1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [GUIDE][ROOT] Rooting LG Leon with SuperSu

Discussion in 'Android Devices' started by TerryG4, Sep 18, 2015.

  1. pezman726

    pezman726 Member
    Rank:
    None
    Points:
    33
    Posts:
    84
    Joined:
    Dec 30, 2015

    Dec 30, 2015
    84
    36
    33
    Male

    Guess I got lucky with f! :)
     

    Advertisement

  2. midolorfi

    midolorfi Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    7
    Joined:
    Jan 23, 2016

    Jan 23, 2016
    7
    0
    15
    Algérie
    my lg leon h324t ... version V10c not rootable i try all the méthode ....... what version is root-able for me i want Downgrad my
     
  3. harrison77

    harrison77 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    37
    Joined:
    Oct 8, 2015

    Oct 8, 2015
    37
    5
    26
    Male
  4. midolorfi

    midolorfi Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    7
    Joined:
    Jan 23, 2016

    Jan 23, 2016
    7
    0
    15
    Algérie
  5. harrison77

    harrison77 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    37
    Joined:
    Oct 8, 2015

    Oct 8, 2015
    37
    5
    26
    Male
    I will walk you through it if you can set up a time I just went to a metropcs store and the clerk had that version and I rooted it with kingroot in less than a minute did you enable dev options and unlock oem it stopped at 60 percent said it was not supported but when I used the root tab on es file explorer it was rooted than used terminal emulator to push chainfire su I have 2 lg leons they are both rooted Just trying to help get back to me if you want help harrisoncford77@gmail.com
     
  6. TerryG4

    TerryG4 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    33
    Posts:
    90
    Joined:
    Jul 14, 2015

    Jul 14, 2015
    90
    28
    33
    Male
    Serres,Greece
    Thank you for ruined up my job making this and more guides.
    Everything you need to use is on the guide. if you can't root this version you own try to downgrade with my guide(search my profile) and try it again, Method works for sure!
     
  7. harrison77

    harrison77 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    37
    Joined:
    Oct 8, 2015

    Oct 8, 2015
    37
    5
    26
    Male
    your guide? your riding REAL developers coat tails
     
  8. RickyRlto

    RickyRlto Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    18
    Joined:
    Feb 8, 2016

    Feb 8, 2016
    18
    1
    26
    Male
    this method bricked my phone and i finally fixed it. any alternatives other than using king root again?
     
  9. TerryG4

    TerryG4 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    33
    Posts:
    90
    Joined:
    Jul 14, 2015

    Jul 14, 2015
    90
    28
    33
    Male
    Serres,Greece
    Impossible, it's tested for sure! To have the supersu apk this is the method
     
  10. RickyRlto

    RickyRlto Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    18
    Joined:
    Feb 8, 2016

    Feb 8, 2016
    18
    1
    26
    Male
    How are you going to tell me its impossible after i spent days figuring out how to unbrick it! lol it sucks but it happened the moment i uninstalled king root. I have a LG Leon btw
     
  11. bcrichster

    bcrichster ROMinator
    Moderator
    Rank:
     #20
    Points:
    1,063
    Posts:
    7,076
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Jan 23, 2013
    7,076
    5,656
    1,063
    Male
    Electrical, Electronics
    Florida
    Try installing a custom recovery (CWM, TWRP, PhilZ) and flash whatever ROM you like. Problem solved. [emoji6]
     
  12. RickyRlto

    RickyRlto Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    18
    Joined:
    Feb 8, 2016

    Feb 8, 2016
    18
    1
    26
    Male
    i did that. ok heres what happened......i installed SuperSU me flashed it pressed the big blue button and then after it finished i was told to uninstall king root. So i went to king root app and went to settings-uninstall king root-and all of a sudden it bricked.....thats why im not touching the supersume app with a 10foot pole yet lol
     
  13. bcrichster

    bcrichster ROMinator
    Moderator
    Rank:
     #20
    Points:
    1,063
    Posts:
    7,076
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Jan 23, 2013
    7,076
    5,656
    1,063
    Male
    Electrical, Electronics
    Florida
    Then you obviously didn't follow KingRoot's & SuperSuMe directions. You were supposed to reRoot with KR (Do NOT reboot yet!) then IMMEDIATELY run SuperSuMe. Small but very important technicality.. [emoji41]
     
  14. RickyRlto

    RickyRlto Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    18
    Joined:
    Feb 8, 2016

    Feb 8, 2016
    18
    1
    26
    Male
    Hmm alright...well lets say i uninstall to reinstall king root right now(after doing all kinds of tweaks) it shouldn't brick??
     
