1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Handcent

Discussion in 'Android Apps & Games' started by allenmac, May 24, 2010.

  1. mikeman84

    mikeman84 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    Apr 15, 2010

    Apr 15, 2010
    25
    1
    16
    NJ
    Do you have a link as I kept thinking they wouldn't send and needed confirmation from the other end. Thanks.
     

    Advertisement

  2. DaveS024

    DaveS024 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    49
    Joined:
    Apr 22, 2010

    Apr 22, 2010
    49
    3
    16
    Does anyone know how to forward a MMS in Handcent? To forward a regular text just long press on the message and u get an option to forward, but when i have a mms and i long press it, there is no option to forward?????
     
  3. Vihzel

    Vihzel Destroying Balls Everyday
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    5,364
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    5,364
    1,055
    333
    NYU Student & Real Estate Agent
    Manhattan, NY
    I "donated" $3 and now have 0 ads. It's awesome. For anyone that complains about having to pay $3... first think about how much money you're wasting already. :)
     
  4. Todd M

    Todd M Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    271
    Joined:
    Apr 7, 2010

    Apr 7, 2010
    271
    39
    63
    In the 712
    I just forwarded a MMS via the long press just fine. There were several MMSs from the same person, so I long pressed on the actual MMS (not the conversation but the actual MMS file in the message) and it came up with a menu that allowed me to forward it.
     
  5. DaveS024

    DaveS024 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    49
    Joined:
    Apr 22, 2010

    Apr 22, 2010
    49
    3
    16
    must have just been that one mms i had a problem with.....maybe because it was 2 attached files in one. It was a pic and a sound file attached
     
  6. freegynecologist

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    May 27, 2010

    May 27, 2010
    1
    0
    5
    I like handcent but recently it has stopped vibrating when I get a text. I can't figure it out. Any suggestions?:thinking:
     
  7. wkd1

    wkd1 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    80
    Joined:
    Dec 2, 2009

    Dec 2, 2009
    80
    9
    16
    Paramedic
    Arizona
    I'm trying to find the link for you. If you open the stock messenger, click settings, scroll down to 'Failure Notification', uncheck this. Then close the stock messenger. For some reason this is the notification thats been haunting some of us in Handcent, even though our messages actually would go through. I'll keep digging.
     
    mikeman84 likes this.
  8. Bookendart

    Bookendart Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    May 3, 2010

    May 3, 2010
    12
    0
    15
    i love this app and am really happy with the new update. The only thing I'm having a problem with is setting custom backgrounds with images from my SD. It wants me to crop the image into a square, but then stretches it to fill the rectangle on the background behind the message bubbles. Because i'm using photos of people for their backgrounds, the distortion looks particularly bad. Does anyone else have this problem?
     
  9. Twiz

    Twiz Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    478
    Joined:
    Mar 14, 2010

    Mar 14, 2010
    478
    106
    78
    Steeler country
    Mine doesn't vibrate either. :thinking: I'm not positive it did before the last update. I read on handcent forums that vibrate isn't working with the incredible.
     
  10. slumpey

    slumpey Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    286
    Joined:
    Mar 9, 2010

    Mar 9, 2010
    286
    16
    38
    I cant get the numbers to appear ontop of the handcent icon anymore, i.e. 1, 2,3 depending on how many unread messages. How can I get this back. I think the last update effected this. Does anyone elses work.
     
  11. Old Member

    Old Member Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,583
    Joined:
    Mar 23, 2010

    Mar 23, 2010
    2,583
    1,904
    313
    Male
    Teacher/Church Planter/ Basketball Coach
    Cincinnati
    Bump.

    I think what you are asking for is a widget that you can put on one of your screens that shows text messages at all times.
     
    Musky likes this.
  12. SingJsong

    SingJsong Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    60
    Joined:
    May 3, 2010

    May 3, 2010
    60
    0
    15
    CT
    The app is great regarding the level of customizing. But coming from a dumbphone whose vibrate function far surpasses the Incredible, I'm not very impressed regarding that. I guess this is more of a complaint against the Incredible though. I almost never use ringtones or annoying shit like that and so I can barely feel the vibrating from a text even when on the longest setting in Handcent. With my old phone I'd feel it right away.
     
