1. Download our Official Android App: Forums for Android!

HDMI to HDTV issues

Discussion in 'Android Devices' started by jcj487, Jun 9, 2010.

  1. jcj487

    jcj487 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    39
    Joined:
    Jun 1, 2010

    Jun 1, 2010
    39
    1
    16
    Im having some trouble watching some movies on my hdtv, i converted the movie from avi to mp4 using handbrake converter and am only getting sound but no picture. has any1 experienced this issue?
     

    Advertisement

  2. jcj487

    jcj487 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    39
    Joined:
    Jun 1, 2010

    Jun 1, 2010
    39
    1
    16
    any1? dying to watch it on this 60 inch........
     
  3. Aragorn

    Aragorn Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    105
    Joined:
    May 14, 2010

    May 14, 2010
    105
    12
    38
    I'm betting it's not an HDMI issue. Are you getting any video on the builtin screen?

    I know that my Evo is really finicky about the video format. I use the Legacy Classic preset and change the Avg Bitrate on the Video tab to 1500. That's the only change I make and it works pretty reliably.
     
  4. Turkey

    Turkey Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    27
    Joined:
    May 14, 2010

    May 14, 2010
    27
    3
    16
    For some reason I think I read somewhere that you could only view the pics and vids taken by the phone and some people claim youtube but nothing else through the hdmi out for the time being
     
  5. jcj487

    jcj487 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    39
    Joined:
    Jun 1, 2010

    Jun 1, 2010
    39
    1
    16
    yep on the evo screen i get picture and sound just fine, when i connect it into my hdtv thats when i get ONLY audio. im gonna try your settings to see if it works. one question, with handbrake i know you have to pick the video source which is the movie, and then you have to pick a destination file. couldnt i just make the converted video file go to desktop? i think its kinda forcing me to pick a specific file
     
  6. Meltz014

    Meltz014 Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    56
    Joined:
    Jun 5, 2010

    Jun 5, 2010
    56
    10
    38
    Yeah, I'm pretty sure there's a thread about HandBrake encoding already. Here's what my Advanced tab looks like - and this has been getting me good results: (everything else is like the "normal" setting i think. Oh, and you can change the "Width" to 800px, and "Loose" for the Anamorphic setting
    [​IMG]
     
  7. legacy

    legacy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    564
    Joined:
    Apr 9, 2010

    Apr 9, 2010
    564
    99
    78
    Systems Administrator
    Aurora, CO
    It's supposed to be anything in your gallery (according to the article you and I read). Which would include videos you put on the phone.
     
  8. KoukiFC3S

    KoukiFC3S Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    881
    Joined:
    Aug 9, 2009

    Aug 9, 2009
    881
    85
    78
    CA
    Videos work in HDMI out for me. I use mp4 x264 800x480 and 1280x720.
     
  9. RVCA

    RVCA Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    Jun 9, 2010

    Jun 9, 2010
    17
    1
    16
    having trouble playing my mp4 files that i converted from avi using HANDBRAKE.

    example on one of my vids:
    142.2 mb
    Dimensions 1280 x 720
    Codecs H 264, AAC
    Duration 03:26
    Channel Count : 2
    bit rate: 5,804

    audio on the vid works well but it just doesnt play, any suggestions
    [​IMG]
     
  10. RedsGT

    RedsGT Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    112
    Joined:
    May 19, 2010

    May 19, 2010
    112
    20
    58
    You should read the handbrake thread in the tips and tricks forum.

    Sent from my EVO 4G using Tapatalk
     
  11. 250GTE

    250GTE Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    12
    Joined:
    May 20, 2010

    May 20, 2010
    12
    1
    16
    I grabbed a 720p movie trailer from the web and tried to play it through the HDMI port and it didn
     
  12. njbianco

    njbianco Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    46
    Posts:
    434
    Joined:
    Nov 5, 2009

    Nov 5, 2009
    434
    8
    46
    Male
    metro detroit
    You need to use the itouch/iphone preset configuration on handbrake i had this problem until i figured that out.
     
  13. Meltz014

    Meltz014 Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    56
    Joined:
    Jun 5, 2010

    Jun 5, 2010
    56
    10
    38
     
Tags:

Share This Page

Loading...