1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips HaxSync - ICS Facebook Sync

Discussion in 'Android Devices' started by shaddyyy, Dec 20, 2011.

  1. syntrix

    syntrix Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,416
    Joined:
    Nov 6, 2009

    Nov 6, 2009
    2,416
    303
    163
    engineer
    The South
    Motorola does it. I still have my bionic and it has all of my facebook friends, their pictures, and their phone numbers and email addresses that they have published. There is a sync option called facebook on that phone.

    Maybe they worked it out with FB in some fashion, whether that was a call/email/form, or maybe lengthy negotiations or a cost.

    How they worked it out, I really don't care. I'm just saying that it's been done, and it's a feature that I used all the time. A good example is when a friend gets a new mobile number, and updates FB. It syncs and if I call them, I would have never known they updated to a new number, but the call would of worked.

    I'm just saying that there's a way, and it's been done.
     

    Advertisement

  2. plemonjello

    plemonjello Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    35
    Joined:
    Dec 16, 2011

    Dec 16, 2011
    35
    6
    36
    How does this compare to Friendcaster's contact syncing?
     
  3. 2010 ZR1

    2010 ZR1 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    362
    Joined:
    Jun 18, 2010

    Jun 18, 2010
    362
    40
    43
    Facebook probably added the feature themselves when they were allowed to sync info onto android phones, but since they are blocked by google now the feature is probably also blocked.
     
  4. syntrix

    syntrix Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,416
    Joined:
    Nov 6, 2009

    Nov 6, 2009
    2,416
    303
    163
    engineer
    The South
    I just wiped my bionic and added the FB sync again... worked perfectly.
     
  5. Kimboinatl

    Kimboinatl Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    44
    Joined:
    Oct 24, 2010

    Oct 24, 2010
    44
    4
    36
    YES! Thank you! I'm going to try this app out shortly.

    Along with allowing the user to modify the sync frequency, how about a "sync over Wifi only" option?

    EDIT: Woops, just downloaded and looked at the options... there is both a sync frequency AND WiFi only. Great app.
     
  6. reggie16

    reggie16 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    89
    Joined:
    Dec 17, 2009

    Dec 17, 2009
    89
    7
    16
    so do you have to use friendcaster or something like that before you can use haxsync?
     
  7. Kimboinatl

    Kimboinatl Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    44
    Joined:
    Oct 24, 2010

    Oct 24, 2010
    44
    4
    36
    Looks like you need to have the official Facebook app loaded.
     
  8. reggie16

    reggie16 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    89
    Joined:
    Dec 17, 2009

    Dec 17, 2009
    89
    7
    16
    Okay well haxsync worked but now i have like multiple contacts of the same person. and i cannot figure out for the life of me how to combine them.
     
  9. syntrix

    syntrix Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,416
    Joined:
    Nov 6, 2009

    Nov 6, 2009
    2,416
    303
    163
    engineer
    The South
    You can't combine them under options? PITA if it works this way.

    Great, it syncs pictures, gotta love that.

    Still waiting for a method to sync up pics/phone/email. I forgot about a girl in my contacts that I used to rely on prior syncs on many prior phones. Had to log into bookface to just get that phone number, ugh.
     
  10. reggie16

    reggie16 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    89
    Joined:
    Dec 17, 2009

    Dec 17, 2009
    89
    7
    16
    no you can combine them under options. It works i just couldnt find it. Thanks. Great APP
     
  11. ThEoRy36O

    ThEoRy36O Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    116
    Joined:
    Oct 8, 2011

    Oct 8, 2011
    116
    49
    43
    Purchased it, downloaded and installed it, yet it was nowhere to be found on my phone. Not on the homescreens or in the app drawer. So I refunded/uninstalled it so that I could re install it. Now the market wont let me purchase it again. It has a button for install but then tells me "you have not purchased this"

    Yeah I know, so let me purchase it again dummy!!

    Frustrating.
     
  12. syntrix

    syntrix Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,416
    Joined:
    Nov 6, 2009

    Nov 6, 2009
    2,416
    303
    163
    engineer
    The South
    lol
     
  13. darty

    darty Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    23
    Joined:
    Nov 14, 2011

    Nov 14, 2011
    23
    4
    16
    I installed HaxSync and it ran, but only half my contacts were synced and the ones that were still had extremely low resolution pictures. How do I get the high res pictures and how do I manually sync the other half of my contacts?
     
