1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Handcent issues.

Discussion in 'Android Devices' started by Jmtegra, May 1, 2010.

  1. Jmtegra

    Jmtegra Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    338
    Joined:
    Feb 28, 2010

    Feb 28, 2010
    338
    12
    58
    Pensacola, FL
    Im running 2.1v3 and for some reason when i open handcent the only messages that show up are the ones from my girlfriend. If someone else texts me i will still get the notification pop up but they wont have a thread in the hancent app, i have to go to the native messaging app to view the thread. Any help would be appreciated thanks. :thinking:
     

    Advertisement

  2. zerocool79346

    zerocool79346 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    978
    Joined:
    Apr 22, 2010

    Apr 22, 2010
    978
    432
    113
    Open stock message app>Menu>Settings>Turn off Autoretrieve and Notifications. See if that works for you. if it doesn't, go Settings>Applications>Manage Applications>Messages>Clear Defaults, wait till your next text and it will ask if you want to open with Handcent or Messages, click use as default check box and then select Handcent.

    Another Handcent problem, lately, Handcent has started acting up on me and keeping the phone awake. I tried uninstalling and reinstalling, but it still did it, anyone else had this problem and resolved it.
     
  3. Bswartz95

    Bswartz95 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    118
    Posts:
    1,101
    Joined:
    Dec 11, 2009

    I've tried Handcent twice and both times noticed increase battery drain. I also had a lot of lag when I would load my messages list.

    I settled for the stock messaging program with SMS Popup to wake up my screen.
     
  4. zerocool79346

    zerocool79346 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    978
    Joined:
    Apr 22, 2010

    Apr 22, 2010
    978
    432
    113
    It hasn't really been a problem for me battery wise (I'm at 83% with 8 hours on) just wondering if I'm the only one that it has acted up on.
     
  5. gruss

    gruss Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,411
    Joined:
    Feb 16, 2010

    Feb 16, 2010
    1,411
    116
    163
    IT
    Toledoish
    No 2 updates ago it started keeping phone awake. Next update it crashed hard and I gave up. Dev seemed uninterested so chomp it is. Not happy but at least it works.
     
  6. zerocool79346

    zerocool79346 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    978
    Joined:
    Apr 22, 2010

    Apr 22, 2010
    978
    432
    113
    Yeah I might have to get Chomp then. We'll just see how this goes I guess.
     
  7. jayjay1122

    jayjay1122 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,456
    Joined:
    Mar 12, 2010

    Mar 12, 2010
    1,456
    338
    163
    Network Engineering and Data Communications
    I'll be where I'm at!
    Same issue with Handcent here...unplugged 2 1/2 hours ago and my phone is at 100% awake time and I am already down to 85% battery...

    Gonna switch back to Chomp!
     
  8. Jmtegra

    Jmtegra Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    338
    Joined:
    Feb 28, 2010

    Feb 28, 2010
    338
    12
    58
    Pensacola, FL
    I dont have the awake issue but i figured out my problem. I blacklisted a few people and for some reason it black listed everyone except the two people who had open threads when i started the blacklist. weird.
     
  9. zerocool79346

    zerocool79346 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    978
    Joined:
    Apr 22, 2010

    Apr 22, 2010
    978
    432
    113
    Handcent's awake issue is tied to it's pop-up somehow and only after the latest update. I turned the pop-up off and it's sleeping normally again.
     
  10. Jmtegra

    Jmtegra Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    338
    Joined:
    Feb 28, 2010

    Feb 28, 2010
    338
    12
    58
    Pensacola, FL
    I use the pop up, but dont let it unlock the phone or turn on the screen. Try that, i havent had any awake problems out of it.
     
  11. TTupa

    TTupa Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    69
    Joined:
    Apr 30, 2010

    Apr 30, 2010
    69
    9
    16
    I'm pretty sure I have the latest update, and I do use the pop-up, but I'm not experiencing any awake issues. My phone currently has an up time of about 84 hours and an awake time of 36 hours (43%.)

    The only issue I had was lagginess of the full QWERTY (non-compact) using the pop-up. It's better now that I turned off "blur background" in the pop-up settings window.
     
  12. zerocool79346

    zerocool79346 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    978
    Joined:
    Apr 22, 2010

    Apr 22, 2010
    978
    432
    113

    Huh, maybe it was only on my phone then. But I did everything, tweaked all the settings, and the pop up still somehow kept my partial awake time over the System. I'm not happy about that, I really liked not having to go to the individual threads every time.
     
  13. TTupa

    TTupa Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    69
    Joined:
    Apr 30, 2010

    Apr 30, 2010
    69
    9
    16
    I don't know if it makes a difference, but I don't leave my pop-ups on the screen for long. Basically, as soon as I get a message, I use the quick-reply to respond. That's the main reason I use Handcent. Are you leaving pop-ups on-screen for a long time...as in, is the phone re-sleeping with the pop-up active?
     
  14. zerocool79346

    zerocool79346 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    978
    Joined:
    Apr 22, 2010

    Apr 22, 2010
    978
    432
    113
    See I thought of that too, and at times, I haven't been able to answer the messages for a half an hour or so, so that very well could be the problem, but there isn't much I can do about those times that I can't get to it.
     
  15. TTupa

    TTupa Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    69
    Joined:
    Apr 30, 2010

    Apr 30, 2010
    69
    9
    16
    Exactly, and that *shouldn't* be a problem, but maybe it's a bug with Handcent. Maybe the pop-up keeps the phone awake until it is closed? I wouldn't think that would be overlooked by the devs, but I could be wrong.
     
  16. zerocool79346

    zerocool79346 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    978
    Joined:
    Apr 22, 2010

    Apr 22, 2010
    978
    432
    113
    It very well could be that exactly. Definitely should not have been overlooked, but I can't complain to much about a free app i guess.
     
  17. IzelTokatl

    IzelTokatl Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    580
    Joined:
    Dec 11, 2009

    Dec 11, 2009
    580
    90
    78
    a lifehacker
    Southern California
    I've got none of these issues on handcent. Hope it works out.
     
  18. f0ul99

    f0ul99 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    May 6, 2010

    May 6, 2010
    1
    0
    5
    After the new update a few days ago, my handcent screwed... can't change the LED color, can turn off privacy notification... a bit sluggish.. any suggestions?
     

Share This Page

Loading...