlds. he gets free phones and i get 2 upgrades :D
     
  8. ISUVetMed

    ISUVetMed Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    62
    Joined:
    Mar 2, 2010

    Mar 2, 2010
    62
    13
    18
    So I have it all set up, do I need to go online under his phone and do the "activate new device" putting in the ESN/MEID number then call *228? Ive never activated a device like this before so I am completely lost. On the vzw website it says to have the 4 digit order number found in my shipping box ready... since the phone is 14 months old I obviously dont have that. I would tell him just to take it in to VZW and have them do it but its rooted :( Can anyone walk me through this?
     

Share This Page

Loading...