1. Are you ready for the Galaxy S20? Here is everything we know so far!

Glitch in Android Auto, is it my phone or the car?

Discussion in 'Automotive' started by Camrichie, Nov 22, 2019.

  1. Camrichie

    Camrichie Lurker
    Thread Starter

    My Jeep has uconnect w/o GPS and I use Android Auto which will show up on my car monitor when I plug it in. When I just bought the car, Android auto worked fine. I did the updates etc. I noticed a problem first when I went on a road trip and when I plugged in my phone and google maps came up it placed my physical local in the city I lived in, not where I currently was. The location wasn't one of my stores /saved areas on google, but I place I went once a week.
    At the time I thought it was just a one time glitch but it keep happening and since then I have moved to a new state (NY to Arkansas) and most times (not all) I plug in my phone it places me 20 hours away in NY when I am trying to get directions to the local grocery store! The Google maps /gps works fine when not plugged in.

    I thought it could have been my phone, I had S8, but I just bought a new phone and the same thing happened last night night and this morning.

    I did try the usual, updating, uninstalling etc.

    Has this happened to anyone else? Any thoughts how to fix it?
     



    1. Download the Forums for Android™ app!


      Download

       
  2. lunatic59

    lunatic59 Moderati ergo sum
    Moderator

    Since this is only happening in Android Auto, the first thing I'd do is to go to settings>apps>android auto and check your permissions so see if somehow AA had location permissions denied. Next thing I'd look at were any VPN services. If you are using one, turn it off temporarily to see if that fixed the location problem. If it does you might have to turn off enhanced location settings that allow using both GPS and networks for location.

    If all else fails, you could try clearing the cache and data portions of AA. Keep in mind that if you do that, any saved settings will revert to default.
     
  3. Camrichie

    Camrichie Lurker
    Thread Starter

    Thanks for the suggestions. AA has all the location permissions and I've never used a VPN. I am going to try to clear the Cache and Data and see if that helps.
    I also stumbled on my google location history as well and just removed the location from those lists. Fingers crossed something helps.
     
    lunatic59 likes this.
Loading...

Share This Page

Loading...