1. Download our Official Android App: Forums for Android!

GPS/navigation

Discussion in 'Android Lounge' started by ab30494, Dec 8, 2010.

  1. ab30494

    ab30494 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    138
    Joined:
    Nov 18, 2010

    Nov 18, 2010
    138
    25
    43
    do you need a 3g connection for the gps/navigation to work?
     

    Advertisement

  2. Harry2

    Harry2 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    5,186
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    5,186
    1,347
    323
    Black Forest
    In principle not (with preloaded maps).
    But with it you will have a faster start with the GPS signal :)

    Or if you want to use the traffic info.

    EDIT: And of course, with Google Maps navigation you must have a data connection.

    Harry
     
  3. ab30494

    ab30494 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    138
    Joined:
    Nov 18, 2010

    Nov 18, 2010
    138
    25
    43
    thank you

    might take a trip to texas next week, and just check the sprint coverage, and i should have 3g the whole way there
     
  4. dan330

    dan330 Android Expert
    Rank:
     #29
    Points:
    923
    Posts:
    11,883
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    11,883
    3,482
    923
    texas.... sprint has this big as state covered pretty good!
     
  5. anthgav

    anthgav Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    182
    Joined:
    Apr 20, 2010

    Apr 20, 2010
    182
    26
    43
    Darlington, UK
    if your using Google navigation and you set the route before you set off on your trip then it will cache the route in your phone for when you have no 3g signal.

    Google Maps version 5 is out in a matter of days and will allow you to cache full maps to your phone which you should be able to use with navigation too!
     
  6. takeshi

    takeshi Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    3,354
    Joined:
    Dec 6, 2009

    Dec 6, 2009
    3,354
    283
    163
    The GPS receiver doesn't. As for the GPS app -- depends on the app.
     

Share This Page

Loading...