1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Gmail - Can I select text in an email?

Discussion in 'Android Apps & Games' started by Kabob, Oct 21, 2010.

  1. Kabob

    Kabob Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    523
    Joined:
    Oct 7, 2010

    Oct 7, 2010
    523
    40
    88
    Cartographer
    Birmingham, AL
    I can't believe this could be an oversight, surely I'm just missing something. How do I select text in a received email message?
     

    Advertisement

  2. CarsnGadgets

    CarsnGadgets Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,067
    Joined:
    May 17, 2010

    May 17, 2010
    1,067
    252
    163
    technical illustrator
    UK
    press menu, then more, then select text, now you should be able to select the text you like in green, it will then copy to clipboard.

    if not...

    fwd the message, select/copy the text and cancel before sending the forwarded email.

    its a bit of a work-around but it should work.
     
  3. Kabob

    Kabob Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    523
    Joined:
    Oct 7, 2010

    Oct 7, 2010
    523
    40
    88
    Cartographer
    Birmingham, AL
    Neither of those work. There is no select text option in the menu, and forwarding doesn't let me edit the text (so I can't select it).
     
  4. pkoutoul

    pkoutoul Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    87
    Joined:
    Aug 11, 2010

    Aug 11, 2010
    87
    11
    18
    I don't see that option either. This has been my biggest disappointment with gmail for Android. Before, I had a Blackberry and assumed this was just a limitation of the BB gmail client (it pretty much sucked). While the Android client is much nicer, there is still no way to select text that I can find.
     
  5. CarsnGadgets

    CarsnGadgets Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,067
    Joined:
    May 17, 2010

    May 17, 2010
    1,067
    252
    163
    technical illustrator
    UK
  6. Kabob

    Kabob Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    523
    Joined:
    Oct 7, 2010

    Oct 7, 2010
    523
    40
    88
    Cartographer
    Birmingham, AL
    Mayhaps, I'll give it a try. Thanks!

    *Edit* Hrm, doesn't seem to do anything for Gmail. The options haven't changed.
     
  7. CarsnGadgets

    CarsnGadgets Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,067
    Joined:
    May 17, 2010

    May 17, 2010
    1,067
    252
    163
    technical illustrator
    UK
    Hmmm, well I'm stumped, I can't see why I have the option and you dont. Are you still on 2.1, or 2.2 now? I'm using 2.2.
     
  8. Kabob

    Kabob Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    523
    Joined:
    Oct 7, 2010

    Oct 7, 2010
    523
    40
    88
    Cartographer
    Birmingham, AL
    Fascinate won't get 2.2 until next month.
     
  9. lexluthor

    lexluthor Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    283
    Posts:
    4,161
    Joined:
    May 15, 2010

    May 15, 2010
    4,161
    402
    283
    Long Island, NY
    or later.....who knows with Samsung really.
     
  10. shawn1224

    shawn1224 Ex CEO-DNPSEA foundation
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,186
    Joined:
    Dec 10, 2009

    Dec 10, 2009
    2,186
    292
    163
    Male
    Houston, TX
    Works fine for me, this is a new feature with the latest gmail app using 2.2
     
  11. Kabob

    Kabob Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    523
    Joined:
    Oct 7, 2010

    Oct 7, 2010
    523
    40
    88
    Cartographer
    Birmingham, AL
    Ahh, that makes sense. Guess I have yet another "necessity" to look forwards to with Froyo.
     
  12. Kabob

    Kabob Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    523
    Joined:
    Oct 7, 2010

    Oct 7, 2010
    523
    40
    88
    Cartographer
    Birmingham, AL
    Holy Doule Post Batman!
     
  13. RyanB

    RyanB Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    OP: Does the Fascinate have a hard keyboard? I only ask as my Moto Droid running eclair was able to copy text by sliding it open and holding down the shift key with one hand, and highlighting text with the other. If you've got a hard keyboard, it may work for you as well.
     
  14. Kabob

    Kabob Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    523
    Joined:
    Oct 7, 2010

    Oct 7, 2010
    523
    40
    88
    Cartographer
    Birmingham, AL
    Neg, only a digital keyboard for me.
     
  15. pkoutoul

    pkoutoul Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    87
    Joined:
    Aug 11, 2010

    Aug 11, 2010
    87
    11
    18
    Yep, I'm still stuck with 2.1 as well. Another reason to hope for Froyo on the Captivate soon.
     
  16. TheCowGod

    TheCowGod Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    99
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    99
    18
    18
    Just go into gmail.com on the browser and copy the text from there. Thats been my method whenever I have to copy unlock keys or something from my email...
     

Share This Page

Loading...