1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General GPS Pre-Rant

Discussion in 'Android Devices' started by ODog2323, Mar 23, 2012.

  1. ODog2323

    ODog2323 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    510
    Joined:
    Jun 20, 2010

    Jun 20, 2010
    510
    41
    68
    NJ, USA
    Please God let this one have a WORKING GPS feature :}

    Awesome as my GSII is, its so frustrating to have to grab for my gf's GNex every time we need to find something in the car...
     

    Advertisement

    shelllar likes this.
  2. Gearu

    Gearu Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    783
    Joined:
    Apr 13, 2011

    Apr 13, 2011
    783
    86
    78
    I read about a GPS improving trick once, something to do with using an app which checks how many satellites you're locked onto, you use the app to build up (wait for) a big array connection and then you save and restart or something, I might trawl through the SII forum for it when I have spare time.

    Edit - here, I found the dicussion thread and an instruction thread, check them out, I hope they can help you improve GPS:
    http://androidforums.com/samsung-ga...ps-status-killing-my-battery.html#post3263471

    http://androidforums.com/2918122-post88.html

    (GPS Status is the app)
     
  3. Shocky

    Shocky On Probation
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,872
    Joined:
    Jun 20, 2010

    Jun 20, 2010
    2,872
    319
    163
    GPS works fine on my Galaxy S II, even indoors.
     
  4. robhs

    robhs Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    175
    Joined:
    Jul 16, 2010

    Jul 16, 2010
    175
    16
    38
    Dayton, OH
    Mine too, unlike my Captivate.
     
  5. ODog2323

    ODog2323 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    510
    Joined:
    Jun 20, 2010

    Jun 20, 2010
    510
    41
    68
    NJ, USA
    Wow, which versions of the GSII do you guys have? I had heard going in that GPS was a long standing and fairly widespread issue on Samsung phones. Sure enough, the odds of getting a fix with my Epic Touch are like 1 in 10 at best.
     
  6. xtop

    xtop Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    413
    Joined:
    Dec 18, 2009

    Dec 18, 2009
    413
    124
    68
    got a tmobile and att s2 in the house. neither have any gps issues like the previous tmobile and att s1's did
     
  7. shelllar

    shelllar Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 1, 2010

    Jul 1, 2010
    3
    0
    5
    I wish more people would have complained about the worthless gps on the Samsung s2. I cannot wait get a new phone when my contract is up. I would think Samsung would be concerned this may effect peoples decision when buying their next phone? I would not buy Samsung stock with their lousy response to consumers. What a shame because I have always like Samsung products. They obviously do not care.
     
  8. ODog2323

    ODog2323 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    510
    Joined:
    Jun 20, 2010

    Jun 20, 2010
    510
    41
    68
    NJ, USA
  9. Tware

    Tware Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    131
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    131
    14
    38
    I have first hand knowledge of 6 i777 SGS2's (7 if you count one that a coworker dropped in toilet) owned by friends, family and myself. All of them are dead on, nearly instant GPS locks, even indoors. Many of them came from captivates and had all the problems we know so well. There was simply no comparison. I think that device may need a trip back to Samsung.
     
  10. someguy43210

    someguy43210 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    136
    Joined:
    Jul 20, 2011

    Jul 20, 2011
    136
    24
    38
    Current devices like XPeria S, Note and iPhone 4S also support GLONASS ontop of aGPS and has good signal, making them possible to get location fix indoor. I think the SIII will be the same.
     
  11. bill1991

    bill1991 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    13
    Joined:
    Apr 29, 2012

    Apr 29, 2012
    13
    3
    36
    I still have a GS, where the gps is horribly bad (Have had to tweak settings to get it going but its still poor). I'm getting the new GS3 when its out and I expect it to have good quality gps or I won't be a happy chappy. Samsung does seem to have had its fair share of reported gps issues.
     
  12. someguy43210

    someguy43210 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    136
    Joined:
    Jul 20, 2011

    Jul 20, 2011
    136
    24
    38
    It will probably be similar to the Note, location lock within 1 to 2 second outdoor.
     
  13. Baldilocks

    Baldilocks Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,242
    Joined:
    Jul 18, 2010

    I've never had a problem with the GPS on my GS II. (shrug).
     
  14. Tommydaniel

    Tommydaniel Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    846
    Joined:
    Oct 31, 2009

    Oct 31, 2009
    846
    495
    113
    Houston, TX
    The GPS on my Epic Touch works perfectly fine.
     
  15. surf1

    surf1 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    66
    Joined:
    Nov 10, 2011

    Nov 10, 2011
    66
    5
    16
    I don't know what the difference is, but as others said my i777 has almost instant lock whether in doors or in the car. You may have a faulty sensor, or could just be your location as other Epic owners say they don't have that issue.
     
  16. NZtechfreak

    NZtechfreak Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,825
    Joined:
    Apr 23, 2010

    Apr 23, 2010
    1,825
    763
    213
    Medical Doctor
    Auckland, New Zealand

Share This Page

Loading...