1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support GT-1905 & SM-T210 Android Gallery problem.

Discussion in 'Android Help' started by maatt, Apr 9, 2016.

  1. maatt

    maatt Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Apr 9, 2016

    Apr 9, 2016
    1
    0
    5
    Male
    Hi,

    I have researched this issue with no avail.

    I am hoping for some info by posting my problem.

    I have had no issues with both devices since purchase (at least one year ago) however all of a sudden yesterday the android stock gallery on BOTH devices ceased to function as expected.

    Now, when open, the gallery shows only grey thumbnails (in case of video with a white triangle). If a gallery folder is opened, again grey thumbnails only. If the image/video is individually opened, the image will show, video will play. This is the case for images stored on the sdcard and the device memory.

    I had been using a 128gig sandisk ultra in the phone and samsung evo 64gig in the tablet. No issues ever until this weekend.

    As far as I am aware there has been no device/android update and I have not installed any new apps.

    To attempt to resolve this issue I have;

    1. Factory reset or both devices.
    2. Cache cleared for both devices.
    3. Formatted the sdcard with the phone and reinserted.
    4. Inserted a 32gig samsung evo card.

    From research I have done the following.

    5. Used a non stock gallery app.
    6. Used a media scan app.
    7. Attempted to view images/videos taken with the phone in the gallery.

    Nothing I have tried so far.

    Maybe there is something I have missed.
     

    Advertisement

Share This Page

Loading...