1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root GPS.conf mods via someone at xda forum

Discussion in 'Android Devices' started by streetpounder, Aug 1, 2011.

  1. streetpounder

    streetpounder Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    108
    Joined:
    Jul 28, 2011

    Jul 28, 2011
    108
    9
    36
    Here is the modified gps.conf following the instructions by genesis3 on XDA (Note from genesis3: "I get ~7 second cold start lock times with this, and too-fast-to-measure hot restart locks. Before it could take 3-4 minutes to get a lock on a cold boot.")

    gps.conf

    this file needs to replace the original at: /system/etc/gps.conf

    I suggest you rename the original file to gps.old.conf

    I ran his modifications and just got a lock nearly instantly inside the building I`m in which is impressive to say the least. This file is uploaded directly off my phone. your mileage may vary. Let me know if you have success and that the upload took correctly. Thanks.
     

    Advertisement

  2. merkuralex

    merkuralex Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    35
    Joined:
    Jul 28, 2011

    Jul 28, 2011
    35
    19
    18
    Interesting, if a few more people confirm this works I will make a flashable zip of it.

    For now here is a direct link mirror: http://coderah.com/moto-triumph/tweaks/gps.conf
     
    streetpounder likes this.
  3. tusing

    tusing Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    270
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    270
    60
    53
    This worked for me.

    Code (Text):
    1. #NTP_SERVER=xtra1.gpsonextra.net
    2. NTP_SERVER=us.pool.ntp.org
    3. XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
    4. XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
    5. XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
    6.  
    7. # DEBUG LEVELS: 0 - none, 1 - Error, 2 - Warning, 3 - Info
    8. #               4 - Debug, 5 - Verbose
    9. #Div6-PT1-GPS-LNA_LDO-00*{
    10. #DEBUG_LEVEL = 3
    11. DEBUG_LEVEL = 5
    12. #Div6-PT1-GPS-LNA_LDO-00*}
    13.  
    14. # Intermediate position report, 1=enable, 0=disable
    15. INTERMEDIATE_POS=0
    16. #INTERMEDIATE_POS=1
    17.  
    18. # Accuracy threshold for intermediate positions
    19. # less accurate positions are ignored, 0 for passing all positions
    20. # ACCURACY_THRES=5000
    21. #ACCURACY_THRES=100
    22.  
    23. ################################
    24. ##### AGPS server settings #####
    25. ################################
    26.  
    27. # FOR SUPL SUPPORT, set the following
    28. # SUPL_HOST=supl.host.com or IP
    29. # SUPL_PORT=1234
    30. # Add Google SUPL server and port for Huawei(FB0.B-3409)
    31. SUPL_HOST=supl.google.com
    32. SUPL_PORT=7276
    33.  
    34. # FOR C2K PDE SUPPORT, set the following
    35. # C2K_HOST=c2k.pde.com or IP
    36. # C2K_PORT=1234
    37.  
    38. ################################
    39. # EXTRA SETTINGS
    40. ################################
    41.  
    42.  
    43. # Wiper (wifi positioning), 1=enable, 0=disable
    44. ENABLE_WIPER=1
    merkuralex, mind uploading the original for people that forget to make a backup/kill theirs?
     
    streetpounder likes this.
  4. merkuralex

    merkuralex Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    35
    Joined:
    Jul 28, 2011

    Jul 28, 2011
    35
    19
    18
    streetpounder likes this.
  5. streetpounder

    streetpounder Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    108
    Joined:
    Jul 28, 2011

    Jul 28, 2011
    108
    9
    36
    Thanks for the mirror and the offer to make it a flashable zip! Did you get a chance to try it on yours?
     
  6. merkuralex

    merkuralex Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    35
    Joined:
    Jul 28, 2011

    Jul 28, 2011
    35
    19
    18
    Not yet, I'm at work all day so I won't be able to test it until I'm back home tonight.

    If enough people confirm that it works I can make the zip while I'm here and have someone on IRC test to make sure it works then release the link, if I get home first I will test and make the zip then release.
     
  7. streetpounder

    streetpounder Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    108
    Joined:
    Jul 28, 2011

    Jul 28, 2011
    108
    9
    36
    Sounds good. Thanks again.
     
  8. tusing

    tusing Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    270
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    270
    60
    53
    I'm testing right now.