  14. brettlewis

    brettlewis Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    864
    Joined:
    Nov 3, 2009

    Nov 3, 2009
    864
    49
    68
    Arizona
    I am using freindster till the 4.0.3 comes out which is supposed to include a better contact manager for facebook sync and high res pictures.
     
  15. jimmypop13

    jimmypop13 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    187
    Joined:
    Oct 18, 2011

    Oct 18, 2011
    187
    48
    43
    Spring, TX
    I thought this was an issue with android 4.0 which is why we are having to find alternate ways to sync contacts to the people app. If ur bionic was updated to android 4.0, I'm guessing the feature you mention above would no longer work. I read somewhere that an exception was made for fb sync early on and finally closed in 4.0. Some people say its bc of google+, but I think google said its bc they want mobile information where contacts can be imported and exported freely. Facebook only wants one way. They don't want contact info exported or something like that
     
  16. zerocool79346

    zerocool79346 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    978
    Joined:
    Apr 22, 2010

    Apr 22, 2010
    978
    432
    113
    You don't understand. On other OEM phones with skins (Sense, Blur, TW) they worked with Facebook to allow them to sync the other info much like how it worked on all Android until GB. Google themselves WILL NOT on any phone they have direct control over. There will not be a fix for that on the GN until Google and Facebook come to terms again.
     
    mots likes this.
  17. ThEoRy36O

    ThEoRy36O Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    116
    Joined:
    Oct 8, 2011

    Oct 8, 2011
    116
    49
    43
    Ok finally got it working but it only gave me 13 out of 130 contacts. Lol not good.
     
  18. Mr. Orange 645

    Mr. Orange 645 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    298
    Joined:
    Oct 6, 2010

    Oct 6, 2010
    298
    120
    68
    SW Missouri
    Xyro, j2cool2012, mots and 1 other person like this.
  19. mots

    mots Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 22, 2011

    Dec 22, 2011
    4
    1
    6
    ThEoRy36O: do you still experience problems with the latest version? (1.4.4?) If yes, can you send me a log of your syncing process? (recorded via CatLog, available in the market) I'll identify and fix the issue ASAP.
     
  20. ThEoRy36O

    ThEoRy36O Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    116
    Joined:
    Oct 8, 2011

    Oct 8, 2011
    116
    49
    43
    I think it's that I'm syncing by phone number only. I'm afraid of having to combine duplicate contacts. Is there an easy way of doing this or am I just being a fraidy cat?
     
  21. alex17

    alex17 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Feb 25, 2010

    Feb 25, 2010
    8
    0
    5
    I'm not able to download from the Market -- I get to "preparing" (before "Accept & Buy") and then I get "Error: An error occurred. Please try again." Have rebooted phone, my signal is fine, plenty of space on Nexus, etc. Suggestions?
     
  22. ckelly33

    ckelly33 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    808
    Joined:
    Jun 14, 2010

    Jun 14, 2010
    808
    146
    93
    CRNA
    Tennessee
    I just tried this. This app works PERFECTLY for me. Thanks Mots! I have it syncing only every 7 days, the pics are high res and all of my contacts syncd. I was disappointed at first when I saw that it imported ALL of my FB contacts (rather than the ones only already in my contacts which I am used to) but they are easily hidden by displaying only those contacts in my Google contacts!

    HaxSync is the fix!!
     
  23. ckelly33

    ckelly33 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    808
    Joined:
    Jun 14, 2010

    Jun 14, 2010
    808
    146
    93
    CRNA
    Tennessee
    Whoops...where did I miss this option?
     
    karthikb351 likes this.
  24. BlackOut187

    BlackOut187 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jan 1, 2013

    Jan 1, 2013
    1
    0
    5
    After installing haxsync some of my contacts crash when trying to access them. Phone is droid razr maxx, can someone help
     
  25. syntrix

    syntrix Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,416
    Joined:
    Nov 6, 2009

    Nov 6, 2009
    2,416
    303
    163
    engineer
    The South
    Holy year old post bump!

    Did you try the facebook app instead? :D:D
     
Tags:

Share This Page

Loading...