1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Guide to Rooting 2.2 for Windows and Linux

Discussion in 'Android Devices' started by OMJ, Aug 3, 2010.

  1. midax

    midax Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    14
    Joined:
    Aug 4, 2010

    Aug 4, 2010
    14
    0
    15
    NC foothills
    This is a followup on my installation issue. Based on OMJ's suggestion that the RSD Lite has problems with some PCs, I borrowed my wife's laptop and tried again ... success!!! My droid wasn't showing up as a device when running from my first PC, but did show up on the laptop.

    During the update, I did get confused about all the rebooting and I forgot to press Allow Update the first try before pressing Install, but it worked the second try.

    Now FRG22 displays in the settings and things seem more stable - except for the wireless connection, and I've been checking another thread for advice on how to fix that.
     

    Advertisement

  2. OMJ

    OMJ Bazinga
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,289
    Joined:
    Nov 27, 2009

    Nov 27, 2009
    3,289
    825
    213
    Finance
    Pennsylvania
    Honestly have no clue what would cause that error. I have never seen it before.

    I find the Linux process to be much easier and much more reliable. Rarely if ever do I use RSD Lite to flash sbf files anymore.
     
    glitch32 likes this.
  3. midax

    midax Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    14
    Joined:
    Aug 4, 2010

    Aug 4, 2010
    14
    0
    15
    NC foothills
    Deadpoolkilla, I just saw your post. Yes, I'm up and running with FRG22, but had to use a different PC (Windows 7 laptop) to get the RSD Lite to work right.

    One tip, if you're following the itemized instructions How to Root 2.2 from Windows is after 23) Disable USB Mass Storage, hit the power key, to back up a page to the menu that shows 26) Click on Install. And don't forget (like I did) to do 27) before 28).

    Hope that helps.

    Perseverence pays off.
     
  4. glitch32

    glitch32 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    111
    Joined:
    Dec 7, 2009

    Dec 7, 2009
    111
    2
    56
    IT
    Arizona
    I find the Linux process to be much easier and much more reliable. Rarely if ever do I use RSD Lite to flash sbf files anymore.[/QUOTE]

    Works for me, I think I'm gonna join the root community :D
     
  5. glitch32

    glitch32 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    111
    Joined:
    Dec 7, 2009

    Dec 7, 2009
    111
    2
    56
    IT
    Arizona
    Ok, I'm rooted! Thank you OMJ! I've got NexFro 1.0.1 right now and my battery runs a little warm, but it's working great! It's amazing how easy it is on Ubuntu. I thought it would take longer than it did. I gotta say, I was nervous at first, but it was worth it! Thanks for writing such a clear how-to!
     
  6. jcfitz

    jcfitz Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 5, 2010

    Aug 5, 2010
    10
    0
    35
    Test Technician
    Delaware
    OMJ, thanks. Updated my D1 earlier this week to 2.2. Then saw this forum and did my first root on my phone. Everything works and I had no problems with any of the directions that you gave or with my phone. I receive email/messages, can make phone calls, web browse with flash(installed the apk when I did the 2.2 update). Now its onto OC'ing and making apps for my phone.
     
  7. g4lapagos

    g4lapagos Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 7, 2010

    Aug 7, 2010
    10
    2
    16
    Electronics Tech
    escondido ca
    great write up,worked perfectly on my first try. thanks!
     
  8. famac!

    famac! Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    100
    Joined:
    Nov 10, 2009

    Nov 10, 2009
    100
    3
    36
    Worked flawlessly. Thanks OP.
     
  9. blong4life

    blong4life Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    19
    Joined:
    Aug 3, 2010

    Aug 3, 2010
    19
    0
    35
    Automotive Technician
    Massachusetts
    This worked for me, I did a basic 2.2 FR22 update, lasted about 10 Minutes, but for people doing this, if you can't mount the SD card keep rebooting and trying to mount it, it seems hit or miss so keep doing it until it works.
     
  10. D4RK354B3R

    D4RK354B3R Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Aug 8, 2010

    Aug 8, 2010
    1
    0
    5
    Hello

    I'm currently running 2.2, not rooted and I've been trying to root my phone with no avail.

    Everytime I try to to anything with RSDLite, it seems to be working just fine until it hits 100% Executed. At this point, it sits around and eventually says that the flash has failed because the phone did not re-enumerate and the phone disconnected. (Cannot get past step 13)

    My phone is not rebooting (Pretty much every guide out there says the phone will reboot).

    Instead, it's just sitting at the Bootloader 2C.7C screen and it's more or less unresponsive.
    It seems to do this with everything, not just SP Recovery 2.1

    Do you have any tips on what to do?

    [EDIT]: Actually... my phone shows build number to be FRG01B (Still not rooted?)... but I have not been able to install SP Recovery.

    I'm still trying to install SP Recovery so I can flash one of P3Droid's overclocked kernels.

