1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Handcent SMS contact ringtones

Discussion in 'Android Devices' started by whisperz433, Dec 22, 2009.

  1. whisperz433

    whisperz433 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Dec 20, 2009

    Dec 20, 2009
    2
    0
    5
    I've read that you can assign custom ringotnes for contacts on Handcent, but can't figure it out. A little help please???
     

    Advertisement

  2. vincentp

    vincentp Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,640
    Joined:
    Nov 11, 2009

    Nov 11, 2009
    1,640
    59
    128
    Mortgage Underwriter
    Rochester, NY
    Can't seem to find that anywhere in Handcent. I know you can set ringtones for contacts by default in Android in the contacts app, but I don't know if that applies to texts messages.
     
  3. ceruti82

    ceruti82 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    79
    Joined:
    Dec 11, 2009

    Dec 11, 2009
    79
    1
    16
    Cali
    go into handcent,
    choose a contact,
    click the button in upper right corner,
    choose notification settings,
    choose select ringtone,
    then select your tone.
    all set :)

    you can customize SOOO many things with handcent: the icon for incoming text, the LED color, the way it vibrates, custom signatures for different contacts...etc.. its super customizable!

    i learned it all by just playing around with it, i LOVE handcent!
     
  4. FrayAdjacent

    FrayAdjacent Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    274
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    274
    4
    36
    Austin, Texas
    Ceruti, I couldn't get HandCent to vibrate on notification no matter what I had it set to. Just didn't do it.

    There has been an update since, so maybe it will work now? I'll give it a try.


    ADDED: Just tried. No vibrate. I set it to vibrate always, and test notification... it plays the sound I set, but no vibe. Tried different vibrate patterns, still nothing.
     
  5. ceruti82

    ceruti82 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    79
    Joined:
    Dec 11, 2009

    Dec 11, 2009
    79
    1
    16
    Cali
    hmm, i"ve never had any issues with that..
    but i have noticed one thing about the custom VIBRATE PATTERN function.. you have to have the CUSTOM numbers set to be 0,xx,xx,xx or it wont vibrate.. put a ZERO as the first number, see if that works.. i just tested it out with mine..

    i have mine set as: 0,170 for example, and that works fine...

    there was just another update yesterday, maybe update it again if you havent ??
    or email the dev for help.. i have emailed a few app developers, and have gotten replies within the hour usually.. they seem to really want to keep us happy !
     
  6. whisperz433

    whisperz433 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Dec 20, 2009

    Dec 20, 2009
    2
    0
    5
    Got it! thanks for the help!!
     
  7. DroidSloth

    DroidSloth Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    45
    Joined:
    Nov 11, 2009

    Nov 11, 2009
    45
    8
    16
    With normal or custom starting with zero, I still cannot get my phone to vibrate on new texts. Getting insanely frustrating.

    Just did a full factory reset / wipe, formatted my sd card so I would think all settings are gone. With the phone set to vibrate and the stock messaging app set to notifications: yes and vibrate: yes, still no vibrate. Handcent re-installed and configured to vibrate: always, pattern: normal... still refuses to vibrate.
     

Share This Page

Loading...