1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root got splash screen?

Discussion in 'Android Devices' started by paultizzle, Sep 16, 2011.

  1. paultizzle

    paultizzle Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    29
    Joined:
    Sep 3, 2011

    Sep 3, 2011
    29
    0
    15
    plz someone a splash screen tutorial is much needed my phones almost to how i want it!!! plz and thank you in advance...
     

    Advertisement

  2. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    [How To] Setup Static Bootlogo (Before Animated Boot Animation)

    that will tell you how to create a initlogo.rle (the bootsplash). Getting it on the phone is another job in its own lol. The initlogo is packed in the ramdisk in the boot.img along with the kernel, which is /root on the phone. Unfortunately root isnt accessible from the phone w/o the use of an app.

    I change em out in the src for CM7 builds. And I extract the boot.img and swap it out and repack the boot.img on cooked ROMs.
     
  3. paultizzle

    paultizzle Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    29
    Joined:
    Sep 3, 2011

    Sep 3, 2011
    29
    0
    15
    can i access it with a app like root explorer?
     
  4. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    nope , not to my knowlege, I think there is an app that can do it, and you may be able to with adb after remounting /root r/w, but I'm not sure on the cmd or syntax to use :/

    I do it with the boot.img, extract it, change out the initlogo.rle and then repack the boot.img and then either add it to a modded stock ROM or make a update.zip just for the boot.img like a kernel update.
     
  5. golephish

    golephish Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    46
    Joined:
    Aug 14, 2011

    Aug 14, 2011
    46
    1
    16
    Engineer - SDC
    Roswell,GA
    ever since I installed cm7, the initial splash screen shows very distorted 3 versions of robots and lines...
     
  6. Dracable

    Dracable Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    614
    Joined:
    Oct 11, 2012

    Oct 11, 2012
    614
    108
    93
    Male
    Humboldt County, CA
    i kno this is an old thread, but JUST IN CASE anyone is still facing this problem, i had a similar issue on the Alcatel Venture, and i just came up with a workaround that might put u on the right track. granted, if u r not ldpi, u will have to change the resolutions in my batch file, but worth a shot!
    Venture - All Things Root - Android Forums
     
Tags:

Share This Page

Loading...