1. Download our Official Android App: Forums for Android!

going nuts

Discussion in 'Android Lounge' started by gus errasquin, Dec 4, 2018.

  1. gus errasquin

    gus errasquin Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 4, 2018

    Dec 4, 2018
    4
    2
    16
    pulling my hair out
    hello just picked up new android box a tx95plus the issue im having is that it only works for 5 to 10 minutes then it loses internet connection even though network setting says its connected,can anyone help with this issue btw i do have ipvanish thanks
     

    Advertisement

  2. Dannydet

    Dannydet Android Expert
    Rank:
     #32
    Points:
    818
    Posts:
    3,752
    Joined:
    Jan 16, 2016

    Jan 16, 2016
    3,752
    1,926
    818
    Male
    Graphics Manager / Sales
    USA
    What happens without IPVanish?
     
  3. gus errasquin

    gus errasquin Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 4, 2018

    Dec 4, 2018
    4
    2
    16
    same thing happens without ipvanish,when i go to kodi build system menu and look at network it reads busy,yet boc network settings say connected.i ve tried with ethernet and wifi hook up?
     
  4. mikedt

    mikedt 你好
    Rank:
     #4
    Points:
    3,238
    Posts:
    25,089
    Joined:
    Sep 22, 2010

    Sep 22, 2010
    25,089
    14,051
    3,238
    Teachaaa
    Jinan, China
    Have you tried restarting or resetting your router? But it could be a problem with the whatever it is streaming service itself. What about things like YouTube, do they cut-off?
     
  5. gus errasquin

    gus errasquin Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 4, 2018

    Dec 4, 2018
    4
    2
    16
    i sure router is ok as other devices are no problem,but will cut out on modbro
     
  6. Dannydet

    Dannydet Android Expert
    Rank:
     #32
    Points:
    818
    Posts:
    3,752
    Joined:
    Jan 16, 2016

    Jan 16, 2016
    3,752
    1,926
    818
    Male
    Graphics Manager / Sales
    USA
    Your ISP may have something to do with it
     
  7. mikedt

    mikedt 你好
    Rank:
     #4
    Points:
    3,238
    Posts:
    25,089
    Joined:
    Sep 22, 2010

    Sep 22, 2010
    25,089
    14,051
    3,238
    Teachaaa
    Jinan, China
    Suggest you do reboot your router, just to be sure it's not a localised connection problem to the box. What about other video sites, like say YouTube or Vimeo? FWIW I use Mobdro no problems in China, usually to watch BBC.
     
    #7 mikedt, Dec 5, 2018 at 6:27 AM
    Last edited: Dec 5, 2018 at 7:05 AM
    Dannydet likes this.
  8. svim

    svim Android Expert
    Rank:
     #43
    Points:
    608
    Posts:
    3,980
    Joined:
    Dec 19, 2013

    Dec 19, 2013
    3,980
    3,011
    608
    Illinois
    Well whenever there's an odd problem that isn't making sense you should always start diagnosing things by restarting everything involved, and that includes the router. It's completely irrelevant that no other devices connected to it are working fine, there could be networking-related issue that's just between that TX95 Plus unit and your router. Restarting the router would at least minimize that issue as a possibility. (Your home LAN involves a lot of constant exchanges of traffic between your router and anything linked to it, even when you're not actively doing anything involving any of them.) If that same problem is still occurring after restarting your router and your TX95, at least now you know that it's something to look into and not just a one-off glitch.
    That TX95 includes an Ethernet port doesn't it? Are you using WiFi or a cable to connect to your router? If a cable, have you tried a different cable? If WiFi, is it on a 2.4Ghz or a 5Ghz band connection and have you already tried switching from one to the other? Also involving WiFi, could range be a factor? Approximately how far away is the T95 from the router?
     
  9. Velenoso

    Velenoso Newbie
    Rank:
     #468
    Points:
    26
    Posts:
    29
    Joined:
    Nov 13, 2018

    Nov 13, 2018
    29
    3
    26
    Have you tried turning all your wifi devices off and turning them back on one at the time, your new android box might been assigned the same IP address as another of your devices which is causing a conflict.
     
  10. gus errasquin

    gus errasquin Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 4, 2018

    Dec 4, 2018
    4
    2
    16
    not sure what fixed it but all i did was restart router and change vpn location.thanks to everyone with your help cheers
     
    svim and Dannydet like this.

Share This Page

Loading...