1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Hboot 1.58

Discussion in 'Android Devices' started by ryan9613, Mar 19, 2013.

  1. ramjet73

    ramjet73 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,418
    Joined:
    Jun 22, 2011

    Jun 22, 2011
    1,418
    821
    233
    Honolulu, Hawaii
    Here's the whole March OTA firmware file and you can extract the 1.58 hboot from that.

    I've done a binary compare of the 1.58 hboot files and it's exactly the same as the Evo 3D version.

    ramjet73
     

    Advertisement

    remanifest and Brian706 like this.
  2. remanifest

    remanifest Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    838
    Joined:
    Jan 13, 2013

    Jan 13, 2013
    838
    321
    113
    Thank you sir!
     
  3. Brian706

    Brian706 I like turtles!
    Moderator
    Rank:
     #24
    Points:
    1,053
    Posts:
    9,431
    Joined:
    Jul 25, 2012

    Jul 25, 2012
    9,431
    8,787
    1,053
    Drafter
    Makes sense. Why make a different version when they already have one? Thanks for confirming. I figured it was the same!
     
  4. remanifest

    remanifest Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    838
    Joined:
    Jan 13, 2013

    Jan 13, 2013
    838
    321
    113
    S-ON, now taking OTAs...
     
    ramjet73 and Brian706 like this.
  5. remanifest

    remanifest Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    838
    Joined:
    Jan 13, 2013

    Jan 13, 2013
    838
    321
    113
    30 years have gone by and OTAs have been applied. Going to S-OFF now.

    ...after my apps are optimized...
     
    ramjet73 and Brian706 like this.
  6. Brian706

    Brian706 I like turtles!
    Moderator
    Rank:
     #24
    Points:
    1,053
    Posts:
    9,431
    Joined:
    Jul 25, 2012

    Jul 25, 2012
    9,431
    8,787
    1,053
    Drafter
    Lol. You went fully stock including s-on?!? That's a team player right there... Damn dude, I hope you can get s-off again. Appreciate your dedication though.
     
    remanifest likes this.
  7. ramjet73

    ramjet73 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,418
    Joined:
    Jun 22, 2011

    Jun 22, 2011
    1,418
    821
    233
    Honolulu, Hawaii
    Luckily we don't need to do this for the Sprint OTA since the hboot didn't change and S-ON users can run the 2.89 RUU after flashing the setmainverlow.zip file. But I am also grateful to remanifest for being the VM guinea pig. :thumbup:

    ramjet73
     
    remanifest likes this.
  8. remanifest

    remanifest Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    838
    Joined:
    Jan 13, 2013

    Jan 13, 2013
    838
    321
    113
  9. Snake X

    Snake X Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,035
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    1,035
    359
    163
    May I get the link to both of said files to try out? :D

    I'm guessing setmainverlow I can just flash in 4ext. I think I'll see how much these phones are going on ebay at S-Off cuz I'm thinking about doing that. If I do do that, I'll upload a stock nandroid (before the phone even boots) of the latest OTA

    edit: would it probably just be better to make it S-Off for selling or keep it S-On? o:
     
  10. Brian706

    Brian706 I like turtles!
    Moderator
    Rank:
     #24
    Points:
    1,053
    Posts:
    9,431
    Joined:
    Jul 25, 2012

    Jul 25, 2012
    9,431
    8,787
    1,053
    Drafter
    You don't want the sprint ruu if you have the evo v. The other file can be found here: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1865569

    Personally I would leave it s-off. You may even be able to get more money for it if you advertise that as a selling point. Even if you don't mention it, anyone not into rooting won't know the difference. Anyone wanting s-off would probably be stoked to see they already had it.

    Edit: I misread and see you are s-on. I'd probably leave it then if you are selling. Let someone else deal with unlimited.
     
  11. ryan9613

    ryan9613 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    55
    Joined:
    Mar 18, 2013

    Mar 18, 2013
    55
    7
    16
    Male
    Florida
    I'm running the Sense 4 ROM and everything is working great. But can someone tell me why I cant install cm 9 or cm10 or jb ROMs??
     
  12. Palmetto Fellow

    Palmetto Fellow Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    2,022
    Joined:
    Sep 24, 2010

    Sep 24, 2010
    2,022
    323
    183
    SC
    What's your HBOOT version? If it's 1.57 or higher, that's why. If you're on 1.50.5050 or lower, then there is something else wrong. Look into changing HBOOTs. The answers are in this forum somewhere. I'm too lazy to look right now, but if Ramjet sees this thread, he will link to a guide in like 2.2 seconds flat. His link-fu is impressive :D
     
  13. remanifest

    remanifest Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    838
    Joined:
    Jan 13, 2013

    Jan 13, 2013
    838
    321
    113
    Because those ROMs require a different HBOOT, which requires S-OFF. I have a guide that will walk you through the process.
     
  14. ryan9613

    ryan9613 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    55
    Joined:
    Mar 18, 2013

    Mar 18, 2013
    55
    7
    16
    Male
    Florida
    OK thanks!
     
Tags:

Share This Page

Loading...