1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root GUIDE: From stock 1.5 to the latest root 2.1

Discussion in 'Android Devices' started by GrdLock, Mar 17, 2010.

  1. GrdLock

    GrdLock Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    405
    Joined:
    Nov 25, 2009

    Nov 25, 2009
    405
    188
    68
    Texas
    It shouldn't scroll anything when you run the chmod command.

    What does it say?
     

    Advertisement

    Styk likes this.
  2. Styk

    Styk Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Mar 17, 2010

    Mar 17, 2010
    10
    0
    15
    .
     
  3. GrdLock

    GrdLock Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    405
    Joined:
    Nov 25, 2009

    Nov 25, 2009
    405
    188
    68
    Texas
    You forgot the "shell" part.

    adb shell chmod 755 /system/bin/flash_image
     
    Styk likes this.
  4. etherguy

    etherguy Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    30
    Joined:
    Jan 25, 2010

    Jan 25, 2010
    30
    3
    16
    guess we won't be seeing that new rom today :(
     
  5. etherguy

    etherguy Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    30
    Joined:
    Jan 25, 2010

    Jan 25, 2010
    30
    3
    16
    and apply hand to head... just saw your update
     
  6. Styk

    Styk Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Mar 17, 2010

    Mar 17, 2010
    10
    0
    15
    got it now. I was copying and pasting from the first post.. was it not there? or i wonder how it disappeared...
     
  7. darrenmthornton

    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    34
    Joined:
    Jan 20, 2010

    Jan 20, 2010
    34
    0
    15
    Attorney
    Boston, MA
    grdlock, you (and company) are awesome...

    correct me if I'm wrong, but unless we run the recovery img correctly, the eris_0_2 rom won't do anything, right?
     
  8. GrdLock

    GrdLock Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    405
    Joined:
    Nov 25, 2009

    Nov 25, 2009
    405
    188
    68
    Texas
    Right, you have to follow the steps in order to flash the new eris_0_2 rom.
     
  9. sc00bz

    sc00bz Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    111
    Joined:
    Jan 23, 2010

    Jan 23, 2010
    111
    15
    38
    WEST TN
    Done. Thank you, sir.
     
  10. yELLOcAKE

    yELLOcAKE Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    8
    Joined:
    Feb 15, 2010

    Feb 15, 2010
    8
    1
    26
    Student
    California
    4. Go to Wipe, and do a wipe of data/factory reset, as well as dalvik-cache wipe.

    Will this delete all my apps, contacts, and pretty much everything not on the sd card?

    Edit: Nevermind everything was answered in IRC.
     
  11. Thats

    Thats That guy is This
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,169
    Joined:
    Feb 19, 2010

    Feb 19, 2010
    1,169
    383
    183
    Male
    Air Force
    Fargo, ND
    Anyway, YES I have USB Debugging on. I'm still not sure why it says unable to connect to device.
     
  12. Thats

    Thats That guy is This
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,169
    Joined:
    Feb 19, 2010

    Feb 19, 2010
    1,169
    383
    183
    Male
    Air Force
    Fargo, ND
    This is just making me happy. Hah!

    New problem: when I want to do step 3 in the recovery image installation, I am having problems in getting error saying:
    can't stat "recovery.img" does not exist.

    I have unzipped Recovery.zip into the \tools\ twice now and it still does not recognize that the file is there...But when I run the command prompt to open just that file (without the adb command) it recognizes that the file is there, but windows cannot open it.

    Confused. Any explanations would be very helpfull. And if this is timed I'm not liking the fact that I'm on a clock to get the new rom installed when I can't get past step 2.
     
  13. thegreathoe

    thegreathoe Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    3
    Joined:
    Mar 16, 2010

    Mar 16, 2010
    3
    1
    6
    it is case sensitive... try a cap R :)
     
  14. gluis

    gluis Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    43
    Joined:
    Nov 3, 2009

    Nov 3, 2009
    43
    1
    16
    Same thing here. recovery.img no such file or directory. BTW it is a lower case "r" in the file name.


