1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support gyroscope doesn't work correctly

Discussion in 'Android Help' started by moh3enkimia, Apr 12, 2016.

  1. moh3enkimia

    moh3enkimia Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Apr 12, 2016

    Apr 12, 2016
    2
    0
    5
    Male
    Hi, my gyro sensor doesn't work correctly after update to android 5.1.1. I can rotate screen but I can't take 360° photos by google camera app, and even I can't see 360° videos and photos on my HUAWEI G7, and I can't use my cardboard anymore. I was using it without any problems before update . Help me
     

    Attached Files:


    Advertisement

  2. mikedt

    mikedt 你好
    Rank:
     #6
    Points:
    2,238
    Posts:
    24,655
    Joined:
    Sep 22, 2010

    Sep 22, 2010
    24,655
    13,645
    2,238
    Teachaaa
    Jinan, China
    Could try a factory reset, just in case it's something funky going on after the update.
     
    moh3enkimia likes this.
  3. svim

    svim Android Expert
    Rank:
     #45
    Points:
    608
    Posts:
    3,753
    Joined:
    Dec 19, 2013

    Dec 19, 2013
    3,753
    2,793
    608
    Illinois
    Before you go through the process of a Factory Reset, try wiping the system cache partition. The system cache is its own partition, separate from the general user partition so it won't affect any of your data. Clearing the system cache after a system update is generally a good idea anyway. You need to reboot your phone into Recovery Mode to access the 'wipe cache partition' option:
    http://www.hardreset.info/devices/huawei/huawei-ascend-g7/recovery-mode/

    Another thing to try is install the 'GPS Status & Toolbox' app from Google Play. In its options menu there are 'Compass calibration', 'Calibrate pitch and roll', and 'Manage A-GPS state' selections you should run.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eclipsim.gpsstatus2&hl=en
     
    moh3enkimia, Mikestony and mikedt like this.
  4. moh3enkimia

    moh3enkimia Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Apr 12, 2016

    Apr 12, 2016
    2
    0
    5
    Male
    Thank you, But I couldn't access to my bootloader because it was locked. And I did your second way but it did not work.
    And even I did factory reset but did not work. What do u think guys? I could use gyro before android update, Is it a bug? :-\
    And how can I access to my phone's bootloader?
     
  5. svim

    svim Android Expert
    Rank:
     #45
    Points:
    608
    Posts:
    3,753
    Joined:
    Dec 19, 2013

    Dec 19, 2013
    3,753
    2,793
    608
    Illinois
    moh3enkimia likes this.

Share This Page

Loading...