1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Google Now

Discussion in 'Android Devices' started by smpross, Oct 29, 2012.

  1. smpross

    smpross Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    52
    Joined:
    Jan 1, 2010

    Jan 1, 2010
    52
    0
    15
    Has anyone gone through the effort of getting Google Now to work on the Bionic ICS? How difficult is it?

    Scott
     

    Advertisement

  2. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
  3. smpross

    smpross Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    52
    Joined:
    Jan 1, 2010

    Jan 1, 2010
    52
    0
    15
    I don't think that will work for me as I am am on the ICS stock rom (rooted). Since it is not Deoedexed, it will not work.

    Any other links that don't require that?
     
  4. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    You can get the deodex here. All you have to do is flash it in recovery. You will not loose data or change anything. I think I flashed it right over stock 6.7.246 odex and it worked fine.

    can a mod or guide move this to all things root
     
  5. smpross

    smpross Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    52
    Joined:
    Jan 1, 2010

    Jan 1, 2010
    52
    0
    15
    Will this still allow me to get future OTA's?
     
  6. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
  7. Somniferum

    Somniferum Android Enthusiast
    Rank:
     #386
    Points:
    63
    Posts:
    283
    Joined:
    Jan 14, 2010

    Jan 14, 2010
    283
    65
    63
    I flashed Google Now on top of stock 246 and it works great. I used the online only version of M7.

    As for future OTAs, there is another file on that XDA page you can flash to remove Google Now and return to stock. Or in a worst-case scenario, you could always flash the 246 FXZ.
     
  8. smpross

    smpross Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    52
    Joined:
    Jan 1, 2010

    Jan 1, 2010
    52
    0
    15
    have you got a link to it?
     
  9. Somniferum

    Somniferum Android Enthusiast
    Rank:
     #386
    Points:
    63
    Posts:
    283
    Joined:
    Jan 14, 2010

    Jan 14, 2010
    283
    65
    63
    The link is in post #2 above.

    <edit> If you meant a link to the 246 FXZ, see this page (third item down).
     
  10. Groid

    Groid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    358
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    358
    88
    53
    So you did not have to deodex .246 to flash Google Now? Can anyone else chime in about whether or not deodex is required?

    Edit: Just read the link in the 2nd post which states you must be on a deodexed ROM. Are you sure you are stock .246?
     
  11. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    I read that too but know enough to fix my phone if it got screwed so i flashed it over stock odex to give it a try and it worked fine.
     
  12. Somniferum

    Somniferum Android Enthusiast
    Rank:
     #386
    Points:
    63
    Posts:
    283
    Joined:
    Jan 14, 2010

    Jan 14, 2010
    283
    65
    63
    Yep, I am bone stock.
     
  13. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,415
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,415
    1,924
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    I am bone stock (leak) on .247, but I've been using GNow since ... .238(?) flawlessly.

    The biggest thing to remember is that it takes a lot of room up in your system partition, so if you have moved stock apps over to the system partition, you may not have enough room. Likewise, if you install GNow into your system, then you will have very little space left to move stock apps over to system.

    And I am not deodexed, either.
     

Share This Page

Loading...