1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Going from villainrom to official rom

Discussion in 'Android Devices' started by bobbah, Jul 6, 2010.

  1. bobbah

    bobbah Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    3
    0
    5
    Hi everyone,

    A while ago, I installed villainrom in my htc hero, because i wanted to try it out.
    Now i hear the official 2.1 has been released and since my phone is being a little buggy lately, i want to install the official one.
    "Off Course" I don't remember how I did it and don't know how to do the procedure.

    1. Is there an official ROM for Belgium, I can download ?
    2. How do I do this (I know I did all the official steps while upgrading to villainrom.

    Any help is very appreciated
     

    Advertisement

  2. tojjer

    tojjer Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    294
    Joined:
    Feb 25, 2010

    Feb 25, 2010
    294
    8
    56
    Paramedic
    Weymouth, UK
    I haven't tried the official rom myself, but reading what others say, I'd stick with Villain12
     
  3. stoney73

    stoney73 Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:


    somehow I don't think he has villain 12 installed.......
     
  4. tojjer

    tojjer Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    294
    Joined:
    Feb 25, 2010

    Feb 25, 2010
    294
    8
    56
    Paramedic
    Weymouth, UK

    :eek:
    reading his post again, neither do I now !
     
  5. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42
    Moderator
    Rank:
     #19
    Points:
    1,413
    Posts:
    12,881
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    12,881
    9,209
    1,413
    UK
    If you're not using villain 12, you should try it first. It's based on the official rom and actually seems less buggy than the real official release.

    But if you do decide to go back, install the official 1.5 for your phone (is it branded?), then install 2.1 OTA.

    1.5 should install just fine, thought you might need a goldcard.

    [Sent via Taptalk]
     
  6. bobbah

    bobbah Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    3
    0
    5
    I now have villainROM5.3.
    Is this similar ?
     
  7. stoney73

    stoney73 Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    thats extremely old, villain has come a long way. the latest is villain rom 12. Which is based on the OFFICAL 2.1 rom. which means its quicker,smoother, and has less faults.
     
  8. 1ceb0x

    1ceb0x Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    73
    Joined:
    Jun 20, 2010

    Jun 20, 2010
    73
    6
    16
    game tester E.A
    Bucharest
    It's less buggier than OFFICIAL 2.1 from hTC :)!

    So i suggest you should try Villainrom v12.
     
  9. tojjer

    tojjer Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    294
    Joined:
    Feb 25, 2010

    Feb 25, 2010
    294
    8
    56
    Paramedic
    Weymouth, UK
  10. mgillespie

    mgillespie Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    243
    Joined:
    Mar 5, 2010

    Mar 5, 2010
    243
    13
    38
    Glasgow, Scotland
    DO you have specifics about this? As I am dubious, as without the sourcecode, it's only configuration and modules that they can change, and history has always taught me VillainROM has never exactly been a team that take quality control seriously.
     
  11. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42
    Moderator
    Rank:
     #19
    Points:
    1,413
    Posts:
    12,881
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    12,881
    9,209
    1,413
    UK
    In my opinion, judging purely by the comments I've read here, people are a lot more satisfied with villain.

    This is their 8th rom, so they're pretty good at it now.

    But yeah, villain 5 is garbage.

    [Sent via Taptalk]
     
  12. MF1

    MF1 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    115
    Joined:
    Oct 27, 2009

    Oct 27, 2009
    115
    1
    36
    Villain 12 is amazing. I'm using it. Nigh on flawless, would not dream of going back to a stock ROM!
     
  13. Jaffa

    Jaffa Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    148
    Posts:
    1,185
    Joined:
    Nov 16, 2009

    Nov 16, 2009
    1,185
    91
    148
    Electrical Engineer
    Brighton

    qft
     
  14. premiump

    premiump Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    178
    Joined:
    Nov 15, 2009

    Nov 15, 2009
    178
    19
    38
    UK
    +1 :d
     
  15. DeadlyDazza

    DeadlyDazza Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    122
    Joined:
    Jan 7, 2010

    Jan 7, 2010
    122
    14
    38
    Aerospace Engineer
    Nottingham, England
    This
     
  16. LABRAT

    LABRAT Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    120
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    120
    4
    56
    Burnley UK
    The main reason why the villain roms before vr 12 were so glitchy is that they were using a Rom designed for a different phone as the basis for the hero Rom..

    This ment they had to make do and mend when it came to the phone specific drivers or kernels.

    Since the official HTC release of 2.1 for the hero all the drivers and kernels are there for the taking..

    That's why vr 12 is light years ahead of past efforts..

    Add to this that if you install the official 2.1 Rom there may be no going back to rooted if you dont like it.

    Bottom line is........

    Your already rooted so you'd be insane not to try vr 12 before possibly being stuck with the official Rom .

    Simon
     
  17. iblastoff

    iblastoff Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    14
    Joined:
    Jul 8, 2010

    Jul 8, 2010
    14
    0
    15
    anyone know if the camera is alright on official 2.1? i'm having random issues with the camera on villain 12.0.0. apparently this is well known (wish i knew that beforehand)
     
  18. Jaffa

    Jaffa Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    148
    Posts:
    1,185
    Joined:
    Nov 16, 2009

    Nov 16, 2009
    1,185
    91
    148
    Electrical Engineer
    Brighton
    I use camerafx and have no problems what so ever on VR12 and dont forget to use the shortcuts for your homescreen with fx
     
Tags:

Share This Page

Loading...