  13. Musky

    Musky Android Expert
    Rank:
     #90
    Points:
    173
    Posts:
    1,852
    Joined:
    Mar 13, 2010

    Mar 13, 2010
    1,852
    379
    173
    Male
    Computer Tech
    San Diego
    Yes, exactly. I can do it with the native messaging program.
     
  14. Maddingo

    Maddingo Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    66
    Joined:
    May 8, 2010

    May 8, 2010
    66
    8
    16
    New version does not notify me by Sound or Vibration when a new message comes in. I liked the program and used it before the update. Now it is useless without notifications.
     
  15. titos1997

    titos1997 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    14
    Joined:
    Jan 10, 2010

    Jan 10, 2010
    14
    0
    15
    i turned off all notifications and used sms popup. It gives me alot of different options that are not in the standard options
     
  16. vgp

    vgp Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    180
    Joined:
    May 1, 2010

    May 1, 2010
    180
    32
    43
    Dallas
    Mine did the same, but i downloaded sound manager and its back and im back...in love :D

    I heard the same, that the issue was with the phone and not the adding of apps. After a couple of days mine stoppped. i didnt figure out how to add apps until after...so, im slow :cool:
     
  17. rjjk91

    rjjk91 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    35
    Joined:
    May 18, 2010

    May 18, 2010
    35
    0
    15
    is there one?
     
  18. vgp

    vgp Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    180
    Joined:
    May 1, 2010

    May 1, 2010
    180
    32
    43
    Dallas
    Mine works fine if not better....recheck your settings ;)
     
  19. vgp

    vgp Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    180
    Joined:
    May 1, 2010

    May 1, 2010
    180
    32
    43
    Dallas
    not for Handcent, but the Dinc's default messenger has a widget:


    [​IMG]
     
  20. vgp

    vgp Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    180
    Joined:
    May 1, 2010

    May 1, 2010
    180
    32
    43
    Dallas
    You need to add the widget to the screen and not the program icon:


    [​IMG]
     
  21. Musky

    Musky Android Expert
    Rank:
     #90
    Points:
    173
    Posts:
    1,852
    Joined:
    Mar 13, 2010

    Mar 13, 2010
    1,852
    379
    173
    Male
    Computer Tech
    San Diego
    Yes, it does, but doesn't do you much good if you want to us Handcent instead of the default app.

    I really liked the feature, too bad you can't do it with Handcent :(
     
  22. Todd M

    Todd M Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    271
    Joined:
    Apr 7, 2010

    Apr 7, 2010
    271
    39
    63
    In the 712
    I updated mine and it works just as well as it did on the old version. I have it set for 5 vibrate pattern and it works just great. Not sure why yours wouldn't and mine still does. Not sure if a uninstall/install might fix that.
     
  23. narf

    narf Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    126
    Joined:
    May 7, 2010

    May 7, 2010
    126
    6
    36
    You can use the HTC widget with Hancent.

    Here's how: When you click on a message from the HTC widget a window will pop asking if you want to open the message with the HTC messenger or Handsent. Just check the box that says "use by default..." and then select Handcent. Now they're integrated...
     
    Musky likes this.
  24. AussieAdam

    AussieAdam Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jun 1, 2010

    Jun 1, 2010
    4
    0
    5
    when I get a new message, and I reply to it within handcent, my notifications area (in the top left) still shows an envelope, and shows an unread message.

    Any way to have this notification disappear when I enter a text message directly through handcent?
     
  25. vgp

    vgp Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    180
    Joined:
    May 1, 2010

    May 1, 2010
    180
    32
    43
    Dallas
    You have to go into your default program "Messages" and then into Menu, Settings, and disable the notifications....I disabled all of them, Sent, Received, and Voicemail ;)
     

Share This Page

Loading...