    On another note, it seems like I can't get into the IRC- sometimes 404, other times, it says "You have not been invited".
     
  9. tusing

    tusing Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    270
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    270
    60
    53
    It worked, just took ~20 seconds for lock this time, last time it never locked. I recommend you make a flash able zip.
     
  10. botofro

    botofro Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Aug 1, 2011

    Aug 1, 2011
    2
    0
    5
    root needed??
     
  11. tusing

    tusing Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    270
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    270
    60
    53
  12. JollyRoger87

    JollyRoger87 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    403
    Joined:
    Jul 27, 2011

    Jul 27, 2011
    403
    85
    53
    UPS
    Phoenix, Az
    I actually changed my Config file out with this when he first posted it and I for one have had good results... Not as good as his but good nonetheless. I lock at about 30 seconds every time now
     
  13. tusing

    tusing Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    270
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    270
    60
    53
    Same here, lock in anywhere from 20-40 seconds. I have to say, the GPS accuracy is much higher than the Optimus V.
     
  14. merkuralex

    merkuralex Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    35
    Joined:
    Jul 28, 2011

    Jul 28, 2011
    35
    19
    18
    XTCX likes this.
  15. botofro

    botofro Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Aug 1, 2011

    Aug 1, 2011
    2
    0
    5
    thanks yall works very well.
     
  16. XTCX

    XTCX Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    5
    2
    6
    I can also confirm this works. Before 1-2 (up to 4 minutes) to fix. I have tested four different times and averaging <20 second fix!!! :D

    Also I used the flashable zip, thanks merkuralex, with no issues :D:D
     
  17. idbl_fanatic

    idbl_fanatic Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    403
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    403
    37
    43
    Just copied this over, rebooting now, and I will see how it works.

    **EDIT**

    Just tried locating my device using seekdroid, and it popped up on the web almost instantly.
     
  18. bobloadmire

    bobloadmire Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    401
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    401
    124
    68
    just curious, what was changed and what did moto mess up on it?
     
  19. merkuralex

    merkuralex Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    35
    Joined:
    Jul 28, 2011

    Jul 28, 2011
    35
    19
    18
    As far as I can tell its the first line that was changed:

    it was:
    NTP_SERVER=xtra1.gpsonextra.net

    now it is:
    NTP_SERVER=us.pool.ntp.org

    the NTP server is a Network Time Protocol server: Network Time Protocol - Wikipedia, the free encyclopedia I'm sure reading this wikipedia page will help anyone understand it.

    -Coderah
     
  20. beaviskob1

    beaviskob1 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    67
    Joined:
    Aug 1, 2011

    Aug 1, 2011
    67
    19
    18
    No joy for me. I manually added it and tried the zip still takes 3-5 minutes on a cold boot. On a side note Navigon shows me at -75 feet altitude when in S.F. Ca.
     
  21. idbl_fanatic

    idbl_fanatic Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    403
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    403
    37
    43
    So, after I did this (and I don't know why this would happen) I can no longer connect to USB of my Win7 or Win XP system, I just get USB device not recognized
     
  22. Mr_Coffee

    Mr_Coffee Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    79
    Joined:
    Dec 12, 2010

    Dec 12, 2010
    79
    8
    16
    Guys reaffirm my skills here, please:

    To apply the flash zip-

    1. Copy .zip over to SD Card
    2. Boot into CWM
    3. Select file from SDcard (do I need to rename to update.zip?)
    4. Apply zip
    5. Reboot

    I have done it before on OV and G-Tab, but just want to be sure and not brick it.

    Thanks
     
  23. XTCX

    XTCX Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    5
    2
    6
    Those are the steps I followed. You don't need to rename the zip.
     
    Mr_Coffee likes this.
  24. idbl_fanatic

    idbl_fanatic Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    403
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    403
    37
    43
    **UPDATE**

    I went out for a walk just now, and tried to use navigation, and it didn't lock on for the whole 40 mins.

    However, in the car maps works fine???
     
  25. beaviskob1

    beaviskob1 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    67
    Joined:
    Aug 1, 2011

    Aug 1, 2011
    67
    19
    18
    I even tried mounting /system before installing the zip. I guess I have one that is slow no matter what.
     

Share This Page

Loading...