    EDIT ***************************
    Got it to work. Good thing my computer smarts (hah) goes back to DOS daze. Even though I have my tools folder "pathed" I had to change directories within the command prompt into the tools directory then use the push commands ... worked like a charm.
     
  15. TheAtheistReverend

    TheAtheistReverend Anybody want a peanut?
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    2,837
    Joined:
    Feb 24, 2010

    Feb 24, 2010
    2,837
    933
    333
    EMT
    Minneapolis
    "8. Right-click My Computer > Properties, and go to Device Manager. You should see a device with a yellow exclamation next to it, this is your phone (if you don't see it you probably forgot to enable USB debugging mode)"

    Debugging is on, but still no yellow exclamation next to an icon.
    Should I just right click the "My HTC" in "Android USB Devices"?
     
  16. Ruh17

    Ruh17 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    118
    Joined:
    Dec 17, 2009

    Dec 17, 2009
    118
    1
    36
    California
    That's what I did and it worked just fine. Might have something to do with if/how you installedyou phone onto it computer previously.
     
    TheAtheistReverend likes this.
  17. gluis

    gluis Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    43
    Joined:
    Nov 3, 2009

    Nov 3, 2009
    43
    1
    16
    Re-Sign in @ Google "feature" still there after power cycle for eris_0_2 ROM

    EDIT*****************
    Hmmm, seems to be intermittent.
     
  18. pkopalek

    pkopalek Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    837
    Joined:
    Dec 19, 2009

    Dec 19, 2009
    837
    117
    113
    Computer Technician / Systems Implementation Manag
    Buffalo, NY
    I'm really baffled that I don't have to *228
     
  19. TheAtheistReverend

    TheAtheistReverend Anybody want a peanut?
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    2,837
    Joined:
    Feb 24, 2010

    Feb 24, 2010
    2,837
    933
    333
    EMT
    Minneapolis
  20. gluis

    gluis Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    43
    Joined:
    Nov 3, 2009

    Nov 3, 2009
    43
    1
    16
    Plus, Cell Standby issue there, too. Airplane Mode fixes, though.
     
  21. JohnnyThumbz

    JohnnyThumbz Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    61
    Joined:
    Feb 22, 2010

    Feb 22, 2010
    61
    2
    36
    AZ
    I followed the instructions to the letter but just cant get it to see the device. a video tutorial would help out, ALOT. :)
     
  22. pkopalek

    pkopalek Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    837
    Joined:
    Dec 19, 2009

    Dec 19, 2009
    837
    117
    113
    Computer Technician / Systems Implementation Manag
    Buffalo, NY
    ATTENTION

    There is a new ROM to flash, 0.3 instead of 0.2.

    TheFuzz has hosted it on his site. Follow all directions above, and INSTEAD OF the eris_0_2.zip link, use this

    thefuzz4.net eris_0_3.zip
    MD5: 1D45C9060C36D779C3137D690F24A64A

    He also hosts a tutorial one page back, parallel with this one. It's an excellent bookmark.

    Eris Root Roms

    This is made with OTA updates disabled, Amazon.com uninstalled, and a few apparent bug fixes. It seems stable, my Facebook contacts synced, Google login bug existed still (for me), and everything so far (including WiFi) seems to work.

    Edit: Oh, and WiFi being fixed (dhcp, rather) is part of this.
     
  23. gluis

    gluis Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    43
    Joined:
    Nov 3, 2009

    Nov 3, 2009
    43
    1
    16
    pk, do you have to redo the recovery and flash_image file also if you have done the 0_2 ROM already?
     
  24. gsnider

    gsnider Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    16
    Joined:
    Feb 23, 2010

    Feb 23, 2010
    16
    1
    16
    nope, just put the zip on your sd card, boot into recovery mode, do the wipe data/dalvik cache and flash the new zip
     
  25. gsnider

    gsnider Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    16
    Joined:
    Feb 23, 2010

    Feb 23, 2010
    16
    1
    16
    Does this fix the XP ADB issue that I had in the 0_2 rom where it wouldn't install the drivers?
     

Share This Page

Loading...