1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support GPS location issue

Discussion in 'Android Devices' started by -ebby-, May 2, 2010.

  1. -ebby-

    -ebby- Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    54
    Joined:
    Mar 3, 2010

    Mar 3, 2010
    54
    35
    23
    If i use just the GPS it gives me a accurate location but if i use both gps and the wireless location it gives me a location that is alot different and a couple miles off. anyone else getting this?
     

    Advertisement

  2. Scott06gt

    Scott06gt Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    2
    0
    5
    I have the same issue, some times it reports I'm in the next town over for some reason...not too big of an issue
     
  3. Lars

    Lars Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,439
    Joined:
    Mar 24, 2010

    wifi access points sometimes get moved. I was in Curacao and the wifi point was mapped to someone's home in FL. They must have brought it over. Anyway the google wifi database is self healing and will eventually learn the correct spot for the AP you are encountering. It uses APs for a quick fix. If you wait until the gps chip fully boots it should correct the phone (and eventually send the updated data to google.)
     
  4. Cowybuga

    Cowybuga Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    6
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    6
    0
    25
    Writer
    Los Angeles, CA
    Yeah, if you're using local wifi spots to determine your position, it sort of estimates. Turn on GPS and it will pinpoint you within 5ft. Used my GPS for the first time last night (finally figured out it wasn't on) and it was amazingly accurate!
     
  5. awenfam

    awenfam Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    33
    Posts:
    15
    Joined:
    May 4, 2010

    May 4, 2010
    15
    50
    33
    i am having this issue also. I thought using the wireless network used the cell towers to give an approximate location but mine is about 150 miles off give or take a few. I thought this was giving me the problems im having with my htc weather widget not giving the correct location.
     
  6. shantytownbrown

    shantytownbrown Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    305
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    305
    37
    63
    Medicine
    Connecticut
    Any updates on this as I am having the same issue with my EVO. I keep my GPS off to avoid excessive battery drain when i am not using it, but i thought my 3g/cell tower access points should get me within range not 4 plus miles to the east of where i really am. (two towns away)...

    kind of annoying problem...

    anyone?
     
  7. sabrewings

    sabrewings Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    895
    Joined:
    May 26, 2010

    May 26, 2010
    895
    104
    93
    Avionics
    It relies on Google's database, so Google has to update themselves when one moves. The alternative is to use GPS.
     

Share This Page

Loading...