1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Glove Mode

Discussion in 'Android Devices' started by space wrangler, Aug 6, 2013.

  1. space wrangler

    space wrangler Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    103
    Joined:
    Jul 4, 2011

    Jul 4, 2011
    103
    20
    38
    Was checking things out the other day and tried the "glove mode". When I tried to select "phone" or "messages", the glove mode would stop. Does anyone else get this?
     

    Advertisement

  2. unitypunk

    unitypunk Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    292
    Joined:
    Dec 13, 2011

    Dec 13, 2011
    292
    37
    53
    Male
    mine crashes left and right, it gets stuck in the background, and i cant use the home screen gotta reboot after it gets hung up!

    i think its just early in its dev.. but i doubt we'll see an update.
     
  3. space wrangler

    space wrangler Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    103
    Joined:
    Jul 4, 2011

    Jul 4, 2011
    103
    20
    38
    You can go to the apps menu, select glove mode, then you can turn glove mode off without rebooting.
     
  4. Furrner

    Furrner Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    18
    Joined:
    Feb 28, 2012

    Feb 28, 2012
    18
    10
    18
    Mine also crashes. Currently disabled, hopefully an update will cure this.
     
  5. unitypunk

    unitypunk Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    292
    Joined:
    Dec 13, 2011

    Dec 13, 2011
    292
    37
    53
    Male
    When mine crashes, it dropps to the background but has no overlay, none of my home buttons work, tactile wont bring up glove mode again, but when i go to power down the buttons are glove'd up and huge... i havent found a way to end the lock up without rebooting.
     
  6. space wrangler

    space wrangler Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    103
    Joined:
    Jul 4, 2011

    Jul 4, 2011
    103
    20
    38
    Nothing works on mine either, except the apps icon. Works for me. :)
     
  7. bestaudioguy

    bestaudioguy Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    46
    Posts:
    154
    Joined:
    Jan 9, 2012

    Jan 9, 2012
    154
    7
    46
    Male
    Owner of ClearCom Professional Audio & Video
    Branchburg
    Have the same issue with the tactile button not responding to the glove mode. If I switch to other applications they tend to load fine. Switch back to glove mode and nothing.
    No idea why
     
  8. unitypunk

    unitypunk Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    292
    Joined:
    Dec 13, 2011

    Dec 13, 2011
    292
    37
    53
    Male
    should be "crash mode"... lol
     
  9. redfishsc

    redfishsc Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    137
    Joined:
    Oct 10, 2011

    Oct 10, 2011
    137
    8
    36
    Male
    working all day
    Living room
    Interesting.


    I wonder if you can use something like Nova Launcher and just make HUGE icons on it, if you need a "glove" mode.
     
  10. unitypunk

    unitypunk Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    292
    Joined:
    Dec 13, 2011

    Dec 13, 2011
    292
    37
    53
    Male
    dual screen technology is at work with glovemode i thought... from capacitive to transisitive... like they used to be... not sure
     
  11. bestaudioguy

    bestaudioguy Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    46
    Posts:
    154
    Joined:
    Jan 9, 2012

    Jan 9, 2012
    154
    7
    46
    Male
    Owner of ClearCom Professional Audio & Video
    Branchburg
    Mine refuses to trigger glove mode using the tactile button. Don't really give a hoot about glove mode anyway. Would rather be able to choose some other stuff like the camera. Not available in the tactile choices.
    Is there a way to add it? I am rooted!
     
  12. Willster419

    Willster419 The Casio Smartphone Guru
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    826
    Joined:
    Feb 25, 2012

    Feb 25, 2012
    826
    218
    173
    Male
    Engineer at Raytheon Missile Systems
    New Hampshire
    that would be my guess too. My glove mode works great, but i really don't need it till im skiing on the mountains...
     
  13. space_cat

    space_cat Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    147
    Joined:
    Oct 26, 2013

    Oct 26, 2013
    147
    30
    43
    the internet
    If you go to the Tactile Key settings, Assign App to Tactile Key, Select Applications from the list, you can activate the camera from that list.
     
  14. bestaudioguy

    bestaudioguy Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    46
    Posts:
    154
    Joined:
    Jan 9, 2012

    Jan 9, 2012
    154
    7
    46
    Male
    Owner of ClearCom Professional Audio & Video
    Branchburg
    Same here. Rooted also and there is no way yet to use the tactile for the shutter release. See thread for underwater pics. Thia phone is worse than the previous for this feature.
     

Share This Page

Loading...