  15. bcrichster

    bcrichster ROMinator
    Moderator
    Rank:
     #20
    Points:
    1,063
    Posts:
    7,076
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Jan 23, 2013
    7,076
    5,656
    1,063
    Male
    Electrical, Electronics
    Florida
    NO do NOT uninstall it. Just rerun/reRoot (even tho it's already rooted with KR) with KR app then immediately run SuperSuMe
     
  16. bcrichster

    bcrichster ROMinator
    Moderator
    Rank:
     #20
    Points:
    1,063
    Posts:
    7,076
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Jan 23, 2013
    7,076
    5,656
    1,063
    Male
    Electrical, Electronics
    Florida
    If it still doesn't do what's needed then ur SuperSuMe isn't compatible with the version of KR you are running and need to just install a preRooted ROM instead
     
  17. RickyRlto

    RickyRlto Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    18
    Joined:
    Feb 8, 2016

    Feb 8, 2016
    18
    1
    26
    Male
    Ok and by that you mean optimize or purify? Because i don't see a reroot option.
     
  18. bcrichster

    bcrichster ROMinator
    Moderator
    Rank:
     #20
    Points:
    1,063
    Posts:
    7,076
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Jan 23, 2013
    7,076
    5,656
    1,063
    Male
    Electrical, Electronics
    Florida
  19. RickyRlto

    RickyRlto Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    18
    Joined:
    Feb 8, 2016

    Feb 8, 2016
    18
    1
    26
    Male
  20. RickyRlto

    RickyRlto Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    18
    Joined:
    Feb 8, 2016

    Feb 8, 2016
    18
    1
    26
    Male
  21. meolo2002

    meolo2002 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Sep 8, 2015

    Sep 8, 2015
    6
    0
    5
    Male
    This finally works well on my leon h320 v10g!!!! Great!!! P.s. wich is the advantage of super sum instead of kinguser?
     
  22. RaymondAndroid

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Mar 4, 2016

    Mar 4, 2016
    1
    0
    5
    Which intermediate steps (firmware downgrades) and which firmwares did you use ? I can only find polish versions. Do they work ?
     
  23. Tempestive

    Tempestive Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Mar 22, 2016

    Mar 22, 2016
    1
    0
    5
    Male
    Worked mostly as advertised! Thank you, Terry!

    Since my LG H-320 came with the V10g-EUR-XX firmware, I tried to downgrade - not a single of the other rootable firmware from the posted links was stable (stuff kept crashing) so I reverted back to the original V10g.
    I still decided to try this method, and lo and behold, my phone is now rooted!

    I actually used NewKingroot v4.82 (release from 09/03/2016), available on the XDA Developers' forums, to root my LG. Downloaded the compressed file "Rootin", followed instructions, and was finally getting some positive response from the commands.

    Lines 8 through 20 in step 7 returned me with "no such file or directory", but from the looks of it, those commands might be messing with Kingroot files that no longer exist in the version I used... I'd guess.
    Disheartened but not hopeless, I kept going...
    ...and tadaa!

    I used my IMEI on the page the OP shared in the downgrading guide, and the V10g I used is now available there (It's the TM3/TMN_MEO one from Portugal.

    Good luck!
     
  24. RikuAzhurlar

    RikuAzhurlar Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    6
    Joined:
    Mar 1, 2016

    Mar 1, 2016
    6
    1
    6
    Male
    toledo
    just did this this to my sisters tmobile on 10f and it worked fine installed the c50 twrp using dd and enabling oem unlock. if she continues to let me screw around with it then ill update it to 10g and try the root method that works on my lg g stylo. just figured id post this for you guys also i might to make it easier for you guys on this device aas well make a bat file to do all of this
     
    #49 RikuAzhurlar, May 15, 2016
    Last edited: May 15, 2016
  25. TerryG4

    TerryG4 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    33
    Posts:
    90
    Joined:
    Jul 14, 2015

    Jul 14, 2015
    90
    28
    33
    Male
    Serres,Greece
    If you are from Europe all versions from Europian models are working! If you install a firmware from another country you will just see a message when the phone boots up and nothing else.. All are same.
    Thank you really! I'm trying to do whatever i can to help you(you=all of you ,not especially you ) I seach about that lines you was talking but i didn't found an error "no such file or directory" i know it's strange but i used this method for LG Zero(My new phone) and nothing came up .. I will check it for sure. But since the root method worked fine we're cool! :) Cheers!

    I used this method for LG Zero :p
     
Tags:

Share This Page

Loading...