    Is there anything I'm missing? Do you have any answers as to why my phone won't reboot when it should be with RSD Lite? Any solutions?

    [EDIT2]:
    Here is the error log file.
    15:46:08, August 08, 2010
    Line: 517
    ERROR: AP Die ID: 0be0010c0e880304000000000400

    15:46:08, August 08, 2010
    Line: 524
    ERROR: BP Die ID: 0000000000000000000000000000

    15:46:08, August 08, 2010
    Line: 531
    ERROR: AP Public ID: ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

    15:46:08, August 08, 2010
    Line: 538
    ERROR: BP Public ID: 0000000000000000000000000000000000000000

    15:48:08, August 08, 2010
    Line: 273
    ERROR: Phone[0000]: Phone did not re-enumerate after RAM-downloader was sent.
    File: X:\test_dev_usb\flash\code\flashdll\ReenumOp.cpp
    Device ID: 0

    15:48:08, August 08, 2010
    Line: 1182
    ERROR: Phone[0000]: Flash failed.
    File: X:\test_dev_usb\flash\code\flashdll\PST_FP_FlashThread.cpp
    Device ID: 0

    15:48:08, August 08, 2010
    Line: 587
    ERROR: Flash failure: Phone[0000]: Phone did not re-enumerate after RAM-downloader was sent. (Error Code: 3e),
    Detailed Error Details: Direction of the Error=No Direction, Command Value=0, Code Group Number=257
    File: X:\test_dev_usb\flash\code\flashdll\FlashHdlr.cpp
    Device ID: 0
     
  11. glitch32

    glitch32 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    111
    Joined:
    Dec 7, 2009

    Dec 7, 2009
    111
    2
    56
    IT
    Arizona
    OMJ, is there a way to revert to stock with Linux? I don't want to now, but for future reference just in case it's needed. Otherwise, I already know the Windows way.
     
  12. OMJ

    OMJ Bazinga
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,289
    Joined:
    Nov 27, 2009

    Nov 27, 2009
    3,289
    825
    213
    Finance
    Pennsylvania
  13. PrvtChurch

    PrvtChurch Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    2
    0
    5
    NY, USA
    I got all the way up to Flashing SPRecovery (Step 13) but RSD Lite would give me a 0x7029 error. saying something about the .ini file. not sure what the problem is.
     
  14. glitch32

    glitch32 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    111
    Joined:
    Dec 7, 2009

    Dec 7, 2009
    111
    2
    56
    IT
    Arizona
  15. acidrane

    acidrane Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Aug 6, 2010

    Aug 6, 2010
    54
    3
    16
    los angeles


    when i do that, it says "no such file". is it suppose to say that or give out more info?

    md5sum is in windows/system32 file and the sbf is in c:\
     
  16. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,453
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,453
    1,957
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    Did you run the command Change directories to your C:\ root directory first?
     
  17. acidrane

    acidrane Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Aug 6, 2010

    Aug 6, 2010
    54
    3
    16
    los angeles
    yes. directory changed to c:\. this is exaclty what i type in "c:\>md5sum SPRecovery_ESE81.sbf" with the "c:\>" already typed in.
     
  18. OMJ

    OMJ Bazinga
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,289
    Joined:
    Nov 27, 2009

    Nov 27, 2009
    3,289
    825
    213
    Finance
    Pennsylvania
    did you put md5sum.exe in c:\windows\system32
     
  19. acidrane

    acidrane Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Aug 6, 2010

    Aug 6, 2010
    54
    3
    16
    los angeles
    yes.
     
  20. OMJ

    OMJ Bazinga
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,289
    Joined:
    Nov 27, 2009

    Nov 27, 2009
    3,289
    825
    213
    Finance
    Pennsylvania
    try moving it to c:\
     
  21. acidrane

    acidrane Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Aug 6, 2010

    Aug 6, 2010
    54
    3
    16
    los angeles
    no luck
     
  22. OMJ

    OMJ Bazinga
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,289
    Joined:
    Nov 27, 2009

    Nov 27, 2009
    3,289
    825
    213
    Finance
    Pennsylvania
  23. acidrane

    acidrane Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Aug 6, 2010

    Aug 6, 2010
    54
    3
    16
    los angeles
    ok wait, nvm. dumb mistake on my end. i got it.
     
  24. PrvtChurch

    PrvtChurch Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    2
    0
    5
    NY, USA
    Can someone tell me why I am getting a 7029 (something about an .ini file) when I try to flash SPRecovery?
    Tried on a different PC and am getting a 0x700F error now.
     
  25. OMJ

    OMJ Bazinga
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,289
    Joined:
    Nov 27, 2009

    Nov 27, 2009
    3,289
    825
    213
    Finance
    Pennsylvania
    what does it say along with those errors. I dont know all the error codes.
     

Share This Page

Loading...