1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Heading to Mexico for vacation, want to do voice over WiFi

Discussion in 'Android Devices' started by MrZaphod, Jun 14, 2010.

  1. MrZaphod

    MrZaphod Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    13
    4
    16
    Well - I have the Google Voice account from an invite. Have the application. I am aware of Sipdrod etc. and gizmo5. Frankly, I've never setup the whole thing before. Basically, I'm in a general ignorant state as to getting my Eris voice over WiFi ready. I have free WiFi at the resort in Mexico, and well...I wanna do this...lol.

    What is the easiest most pain free way to get everything setup. Heck, I'm probably almost there and I don't even know it!

    Thanks everyone for the help in advance!

    :)
     

    Advertisement

  2. Podivin

    Podivin Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,679
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    3,679
    881
    213
    Jacksonville, Fl
    And don't forget about Skype
    Skype Lite Beta v1.0.0.5 Application for Android | Communication
    However I believe that international calls are billed, only in-country calls are free. I'd expect that to be true regardless of the application used - thought I freely admit that I'm not a voice over IP expert or anything.
     
  3. ttran97

    ttran97 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    572
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    572
    82
    78
    California
    Skype doesn't work over wifi yet. Right now it only works over 3G, and I don't think the OP wants to use Verizon's network when he's in Mexico.
     
  4. graphitedv

    graphitedv Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    88
    Joined:
    Dec 5, 2009

    Dec 5, 2009
    88
    24
    18
    Chicago
    I use both Fring and Sipagent. Sound quality with Sipagent is far superior. If you have a SIP provider, they are both easy to set up and use.
     
  5. MrZaphod

    MrZaphod Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    13
    4
    16
    I downloaded Fringe off the market yesterday. I'm going to hunt down sipagent now. Thanks so much.
     
  6. cmatthaios

    cmatthaios Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    62
    Joined:
    May 16, 2010

    May 16, 2010
    62
    9
    16
    I dont think Sipagent is supported on 2.0+
     

Share This Page

Loading...